نرخ بالای ابتلا به ایدز کودکان کار

 

پنجشنبه, ۱۷ فروردین, ۱۳۹۱

عضو انجمن حمایت از حقوق کودکان نرخ ابتلای کودکان کار و خیابان به ایدز را ۴۵ برابر جامعه عنوان کرد.

فرشید یزدانی با اشاره به آخرین تحقیقاتی که در این حوزه صورت گرفته، گفت:«نرخ ابتلای کودکان کار و خیابان به ایدز ۴۵ برابر جامعه است که از این افراد، یک‌سوم کودکان مبتلا ۱۰ تا ۱۴ ساله و دو سوم ۱۵ تا ۱۸ ساله هستند، متاسفانه فقر مستمری در زندگی کودکان کار وجود دارد که در حوزه سلامت آموزش و تغذیه این کودکان اثر سوء دارد.»

کودکان کار واقعیت جامعه هستند و در هزار توی مشکلاتی شهر و هیاهوی شهر نشینی گم شده اند. ابتلا به انواع و اقسام بیماریها، کمبود بهداشت، سوء تغذیه و در معرض آسیب های اجتماعی قرار داشتن فصل مشترک زندگی کودکان کار است. این کودکان به علت نوع زندگی ای که دارند، کودکی نمی کنند و خیلی زود وارد فضای اقتصادی بازار می شوند. این افراد به علت نوع حرفه شان در معرض انواع آسیب ها و بزه های اجتماعی قرار دارند و باید هم از لحاظ مالی و هم از نظر بهداشت روانی مورد توجه قرار بگیرند.

به گزارش تهران امروز، فرشید یزدانی درباره منبع اعلام این خبر تکان‌دهنده می‌گوید: «طبق بررسی‌های دکتر راهور ـ مسئول پژوهش مرتبط با فقر بین کودکان خیابانی و عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا(س) – رشد فقر در کودکان کار و خیابان از سال ۸۴ تا ۸۸ روند صعودی داشته است. این فعال حقوق کودک با اشاره به خشونتی که علیه این بچه‌ها اعمال می‌شود، اعلام کرده مسئله کار کودکان به نوبه خود خشونتی است که علیه کودکان کار و خیابان اعمال می‌شود.» یزدانی با اشاره به این نکته که بیش از ۳۲ درصد کودکان کار مورد آزار جسمی، روحی و جنسی قرار می‌گیرند، تاکید می کند: «طبق پژوهشی که در زمینه نرخ ابتلا به ایدز در کودکان کار توسط دکتر محرز- استاد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی- انجام شده ، نرخ ابتلا کودکان کار و خیابان به ایدز ۵٫۴درصد است و این نرخ نسبت به نرخ ابتلا به ایدز در جامعه که ۰/۱ درصد است ۴۵ برابر محسوب می شود. »وی با اشاره به این نکته که آسیب جدید دیگر نرخ بی سوادی و کم سوادی در کودکان کار است‌، می گوید:« ۷۲ درصد این کودکان بی سواد و کم سواد هستند یا در حد ابتدایی سواد دارند و ۱۷ درصد کودکان کار و خیابان‌ در تهران اصلا مدرسه نرفته‌اند و این بی سوادی و کم سوادی در فرآیند زندگی این افراد تاثیر سوء دارد.»

سواد آموزی اصل مهم در زندگی کودکان کار

دکتر شیوا دولت آبادی،‌مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق کودکان کار نیز با اشاره به این نکته که برای جلوگیری از ازدیاد کودکان کار باید برنامه ریزی کلان و نگاه حمایتی به این مقوله شود به تهران امروز می گوید: «خانواده کودکانی که مجبور به ترک تحصیل ورود به بازار کار شده اند نیز باید در برنامه ریزی ها مد نظر قرار بگیرند اما در برنامه‌ریزی های کلان، کار کمی از عهده سازمان های مردم نهاد و غیر دولتی بر می آید .»

وی با اشاره به این نکته که سازمان های مردم نهاد تمام هم خود را بر پیشگیری از آسیب هایی که در کمین کودکان کار است گذاشتند، تا کید می کند:‌« این سازمان ها به دنبال تغییر سرنوشت این کودکان و وسواد آموزی به آنها هستند. »

حرفه آموزی به کودکان کار از دیگر برنامه‌هایی است که سازمان های مردم نهاد به آن همت گماشته اند تا کودکان کار بتوانند با بهره گیری از آموز های حرفه ای و منظم و در خوشبینانه ترین حالت با در اختیار داشتن مدرک کارآموزی وارد محیط کار شوند، دولت آبادی با اشاره به این موضوع به تهران امروز می گوید:‌« با این وجود اقداماتی که تا به حال برای ساماندهی کودکان کار صورت گرفته، کافی و موثر نبوده است .

از سوی دیگر در خصوص آسیب های اجتماعی همیشه نگاه پیشگیرانه وجود داشته و کودکانی که نظارت کمی از سوی خانواده داشته اند و در فضاهای آسیب پذیر نیز زندگی می‌کنند اولین کاندیداهای تولید آسیب ها در جامعه هستند به همین دلیل آگاهی رسانی به این خانواده‌ها باید در درجه اول اهمیت باشد. »

از: کلمه

 

 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به متفرقه 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران