سپاه: بستن تنگه هرمز را در زمان جنگ تجربه کردیم

 

جمعه 06 ژانويه 2012 - 16 دی 1390

دریادار علی فدوی، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران می‌گوید که رشد اقتصادی و رفاه مردم دنیا به منابع انرژی خلیج فارس وابسته است و دنیا نمی تواند حتی برای ۲۴ ساعت بدون نفت این منطقه دوام بیاورد.

آقای فدوی پنجشنبه شب ۱۵ دی (۵ ژانویه) در یک برنامه تلویزیونی گفت: "تنگه هرمز طبق کنوانسیون سال ۱۹۸۲، از تنگه هایی است که حقوقی را برای کشورهای ساحلی فراهم می کند، مخصوصا وقتی که علیه یکی از کشورهای ساحلی این تنگه، جنگی صورت بگیرد".

او با اشاره به وقایع معروف به "جنگ نفتکش ها" در دوران نبرد ایران و عراق، گفت که ایران توانست بر اساس همین کنوانسیون، به بیش از ۴۰ کشتی حمله و بعضی از آنها را در تنگه هرمز غرق کند.

آقای فدوی از وقایع آن دوره به عنوان "تجربه بستن تنگه هرمز" یاد کرد.

او گفت که ایران برای حفظ امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز تلاش می کند، اما در عین حال هشدار داد: "عدم امنیت فقط برای یک کشور نخواهد بود، بلکه برای همه کشورها خواهد بود که منشأ آن آمریکایی ها هستند".

مقامات نظامی آمریکا اخیرا در پاسخ به تهدید ایران مبنی بر بستن تنگه هرمز در صورت تحریم نفتی این کشور، گفتند که اجازه اختلال در تنگه هرمز را نخواهند داد.

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران به حمله نظامی آمریکا به دو سکوی نفتی ایران در مهرماه سال ۱۳۶۶ اشاره کرد و گفت که آن حمله "بحران اقتصادی بزرگی" در دنیا ایجاد کرد که اعتراض اقتصاددانان جهان را علیه دولت آمریکا برانگیخت.

اشاره آقای فدایی به حملاتی است که ارتش آمریکا به تلافی مین گذاری وسیع ایران در خلیج فارس انجام داد که این مین گذاری، خود پاسخی بود به اقدام آمریکا در ساقط کردن هواپیمای مسافربری ایران در نزدیکی تنگه هرمز.

حمله به این هواپیمای ایرباس به کشته شدن تمامی ۲۹۰ سرنشین آن انجامید.

دولت آمریکا این حمله را ناشی از تشخیص اشتباهی این هواپیما به عنوان یک هواپیمای جنگی توصیف کرد و به بازماندگان سرنشینان هواپیما مجموعا حدود ۶۲ میلیون دلار غرامت پرداخت.

جنگ نفتکش ها در سال ۱۳۶۰ توسط عراق و با حمله به کشتی های تجاری ایران آغاز شد. پس از مدتی ایران به مقابله به مثل پرداخت و تا مهرماه ۱۳۶۶، تنش در آب های خلیج فارس به اوج رسیده بود و ارتش آمریکا برای تضمین ادامه جریان صادرات نفت وارد عمل شده بود.

ورود عملی ارتش آمریکا به درگیری نظامی با ایران و کاهش شدید درآمدهای نفتی ایران از جمله مهم ترین عواملی بود که به پذیرش قطعنامه ۵۹۸ توسط آیت الله خمینی، رهبر وقت این کشور، و پایان جنگ با عراق انجامید.

از: بی بی سی

 

 

 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به متفرقه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران