بازگشت به صفحه اول

 

 
 

هشتاد درصد تالاب بختگان خشک شده است

 

سه شنبه, ۲۱ تیر

یک مشاور سازمان حفاظت محیط زیست از خشک شدن ۸۰ درصد از تالاب بختگان خبر داد.

مسعود باقرزاده کریمی در گفت‌وگو با فارس گفت: دریاچه بختگان شامل تالاب‌‌های به هم پیوسته «نی‌ریز» ، «کمجان» و «بختگان» است. این سه تالاب زمانی که پر آب هستند به یکدیگر چسبیده می‌شوند.

وی با بیان این ‌که بختگان تالاب کویری است، اظهار داشت: به طور طبیعی هرسال ۵۰ درصد بختگان خشک می‌شود. در ۲ سال اخیر شدت خشکسالی در بختگان و سایر تالاب‌ها بیشتر شده است.

مشاور معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تأثیرگذاری سدهای احداث شده در خشکسالی تالاب‌ها، متذکر شد: آبگیری سدهای «کر» و «سیوند» همچنین بهره‌برداری از آب‌های زیر‌زمینی اطراف تالاب باعث خشک شدن بختگان شده است.

باقرزاده کریمی ۳ عامل را در خشک شدن بختگان مؤثر دانست و اظهار داشت: خشکسالی و کاهش بارش باران اولین عامل در خشک شدن بختگان است.

وی همچنین گفت: سد‌سازی در بالادست و روی رودخانه‌های کر و سیوند به همراه بهره‌برداری از منابع آب زیر زمینی در دشت‌های اطراف تالاب از دیگر عوامل دخیل در خشک شدن تالاب بختگان است.

مشاور معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست حفر چاه‌های غیر مجاز و بهر‌برداری بی‌رویه از منابع آبی را در تشدید خشکسالی مؤثر می‌داند.

وی درباره خشکسالی‌های اخیر گفت: با توجه به شرایط اقلیمی حاکم بر کشور، نباید آن را خشک سالی بنامیم؛ تغییر اقلیم خشکسالی را به امری معمول و عادی تبدیل کرده است.

باقرزاده کریمی افزود: نباید به پدیده خشکسالی به عنوان حادثه غیر مترقبه نگاه کنیم؛ با توجه به شرایط فعلی خشکسالی حادثه مترقبه و قابل برنامه‌ریزی است. خشکسالی ذات منطقه است و بعید می‌دانم شرایط ترسالی را در کل کشور شاهد باشیم.

باقرزاده کریمی درباره متوسط بارش در کشور اظهار داشت: متوسط بارش در کشور به ۲۳۰ میلی‌متر کاهش یافته است در حالی که ۲۰ سال است میزان بارش را ۲۵۰ میلی متر مطرح می‌کردیم. اگر متوسط دراز مدت بارش را ۵۰ سال در نظر بگیریم ۲۴۵ میلی‌متر است اما اگر متوسط ۱۰ سال اخیر را در نظر بگیریم ۲۳۰ میلی‌متر است.

مشاور معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ما با متوسط بارش باران در ۱۰ سال اخیر کار داریم چون از سال ۸۰ شاهد خشک‌سالی در کشور هستیم.

۱۰ سال است که با کاهش باران مواجهیم

وی با تأکید بر این‌که ۱۰ سال است با کاهش باران مواجه هستیم، اظهار داشت: اگر قرار است برنامه‌ریزی در زمینه کشاورزی داشته باشند بهتر است احتمال خشک‌سالی و کاهش باران در سال آینده را نیز در نظر داشته باشند.

باقرزاده کریمی با اشاره به افزایش فعالیت‌های کشاورزی، بیان کرد: چرا ساخت سد و فعالیت‌های کشاورزی در کشور کنترل نمی‌شود در حالی که هر بار شاهد افزایش فعالیت‌های این چنینی هستیم.

مشاور معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با تأکید بر تغییر روش‌های آبیاری زمین‌های کشاورزی گفت: بهتر است در زمین‌های کشاورزی که با سیستم غرق‌آبی آبیاری می‌شوند از این پس سیستم آبیاری قطره‌ای استفاده شود؛ این هنر مدیریت در منابع کشاورزی است.

باقرزاده کریمی تصریح کرد: با وزارت نیرو رایزنی کردیم تا آب بیشتری برای نجات بختگان رهاسازی کند. همچنین با وزارت کشاورزی مذاکراتی داشته‌ایم که هر چه سریعتر برای بختگان فکری کنند.

از: کلمه

 

 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به متفرقه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران