نا سپاسی تا کجا؟

 

ناصر مستشار

تصویری را که در پائین مشاهده می کنید،آرامگاه مهندسی هست که پل بسیار زیبا و تاریخی ورسک را در استان مازندران که بیش از هفت سال قدمت دارد ـ با کوشش های شبانه روزی و وسائل ابتدائی ساخت.

قرائتی رئیس ستاد نماز جمعه :مطلب تلخ اين است كه در هر كشوري كه دانشگاه بيشتر است، آمار فساد هم بيشتر است و اين است كه علم به تنهايي نتيجه ندارد و اخلاق و تربيت نمي‌دهد و با كامپيوتر و روانشناسي و جامعه‌شناسي و اين‌ها كسي تربيت نمي‌شود.

رضایار افزود: 8 هزار بقعه متبرکه در کشور وجود دارد که در این 8 هزار بقعه، 10 هزار امامزاده مدفون هستند و همچنین مقبره 33 پیامبر در کشور وجود دارد. http://www.asriran.com/fa/news/195921/

ناسپاسی مردم عوام تا چه اندازه  می تواند باشد؟مزار مهندس آ لمانی اتریشی را در پائین مشاهده می کنید.آیا به این می توان میهمان نوازی و سپاس گذاری نام نهاد؟ چرا برای قبر این مهندس آلمانی که بزرگترین پل ارتباطی شمال و جنوب را احداث کرده است باید اینچنین ابتدائی و ناچیز باشد اما قبوری ناشناس که خدمات شان به مردم ایران روشن نیست باید بارگاه های بزرگ باشد.اصل و نسب امام زاده ها به اعراب مهاجم برمی گردد که همه بنیان های تاریخ ایران را ویران کردند اما با احداث قبور های مجلل به پاس حمله و حکومت دویست ساله شان  بر مردم ستم دیده ،همچنان  به آنها ارج گذاری می شود.

تاريخچه پل ورسك

پل ورسك شاهكارمعماري جهان

 

 

 

مهمترين چيزي كه ورسك راازديگرشهرها متمايزميكندساخت پل ورسك است كه بعدازگذشت حدود 75 سال، همچنان ازافتخارات شركت سازنده است

ومسوولان هنوزميگويند:برويددرورسك، شاهكارمعماري دنياراببينيد درخصوص تاريخ ساخت وچگونگي افتتاح آن،احمدباوندسوادكوهي،مولف كتاب (( سوادكوه سرزمين خورشيد )) مي نويسد: هنگامي كه درسال 1316عمليات ساخت (( پل ورسك )) روي دره اي 110متري به پايان رسيد،هيچ كس باورنمي كردكه قطاراز روي آن بگذرد همچنين قرارشدمعمارپل (( سپاستين يورك )) آلماني همراه بازن وبچه اش درزيرپل بنشيند تاقطارازروي آن بگذرد قطارسراسري به صورت مارپيچ جلو مي آمد،از (( دوگل ))گذشت،نزديك قلعه(( چهل در )) ناگهان قطارازحركت ايستاد راننده قطار،ديگرجرات راندن نداشت،ترس اورا قرارگرفته بودكارگري كه زغال رادركوره مي ريخت، پذيرفت كه قطاررا براندوراند،قطارحركت كرد نفس هادرسينه حبس شده بوددريك لحظه چشم هابسته شد.قطاربه سلامت از پل عبوركرد زنان محلي اسپنددوددادندودامداران گوسفندوگاو سربريدند . يكي از نكات ظريف درخصوص هنگام ساخت پل ورسك اين است كه چون سازندگان پل ورسك، ازكشورهاي اروپايي همچون آلمان و اتريش و مسيحي بودند.دراين منطقه كليسايي ساختند که اینک به خرابه ای تبدیل شده است.خرابه اين كليسا،چندكيلومترپايين تراز پل ورسك، روبروي سرخ آباد،پشت چلوكبابي نوبهارواقع است.نكته جالب ديگراين كه درزمان ساخت پل ورسك،معمارآلماني اي كه مسووليت نظارت برساخت پل راداشت.صاحب دختري شد.اين معماربه احترام و ياداين روستا،نام دخترخودرا (( ورسك )) گذاشت.امروز اين خانم كه حدود 75 سال سن دارد . هردوسال يك بارازاتريش به ايران مي آيدودرزادگاهش،اين شاهكارمعماري را مي بيند كاش روزي مي فهميدم كه ورسك با ورسك چه مي گويند .

اینجا مزار مهندسی است که پل ورسک را ساخت.در آنجا  نه تاریخچه ایاز او به چشم می خورد نه مکانی برای کسب اطلاعات  از آن مهندس با پشتکار که خدماتش از هر امامی بیشتر بود.برای مثال خدمت امام خمینی به مردم ایران چه بود؟ آیا جز ویرانی و ستم وجنایات از او خدمتی دیگر سراغ داریم؟اما بروید مکانی که خمینی دفن شده است را نگاه کنید که مانند یک قصر هست.حتی حضرت محمد  پیامبر اسلام اینچنین مزاربا شکوهی ندارد!

 

 

 

 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به متفرقه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران