بازگشت به صفحه اول

 

 
 

سبزهای مالزی در کارگاه تاریخ 13 آبان را بررسی کردند

 

تشکیلات رسام _راه سبز ایرانیان مالزی: به مناسبت سالروز 13 آبان و اشغال سفارت آمریکا توسط دانشجویان خط امام ،شنبه 11 نوامبر کارگاه تاریخی را با حضور دانشجویان و علاقمندان تاریخ معاصر برگزار کرد تا زوایای این موضوع مورد بحث و بررسی حضار قرار گیرد.

در ابتدای این نشست مصاحبه اختصاصی صوتی عباس عبدی که برای همین مراسم انجام شده بود، پخش شد .

عباس عبدی که از دانشجویان خط امام و از تسخیر کنندگان سفارت آمریکا در سال 58به شمار میرود در پاسخ به این سوال که پس گذشت سه دهه آیا این حرکت و تسخیر سفارت باتبعاتی همچون جنگ تحمیلی و بسته شدن فضای سیاسی و سرنگون شدن دولت بازرگان ، درست بوده است یا خیر ، این سوال را یک سوال سیاسی و نه تحلیل تاریخ دانست و گفت : نمی توان در مورد حرکت های تاریخی اینگونه و پس از گذشت سالها اظهار نظر کرد و تمام عواملی که باعث این حرکت شده است را نادیده گرفت .

عبدی خاطرنشان کرد : واقعه 13 آبان را باید در ظرف زمانی خود دید و اتفاقاتی مانند جنگ و بسته شدن فضای سیاسی و سقوط دولت بازرگان ربطی به سیزده آبان ندارد و هر کدام انگیزه و علت خاصی داشته است که نمی توان ربط کاملا مستقیمی با اشغال سفارت آمریکا داشته باشد .

این روزنامه نگار در اینباره که آیا اگر عضوی از دانشجویان خط امام نبودید و هویت شما با این روز گره نخورده بود باز هم از آن دفاع می کردید ، گفت : دوست داشتم از دانشجویان تسخیر کننده سفارت نبودم تا زوایای دیگری از این واقعه را شرح می دادم که با وضعیت فعلی نمی توان از آن گفت ، البته سیزده آبان جزوی از هویت من است و اشکالی ندارد و گو اینکه در تمام این سالها و اتفاقات بسیاری که افتاده است هویت های دیگری هم پیدا کردم و این هویت منحصر به سیزده آبان نیست .

در ادامه جلسه کلیپی از تصاویر و فیلمهای تاریخی سیزده آبان پخش شد و حضار به بحث و گفتگو در باره تسخیر سفارت آمریکا پرداختند. این مباحث بطور کلی در چهار محور جامعه شناسی، نگاه مذهبی، روانشناسی خشم و پیامدهای رخداد 13 آبان از سوی مدعوین ادامه یافت.

یکی از حاضرین به نقش اسطوره و آرمان در حوادث سی سال گذشته اشاره کرد و متذکر شدکه باید نسبت عقلانی میان جهان آرمانی و دنیای واقعی پیدا کنیم تا در مراحل و بزنگاههای تاریخی به تدبیر و عقل عمل کرده و دچار افسون اسطوره و آرمان نشویم .

وی اظهار داشت که اسطوره بر اساس آرکتایپ هاست، نه بر اساس دانش تجمعی (دانش تجربی و عینی). اسطوره هیجانات و فانتزی های ما را مخاطب قرار می دهد. اسطوره یک فرم است، نه محتوا. اسطوره یک مفهوم را طبیعی جلوه می دهد و آن را ورای حوزه ی نقد به نمایش می گذارد. اسطوره هویت تاریخی چیزها را ناپدید می کند. تاریخ گرفته می شود و به جایش طبیعت ریخته می شود. این است که اسطوره مداران و اسطوره باوران باورهای خود را بدیهی می دانند. اسطوره پیچیدگی کنش های اجتماعی و انسانی را رها می کند و آنها را ساده، طبیعی و بسیط نمایش می دهد. بر همین اساس می توان گفت که دوران انقلاب دوران ربایش در اسطوره بود، اسطوره ی امپریالیزم، اسطوره ی رجعت به عصر طلایی اسلام که بهشت را در زمین برپا می کند، و خرده اسطوره هایی مثل اسطوره ی مبارز راه رهایی (چه گوارا) و اسطوره شهادت (کشته شدن مظلومانه در جهت آمال توده ها به مثابه ی نهایت کمال آدمی و الگوی رفتاری).

در تقابل بین اسطوره و عقلانیت، چاره ای از وجود هر یک از این صورت های نمادین وجود ندارد، ولی نسبت آنهاست که خصیصه ی یک جامعه را مشخص می کند. دوران انقلاب دوران فوران اسطوره است.

در ادامه او افزود که اسطوره را نمی توان در یک جامعه از بین برد. اسطوره در برابر براهین عقلی مصونیت دارد، چون خطاب آن آرکتایپ ها و ساختار عاطفی انسان هاست. ولی با شیوه ی شالوده شکنی می توان قدرت آن را گرفت. با هرمنوتیک تاریخی می توان شکل گیری بی بنیاد و ایدئولوژیکش را آشکار کرد و حد اقل از غلبه ی اسطوره بر مقدرات کلی جامعه جلوگیری کرد. 

 

یکی از دانشجویان نیز بابیان اینکه آموزه های اسلامی به ما اجازه تعدی و اشغال سفارت کشورهای دیگر را نمی دهد به وفای عهد و تذکرات دینی اشاره کرد که می تواند آموزنده باشد و سیاست را اخلاقی کند .

در ادامه جلسه یکی از شرکت کنندگان به وضعیت آمریکا ستیزی در ایران و جهان در سال 58 اشاره کرد و کودتای 28 مرداد ، دخالتهای مستمر آمریکا در حکومت ایران و پناه دادن شاه و همچنین فضای ضد امپریالیستی که از سوی بلوک شرق تبلیغ می شد را انگیزه های نیرومند ، دانشجویان خط امام در اشغال سفارت ارزیابی کرد و گوشزد نمود که واقعه قتل گریبایدوف سفیر روسیه در تهران و در دوران فتحعلی شاه قاجار نیز در سابقه ایرانیان خشمگین از دولتهای مداخله جو بوده است .

یکی دیگر از حضار جلسه نیز با اظهار اینکه نسل جدید دست کم به برکت پیشرفتهای رسانه ای و اینترنتی هر روز تاریخ معاصر خود را مرور میکند، هرگز فراموش نمیکند که دشمن تراشی و کینه ورزی موجب بحران و بحرانسازی میشود و زمینه خفقان و سرکوب داخلی را فراهم میکند. وی افزود که این نسل فراموش نمیکند هر نوع احساسات گرایی و عقل گریزی (چه دشمنی ساختگی باشد و چه دوستی ابلهانه) مقدرات مملکت را از دست صاحبان اصلی آن خارج میکند و به همین دلیل است که به دنبال آشتی و ارتباط با جهان خارج است، چون به درستی میدانند که اولین گام برای جلوگیری از مذاکرات پشت پرده و امتیاز دهی به غرب، این است که غرب ستیزی و منزوی ساختن مملکت را متوقف کند.

قرار است به همت تشکیلات رسام بحث های تاریخی و سیاسی و فرهنگی ایران در جلسات کارگاهی به طورمنظم برگزار گردد.

 

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به متفرقه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران