واکنش‌ها به سخنان افروغ در مورد 'استیضاح رهبری'

 

سه شنبه 17 ژانويه 2012 - 27 دی 1390

سخنان تلویزیونی عماد افروغ، نماینده پیشین مجلس ایران در انتقاد از عدم وجود "نقد فعال" در این کشور و اشاره او به امکان "استیضاح رهبری" توسط شهروندان، واکنش‌هایی را برانگیخته است.

حمید رسایی، نماینده حامی دولت در مجلس ایران در جلسه علنی امروز سه شنبه ۲۷ دی (۱۷ ژانویه)، بدون اشاره به نام آقای افروغ گفت: "ما انتظار شنیدن صحبت‌هایی در مورد یکی از ارکان نظام در صدا و سیما را نداشتیم، چرا که فردی را که این حرف را بیان کرده است همه می‌شناسند و می‌دانند که مواضع مزخرفی دارد".

او خواهان اقدام عزت الله ضرغامی، رئیس سازمان صدا و سیما و نمایندگان عضو هیأت نظارت بر این سازمان در این مورد شد.

شهاب الدین صدر، نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را به عهده داشت در پاسخ به تذکر آقای رسایی گفت: "آقای ضرغامی باید کوتاهی صورت گرفته در آن برنامه را جبران کند".

اما مصطفی کواکبیان، عضو فراکسیون اقلیت مجلس در تذکری دیگر گفت که برنامه "پارک ملت" (برنامه ای که آقای افروغ در آن حضور یافته بود) مشکلی نداشته و منتقدان سخنان آقای افروغ می خواهند هیچ صدایی به جز صدای خودشان شنیده نشود.

غسل شهادت

آقای افروغ در واکنش به این سخنان، با انتشار یادداشتی اعلام کرد که نظرات خود را در چارچوب "ارزش ها و مبانی انقلاب اسلامی، اندیشه های امام راحل و مقام معظم رهبری" مطرح کرده است و انتظار دارد جوابیه اش در تریبون مجلس قرائت شود.

او تأکید کرد که با "غسل شهادت" متن گفته های خود در برنامه "پارک ملت" را منتشر می کند تا مورد تحلیل و نقد قرار گیرد.

آقای افروغ در برنامه پارک ملت گفته بود که در مورد "شکاف فزاینده بین عرصه رسمی و عرصه عمومی" احساس خطر می کند.

او گفته بود که حکومت جمهوری اسلامی بر دو پایه "حقانیت" حاکمان و "مقبولیت" آنها بنا شده است، اما نسبت به ضرورت حفظ پشتوانه مردمی برای حکومت کم توجهی می شود که این کار باعث از دست رفتن "بخشی از مشروعیت" حکومت شده است.

آقای افروغ با اشاره به احادیث و روایات منسوب به حضرت علی، امام اول شیعیان و سخنان آیت الله روح الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، گفت که مردم حق دارند حاکم اسلامی را "در نهان و آشکار" نصیحت کنند.

او به پشتوانه یکی از سخنان آیت الله خمینی گفت: "اگر احدی از آحاد جامعه بخواهد رهبر را استیضاح کند، حق دارد و رهبر باید پاسخ بگوید و اگر پاسخی نداشت، خود به خود معزول است".

او در بخش دیگری از سخنانش به از بین رفتن نفوذ مراجع تقلید در انتخاب فقهای عضو مجلس خبرگان انتقاد کرد و گفت در این شرایط، گلایه از آنها که چرا وارد فقه سیاسی نمی شوند، وجهی ندارد.

این سخن، اشاره به گلایه سال گذشته رهبر ایران از حوزه های علمیه و فقیهان تلقی می شود که چرا در مورد فقه حکومتی و سیاسی کم کاری می کنند.

حکومت ایران حساسیت زیادی نسبت به انتقاد علنی از عملکرد آیت الله علی خامنه ای، رهبر این کشور دارد و بسیاری از کسانی که با انتشار نامه های سرگشاده از عملکرد او انتقاد کرده اند، بازداشت و زندانی شده اند.

اخیرا مقاله حسین علایی، یکی از فرماندهان سابق سپاه پاسداران در روزنامه اطلاعات، نوعی انتقاد تلویحی از عملکرد رهبر ایران در جریان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ تلقی و خبرساز شده بود.

حامیان آیت الله خامنه ای در واکنش به انتشار این مقاله، در مقابل منزل آقای علایی تجمع کردند و بر در و دیوار خانه علیه او شعار نوشتند.

آقای علایی بعدا با انتشار یادداشتی اعلام کرد که بعضی برداشت ها از مقاله او نادرست بوده است.

از: بی بی سی

 

 

 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به متفرقه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران