جمهوری اسلامی باید در مورد مرگ بهنام گنجی و نهال سحابی پاسخگو باشد

 

شنبه ۰۹ مهر ۱۳۹۰

با مرگ دردناک دومین نفر از افراد مرتبط با بازداشت کوهیار گودرزی، کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی با ابراز نگرانی عمیق نسبت به سرنوشت کوهیار گودرزی خواستار پاسخگویی فوری مقامات جمهوری اسلامی در برابر وقایع بوجود آمده می باشد. بهنام گنجی و نهال سحابی از دوستان نزدیک کوهیار گودرزی به ترتیب طی روزهای دهم شهریورماه و هفتم مهرماه سال جاری به دلایل نامشخصی به زندگی خود پایان دادند.

کوهیار گودرزی فعال حقوق بشر و عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر است. به گفته نزدیکان آقای گنجی و خانم سحابی، «طی دوران بازداشت این دو نفر ماموران امنیتی به طرق مختلف و با تحت فشار گذاردن این دو جوان سعی در اخذ "اعترافات خاصی" در ارتباط با کوهیار گودرزی داشته اند». آقای گنجی پس از آزادی در توصیف گوشه ای از دوران بازداشت خود به دوستانش گفته بود که در این مدت در بندهای 209 و 240 زندان اوین تهران توسط بازجویان خود برای شکایت بر علیه کوهیار گودرزی به شدت تحت فشار بوده است.

شیوا نهاوندی مدیر روابط عمومی کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی در ایران می گوید: «مشخص نیست که طی مدت زمان بازداشت بهنام گنجی و نهال سحابی، ایشان با چه مسایلی مواجه شده و شاهد چه مسایلی بوده اند، اما خودکشی این دو اندک زمانی پس از آزادی و تحمل فشارهای وارده در جریان بازجویی ماموران امنیتی جمهوری اسلامی به وضوح بیانگر ارتباط میان مرگ این دو و وقایع صورت گرفته در طی دوران کوتاه بازداشت ایشان می باشد». خانم نهاوندی می گوید تعلل دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در رسیدگی به علل خودکشی بهنام گنجی و نهال سحابی و همچنین خودداری و جلوگیری ایشان از انجام تحقیقات لازم برای روشن شدن دلایل خودکشی بهنام گنجی و نهال سحابی می تواند شبهات موجود در ارتباط میان دلایل مرگ این دو و بازداشت کوهیار گودرزی را قوت بخشد.

همچنین حسن زارع زاده اردشیر سخنگوی برون مرزی "کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی" می گوید مقامات جمهوری اسلامی مسئول مستقیم برخوردهای غیرقانونی و غیر انسانی در بازداشتگاه های ایران هستند که نقش اساسی در جان باختن بهنام گنجی و نهال سحابی داشته است. همین برخوردها قبلا به مرگ زندنیانی در داخل زندانها منجر شده است. بهنام گنجی و نهال سحابی روز نهم مردادماه سال جاری به همراه کوهیار گودرزی در منزل آقای گنجی در تهران توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت شدند. آقای گنجی هشت روز و خانم سحابی سه روز پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی با قرار کفالت و وثیقه از زندان آزاد می شوند. خودکشی این دو تنها اندک زمانی پس از آزادی، و تلاش مقامات امنیتی برای اخذ اعتراف از این دو بر علیه کوهیار گودرزی و همچنین بی خبری مطلق از شرایط و وضعیت نگهداری آقای گودرزی طی دو ماه گذشته نگرانی های جدی ای را در مورد سلامت وی ایجاد کرده است.

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی همچنین بازداشت غیرقانونی آقای کوهیار گودرزی را که نقض صریح مفاد «کنوانسیون بین المللی حمایت از تمامی اشخاص در برابر ناپدیدسازی اجباری» است را محکوم کرده، و ضمن ابراز نگرانی شدید از سلامت و شرایط نگهداری آقای گودرزی خواستار روشن شدن فوری وضعیت و محل بازداشت وی و همچنین اعطای تمامی حقوق مصرح در قوانین و موازین داخلی و بین المللی به ایشان می باشد.

این کمیته موکداً خواستار اقدام فوری مقامات مسئول برای انجام تحقیقات فوری در مورد شرایط نگهداری، بازجویی و وقایع صورت گرفته در جریان بازداشت چند روزه این دو نفر می باشد. یادآوری می گردد که جمهوری اسلامی طی بیست سال گذشته و پس از تصویب «کنوانسیون بین المللی حمایت از تمامی اشخاص در برابر ناپدیدسازی اجباری» در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در 18 دسامبر 1992 همواره با توجیه اینکه «تصویب موازین و میثاق هایی همچون "اعلامیه جهانی حقوق بشر" و "میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی" توسط این کشور بطور غیرمستقیم نفی ناپدید سازی اجباری را نیز در بر می گیرد» از پذیرش و تصویب این معاهده خودداری کرده است.  

 

 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به متفرقه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران