دستگیری گیلعاد شالیط سرباز اسرائیلی توسط ایران و سوریه برنامه ریزی شده بود نه حماس

 

جمعه 21 اکتبر 2011

عبدالرحمن الراشد نویسنده وروزنامه نگار برجسته سعودی در مقاله ای که در روزنامه فرامنطقه ای الشرق الاوسط منتشر شد اسرار پنهان دستگیری گلعاد شالیط سرباز اسرائیلی را بر ملا کرد .

وی با رائه اطلاعلات مهمی در این باره می نویسد : حقیقت این است که جنبش حماس هیچ ارتباطی با دستگیری گیلعاد شالیط سرباز اسرائیلی که جدیدا با صدها اسیر فلسطینی مبادله شده است ندارد. با وجود این که شالیط با نام حماس ربوده شد، با نام حماس زندانی شد و همچنین با نام حماس با صدها اسیر فلسطینی مبادله شد.

وی می افزاید، حدود سه سال پیش هم داستانی از میانجی گری مصر میان اسرائیل و حماس برای آزادی شالیط منتشر شد. در آن هنگام عمر سلیمان رئیس سابق سازمان اطلاعات مصر با خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی حماس که در سوریه اقامت داشت تماس گرفت. سلیمان در آن تماس گفت که مصر توانسته توافقنامه ای اولیه مبنی بر آزادی شالیط در مقابل حدود هزار اسیر فلسطینی در زندان های اسرائیل ترتیب دهد. مشعل نتوانست خوشحالی خود را مخفی کند و موافقت خود را با این توافقنامه اعلام کرد.

الراشد در ادامه می نویسد، سلیمان خبر موافقت مشعل را به محمد حسنی مبارک رئیس جمهور سابق مصر داد. مبارک هم با خوشحالی با بشار اسد رئیس جمهور سوریه تماس گرفت و او را در جریان توافقنامه قرار داد و به او گفت که مشعل موافقت کرده است. اسد اما با عصبانیت پرسید: "چه کسی گفت مشعل موافق است" مبارک پاسخ داد: "عمر سلیمان با مشعل تماس گرفت و موافقت او را به دست آورد".


اسد پرسید: "چه کسی به تو گفته که مشعل ارتباطی با این موضوع دارد؟ مشعل هیچ گونه کنترلی بر محل حضور شالیط ندارد.

ایران و سوریه

وی می گوید، بعدها مشخص شد که حماس چیزی از محل حبس شالیط ندارد تا وعده ای برای آزادی او بدهد. نه خالد مشعل، نه اسماعیل هنیه، نه محمود الزهار و نه موسی ابو مرزوق هیچکدام خبری از محل حضور شالیط نداشتند.

شالیط را جایی پنهان کرده بودند که هیچکدام از رهبران حماس به او دسترسی نداشتند و روشن شد کسانی که در این خصوص باید نظر آخر را بدهند، بشار اسد و رهبران ایران هستند. ایران و سوریه این مساله را جزئی از جنگ استراتژیک خود می دانستند به همین دلیل تقریبا در همان دروه ربودن شالیط، دو سرباز اسرائیلی دیگر را توسط حزب الله ربوده بودند.

این نخستین باری نبود که ایران و سوریه از فلسطینی ها برای اهداف سیاسی خود بهره برده بودند. دستگیری شالیط باعث حمله گسترده اسرائیل به نوار غزه و کشته و زخمی شدن هزاران فلسطینی در این منطقه شد.

عبدالرحمن الراشد در پایان می نویسد، اما دستگیری شالیط و کشته شدن تعداد زیادی از فلسطینی ها چه سودی برای فلسطینی ها داشت؟ حماس ناچار شد گروه های تندوری اسلامگرای فلسطینی را تحت پی گرد قرار دهد. حمایت از مرزهای اسرائیل به دیگر وظایف حماس فزوده شد. دستگیری شالیط همچنین راه را برای صعود راستگرایان در اسرائیل به رهبری بنیامین نتانیاهو باز کرد.

منبع: العربيه

 

 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به متفرقه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران