بازگشت به صفحه اول

 

 
 

سوریه دوروتی پرواز خبرنگار الجزیره را به ایران تحویل داد

 

11.05.11

تلویزیون الجزیره روز چهارشنبه (۱۱ مه) گزارش داد مقام های سوریه دوروتی پرواز، خبرنگار این شبکه را به ایران تحویل داده اند.

دوروتی پرواز خبرنگار ۲۹ ساله  تلویزیون الجزیره تابعیت ایرانی، کانادایی و آمریکایی دارد و روز جمعه (۲۹ آوریل) برای پوشش نا آرامی های سوریه با گذرنامه ایرانی خود به دمشق سفر کرد، اما مقام های این کشور وی را در فرودگاه بازداشت کردند.

یک سخنگوی شبکه الجزیره روز چهارشنبه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد «ما هم اکنون اطلاعاتی دریافت کرده ایم که وی در تهران دربازداشت به سر می برد.»

سخنگوی الجزیره تاکید کرده است: «ما از مقام های ایرانی می خواهیم تا اطلاعاتی در مورد دوروتی در اختیار ما بگذارند، اجازه تماس با وی را صادر کنند و مقدمات آزادی فوری وی را فراهم کنند.»

وی خاطرنشان کرده است مسئولان این شبکه از روز ٢٩ آوریل و زمانی که خانم پرواز، دوحه را ترک کرده، از وی بی خبر بوده اند و عمیقاً نگران وضعیت سلامت و امنیت وی هستند.

مقام های سوری هفته پبش به مقام های الجزیره گفته بودند که دوروتی پرواز در دمشق زندانی شده است و آزاد خواهد شد.

بنا به گزارش رسانه ها، سفارت سوریه در واشنگتن روز سه شنبه (۱۰ مه) اعلام کرد خانم پرواز قصد داشته با روادید منقضی وارد سوریه شود و بنا بر این روز اول مه به ایران مسترد شده است.

در بیانیه سفارت سوریه در واشنگتن آمده است پرواز روز ۱ مه «توسط کنسول ایران (در سوریه) اسکورت شد و وی با پرواز ۷۹۰۵ خطوط هوایی کاسپین، رهسپار تهران شد.»

بنا به گزارش تلویون الجزیره، علی اکبر صالحی روز ۲ مه به این شبکه گفته بود از محل نگهداری خانم پرواز اطلاعی ندارد. وی مصرانه از سوریه خواسته بود تا به پرونده این خبرنگار رسیدگی کند.

بنا به گزارش روز سه شنبه (۳ مه) الجزیره، علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در طی یک کنفرانس مطبوعاتی ابراز امیدواری کرده بود خبر بازداشت دوروتی پرواز صحت نداشته باشد. وی در عین حال گفته بود «اگر وی بازداشت شده است، ما از دولت سوریه می خواهیم به این پرونده رسیدگی کند.»

رسانه های آمریکا هفته گذشته از ابراز نگرانی عمیق مقام های وزارت امور خارجه ایالات متحده نسبت به امنیت و سلامت دوروتی پروز و پیگیری پرونده بازداشت وی با مقام های دمشق خبر داده بودند.

نهادهای کانادایی و آمریکایی مدافع حقوق بشر و حقوق خبرنگاران با انتشار بیانیه هایی نسبت به بازداشت خانم پرواز ابراز نگرانی کرده و خواستار آزادی فوری وی شده اند.

دوروتی پرواز فارغ الحتصیل ادبیات انگلیسی از دانشگاه بریتیش کلمبیا است و رشته خبرنگاری در مقطع کارشناسی ارشد را در دانشگاه آریزونا تکمیل کرد. وی خبرنگار پیشین نشریه «سیاتل پست اینتلیجنسر» و برخی دیگر از نشریات ایالات متحده است.

دوروتی از سال ۲۰۱۰ میلادی از سوی تلویزیون الجزیره انگلیسی استخدام شد و پیش از سفر به سوریه، اخبار مربوط به زلزله و سونامی فاجعه بار ژاپن را پوشش داده بود.

واشنگتن پست در گزارش روز چهارشنبه خود نوشته است با وجودی که در بحبوحه سرکوب های سیاسی و مدنی در سوریه، بسیاری از خبرنگاران خارجی از این کشور اخراج شده بودند، اما الجزیره هنوز اخبار مربوط به نا آرامی ها را پوشش می داد و به نظر می رسد بازداشت خبرنگار این شبکه نشانه دیگری از تیرگی مناسبات مقام های دمشق با تلویزیون الجزیره باشد.

منبع: صدای آمريکا

----

کمیته حفاظت از روزنامه نگاران: ایران می بایستی دوروتی پرواز را آزاد کند

 

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران امروز با صدور بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری دوروتی (هما) پرواز، گزارشگر سرویس انگلیسی زبان آنلاین شبکه خبری الجزیره شد.

این کمیته با اشاره به خبر امروز شبکه خبری الجزیره مبنی بر اینکه که دولت سوریه، دوروتی پرواز، روزنامه‌نگار سرویس انگلیسی زبان این شبکه را به ایران تحویل داده است، خواستار آزادی فوری وی گردید.

محمد عبدالدایم هماهنگ کننده خاورمیانه و شمال آفریقای کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران گفت: «تحویل آشکار دوروتی پرواز توسط سوریه به ایران در حالی که وی شهروندی آمریکایی و کانادایی نیز می‌باشد انتخابی غیر مسئولانه است».

وی اضافه کرد: «با توجه به پیشینه بسیار بد آزادی مطبوعات در جمهوری اسلامی ایران، ما نگران سلامت خانم پرواز هستیم».

در بیانیه کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران آمده است که خانم پرواز نهم اردیبهشت ماه سال جاری وارد سوریه شده و از آن پس اطلاعی از وی در دست نیست. وی شهروندی آمریکایی کانادایی با ملیت ایرانی است که توسط سرویس امنیتی ناشناسی در سوریه بازداشت شده است.

چهاردهم اردیبهشت ماه دولت دمشق تائید کرد که وی تحت بازداشت است، اگرچه گزارش رسانه‌های محلی از انتقال وی در یازدهم اردیبهشت ماه به ایران حکایت داشت.

بنا بر بررسی های کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران، در سال 2010، ایران به همراه چین بیشترین تعداد روزنامه نگاران زندانی را داشته‌اند.

 

 

 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به متفرقه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران