بر سر موميايي حسن آباد سنندج چه آمد؟!

 

در حين عمليات تعريض جاده مسير شهرک حسن آباد- سنندج، 5 قبر تاريخي کشف شدند. 30-8-1387

 

 

 

مسئولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري کردستان طبق کارشناسي هاي اوليه، قدمت اين قبرها را 3 هزارسال تخمين زدند. در اين قبرستان كه مردگان بصورت چمباتمه‌اي دفن شده اند، اشيائي همچون نيزه هاي جنگي، دست بند مفرغي و کاسه هاي سفالي نيز کشف شده است. شاهدان عيني که در ساعات ابتدايي کشف اين گورها قادر به ديدن آنها شده اند، اظهار ميدارند که يکي از اين قبرها مربوط به يک پادشاه است.
(
لینک دانلود فيلم کوتاه مربوط به آن در زیر قرار دارد)

اين جسد بصورت سالم در يک تابوت قرار داده شده که لايهء بيروني آن را سرب و ساروج و لايهء داخلي آن طلاکاري شده است. طول اين تابوت دقيقاً به اندازهء طول جسد ميباشد. در کنار سر اين جسد يک(يا دو) جعبهء طلايي با محتويات اشيايي از جنس طلا، و در کنارشان يک نيزه و در روي سينه و ميانهء بدن آن، دو شيئی، يکي بشکل ماهي و ديگري بشکل عقاب قرار دارند. روي اين دو صفحه کلماتي بزبان ميخي حک شده است. همچنين در پشت سر جسد و بر ديوارهء تابوت، تصويري حک شده ديده ميشود.

نکتهء قابل توجه در اين جسد، سالم بودن جسم است. اين جسد اگرچه بشيوهء مومياييهاي کشف شده، در پارچه قرار داده نشده اما تمام نقاط آن کاملاً سالم مانده اند.

تصاوير مربوط به چهار جسد ديگر در تلويزيون محلي کردستان پخش شده، اما تصوير مربوط به اين پادشاه تاکنون در تلويزيون ملی و شبکهء محلي کردستان پخش نشده است.
بگفتهء مردم محلي، با توجه به اينکه سرقت آثار تاريخي کردستان همواره از سوي بعضي مسئولين صورت گرفته است، اين نگراني وجود دارد که اين جسد نيز همچون موارد ديگر بسرقت برود.

قبرستان کشف شده در فاصله 500 متري تپه باستاني زاگرس سنندج قرار دارد که در فهرست آثار ملي ثبت شده است

تصاويري از موميايي بي نظير پيدا شده در منطقه حسن اباد سنندج

 

 

 

احتمال ميرود اين موميايي متعلق به دياکو پادشاه ماد باشد که متاسفانه تا کنون هيچگونه اطلاعي از سرنوشت آن در دست نيست.

 

دیاآکو  که بود؟

 

 

دیاآکو را اولین پادشاه ایران مینمامند. گفته میشود او وقتی به پاد شاهی رسید شهر همدان (هگمتانه آنروزگار) را پایتخت خویش قرار داد.

وی دستور ساخت هفت دیوار تودرتو و استوار را در همدان داد که درون این دیوارها باغ و بیشه و بوستان فراوانی پدید آوردند.

این سازه شگفت‌انگیز پایتخت ایران آن روزگار بود.

دیاآکو 53 سال پادشاهی کرد.


بنا به اظهار نظر شاهدان موميايي توسط هليکوپتری ناشناس به محل نامعلومي انتقال داده شده است
.. سازمان ميراث فرهنگي در موزه فقط چند تکه استخوان را برای دید عموم گذارده (!)  درصورتیکه تصاوير گرفته شده خلاف انرا نشان می دهد

تابوت پيدا شده از طلا پوشيده شده بوده است.

 

 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به متفرقه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران