بازگشت به صفحه اول

 

 
 

گرانی 70تا 100 درصدی كرایه اتوبوسهای تهران در سكوت رسانه های «مستقل»!

 

افزایش شدید قیمت اتوبوسهای شركت واحد و مترو همزمان با شرایط بحرانی هوای تهران در این فصل سال و قبل از رخ دادن پدیده وارونگی هواست كه به جای تشویق مردم به استفاده از وسایل حمل ونقل عمومی بر هزینه آن افزوده است / این در شرایطی است كه استفاده كننده از اتوبوسهای شركت واحد معمولا اقشار ضعیف جامعه هستند كه بایستی بیشترین تسهیلات در اختیار آنها قرار گیرد

در حالی كه اخبار رسمی از افزایش تنها 15 درصدی كرایه اتوبوسهای شركت واحد حكایت دارد، گزارشهای بینندگان آینده از گرانی چندین برابری این مقدار خبر می دهد و این از صداقت رسانه هایی خبر می دهد كه بیش از اندازه «مستقل» در پوشش اخبار مرتبط با شهرداری پایتخت هستند.

آینده: از روز اول تیرماه كرایه اتوبوسهای تندرو مسیر راه آهن از 100تومان با 100درصد افزایش به 200تومان رسیده است. كرایه اتوبوسهای BRT نیز از 100 تومان به 168 تومان در خط یك و دو افزایش یافته است.

این در شرایطی است كه استفاده كننده از اتوبوسهای شركت واحد معمولا اقشار ضعیف جامعه اند كه بایستی بیشترین تسهیلات در اختیار آنها قرار گیرد.

افزایش شدید قیمت اتوبوسهای شركت واحد و مترو همزمان با شرایط بحرانی هوای تهران در این فصل سال و قبل از رخ دادن پدیده وارونگی هواست كه به جای تشویق مردم به استفاده از وسایل حمل ونقل عمومی بر هزینه آن افزوده است.

این درحالی است كه نماینده دولت از 6 برابر شدن یارانه حمل ونقل پس از هدفمندی یارانه ها خبر داده اما مسئولین شهرداری نسبت به تایید یا تكذیب این ادعا واكنشی نشان نداده اند.

اما بنابر بررسی «آینده»، بودجه یارانه حمل ونقل اتوبوسرانی و مترو كل كشور نشان می دهد این بودجه از 260 میلیارد مصوب در سال گذشته به 400 میلیارد تومان در سال جاری رسیده،  یعنی حدود 70 درصد افزایش یافته است.

با این حال اقدام شورای شهر تهران در افزایش 68 درصدی بلیط اتوبوسهای متعلق به شهرداری از 25 تومان به 42 تومان وافزایش 100درصدی بلیط اتوبوسهای بخش خصوصی جای سئوال جدی دارد.

اگرچه این وظیفه دولت است كه پس از اجرای طرح هدفمندی و با دریافت حدود 50هزار میلیارد تومان از مردم، تفاوت هزینه سیستم حمل ونقل عمومی را تامین كند. اما حتی در صورت كوتاهی دولت نیز شهرداری تهران نباید سنگینی این بار را یكباره بردوش مردم بیندازد.

با توجه به بودجه 7هزار میلیارد تومانی شهرداری تهران، در صورتی كه فقط یك درصد از بودجه شهرداری برای جبران هزینه افزایش سوخت صرف می گردید، نیازی به تحمیل هزینه به مردم وجود نداشت.

تشویق دولت و شهرداری به استفاده مردم از سیستم حمل ونقل عمومی تنها با تسهیلات واقعی و نه فقط تبلیغات تلویزیونی ممكن است و زمانی كه به دلیل بحران آلودگی هوا ترافیك، تصادفات و مصرف و اتلاف سوخت، شهرداری از مردم انتظار دارد به جای استفاده از خودرو شخصی از وسایل حمل ونقل عمومی بویژه مترو و اتوبوس استفاده كنند، باید تسهیلات آن در عمل مشاهده شود.

از سوی دیگر بررسی خبرنگار «آینده» نشان می دهد با افزایش 100 درصدی بلیط اتوبوسهای بخش خصوصی شهر تهران، سود هنگفتی عاید برخی صاحبان اتوبوسها می شود. چرا كه هزینه كل این اتوبوسها با افزایش سوخت تنها 30 تا 40 درصد افزایش یافته، اما درآمد آنها صد در صد از جیب مردم افزایش یافته است.

به دلیل التهابات فعلی سیاسی كشور و تمركز توجهات رسانه‌ای به حوادث رخ داده در دولت، افزایش شدید كرایه اتوبوس و مترو با سكوت رسانه‌ای مواجه شده است و البته سهم رسانه های «مستقل» كه ترجیح می دهند جز اتفاقات مثبت رخ داده در تهران، به پوشش مسئله دیگری نپردازند، در رقم خوردن این جو بی تاثیر نیست.

 

 

 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به متفرقه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران