بازگشت به صفحه اول

از اخبار روز

 
 

بيانيه فراکسيون دموکراسی خواه انجمن اسلامی دانشجويان دانشگاه تهران درباره رئيس انتصابی دانشگاه تهران

انتصاب آيت الله عميد زنجانی به عنوان رئيس دانشگاه تهران اقدامی بود که دولت کودتا نيز شبيه آن را انجام نداده بود. حتی در جريان حوادث 16 اذر 32 نيز سناتوری فاقد مدرک دانشگاهی به عنوان رئيس دانشگاه تهران انتخاب نشد
سالی که نکوست از بهارش پيداست. هنوز يک ساعت از معارفه ايشان به عنوان رئيس دانشگاه تهران نمی گذشت که طرفدارانشان وحشيانه به دفتر انجمن اسلامی دانشجويان دانشکده حقوق و علوم سياسی دانشگاه تهران هجوم بردند و به ضرب وشتم اعضاء اين تشکل پرداختند
فراکسون دموکراسی خواه انجمن اسلامی دانشجويان دانشگاه تهران تنها راه بازگشت آرامش به دانشگاه تهران را استعفای جناب آيت الله عميد زنجانی و عذر خواهی وزير علوم از جامعه علمی کشور می داند
 

اخبار روز: www.iran-chabar.de

دوشنبه ۷ آذر 1384 – ٢٨ نوامبر 2005


با افزودن شدن بر سرعت عزل و نصبهای دولت جديد سير قهقرايی حرکت کشور نيز افزايش می يابد رئيس جمهور و مشاورانی که ملاکشان در عزل و نصبها در درجه اول هم سنگر بودن سپس هم جوخه بودن و نهايتا هم رزم بودن است و يا نزديکی فاميلی را به عنوان مدرک معادل همسنگر بودن پذيرفته اند آنچنان بر طبل انحطاط کشور می کوبند که ديگر داد همفکرانشان نيز در آمده است از اعضا ستاد انتخاباتی رئيس دولت گرفته تا همفکران ايشان در مجلس لب به اعتراض گشوده اند و برای اولين بار رئيس دولت از تکميل کابينه اش در مدتی بيش از سه ماه عاجز مانده است. اما در اين ميان وضعيت وزرات علوم و تغيير و تحولات در آن بسيار اسفناک تر است. انتخاب آقای زاهدی به عنوان وزير علوم را می توان نقطه آغاز انحطاط اين وزارتخانه دانست از همان ابتدا نيز معلوم بود معرفی شخصی که درحقيقی بودن مدرک دانشگاهيش شک فراوان وجود دارد چه فاجعه ای به بار خواهد آورد. پس از معرفی اين فرد به مجلس رای آوردن ايشان نيز محل ترديد واقع گرديد و درحالی که عقلای جناح اصولگرا نيز از رای دادن به چنين فرد ضعيفی خودداری نمودند ايشان با شک و شبهه قادر به کسب رای اعتماد گرديد رايی که ضعيفترين رای اعتماد در تاريخ اين کشور بوده است و متاسفانه اين شخص هنگامی که بر کرسی وزارت علوم تکيه کرد کوشيد با ضرب شصت نشان دادن به جامعه دانشگاهی به گمان خويش بر نقاط ضعفش سر پوش بگذارد و شروع به قلع و قمع روسای دانشگاهها و مديران وزارتخانه نمود که آخرين نمونه آن انتصاب رئيس دانشگاه تهران می باشد. از اين رو توجه به نکات زير در مورد حوادث اخير ضروری است:
1. مشکل اساسی در اين ميان نحوه نگرش دولتمردان جديد به جامعه دانشگاهی کشور است تا اين مساله حل نشود که دانشگاهيان نياز به قيم ندارند اوضاع بر همين منوال خواهد ماند. خوشبختانه در سالهای اخير تلاشهايی در راستای انتخابی شدن روسای دانشگاهها و دانشکدها روی داده است که متاسفانه آقای زاهدی در چند ماه اخير بار ديگر اين روال مبارک را بر هم زده است. بنابراين پذيرش اصل انتخابی بودن رياست دانشگاهها مهمترين موضوع برای تکيه بر کرسی اين وزارتخانه می باشد. آقای زاهدی اگر حداقل استقلال دانشگاهها را نيز برنمی تابند بهتر است استعفا نمايند و فضای علمی کشور را بيش از اين با انتخابهای نسنجيده خويش به اغتشاش نکشانند .
2. آنچه در مورد برکناری دکتر فرجی دانا و انتصاب رئيس جديد دانشگاه تهران روی داد اوج بی حرمتی به جامعه دانشگاهی کشور بوده است. دکتر فرجی دانا که منتخب جامعه علمی دانشگاه تهران بوده اند با اتکا به آرا خويش تحولات مهمی را در دانشگاه تهران پديد آوردند و در حالی برکنار شدند که همچنان يکسال تا پايان دوران رياست ايشان باقی مانده بود لذا در درجه اول برکناری ايشان اقدامی شرم آور می باشد. اما انتصاب آيت ا.. عميد زنجانی به عنوان رئيس دانشگاه تهران اقدامی بود که دولت کودتا نيز شبيه آن را انجام نداده بود. حتی در جريان حوادث 16 اذر 32 نيز سناتوری فاقد مدرک دانشگاهی به عنوان رئيس دانشگاه تهران انتخاب نشد. متاسفانه حضور اين افراد در مجموعه آموزش عالی نتيجه سايه سنگين شورای عالی انقلاب فرهنگی است که توانست درسالهای ابتدايی انقلاب اين افراد فاقد مدارک دانشگاهی را وارد دانشگاه نمايد. متاسفانه برداشت آقايان از وحدت حوزه و دانشگاه تنها روحانيون را روانه دانشگاه نمود در حالی که اساتيد دانشگاه هيچگاه نتوانستند به عنوان مدرس دائمی وارد حوزهای علميه شوند. به هرحال در سايه قدرت غيرقانونی شورای انقلاب فرهنگی اين افراد توانستند در دانشگاه به ادامه کار بپردازند اما اکنون وقت آن فرا رسيده است که در اين امر بازنگری صورت گيرد. بی شک حضور روحانيون در صورت داشتن مدرک دانشگاهی می تواند برای جامعه علمی کشور مفيد باشد ولی در غير اين صورت اين افراددر صورت داشتن بنيه علمی بايد به حوزه برگردند و از آنجا به روشنگری بپردازند و لزومی ندارد با نداشتن مدرک دانشگاهی کرسيهای استادی دانشگاه را اشغال نمايند. اما انتخاب يک فرد فاقد مدرک دانشگاهی به عنوان رئيس قديمی ترين نهاد آموزش عالی کشور ديگر توهينی غيرقابل تحمل به جامعه دانشگاهی می باشد بی شک اگر فردی غير روحانی و فاقد تحصيلات حوزوی به عنوان رئيس حوزه معرفی می گرديد فرياد وا اسلامای آقايان به آسمان می رسيد ولی چگونه است که وقتی فردی فاقد مدرک دانشگاهی به عنوان رئيس دانشگاه تهران منصوب می گردد آقايان خوشحال نيز می شوند. از اين رو در سايه سکوت قدرتمداران در برابر اين اقدام اعتراض جامعه دانشگاهی در برابر اين اقدام شنيع را می توان تلاشی قابل تقدير در جهت حفاظت از کيان دانشگاه دانست.
3. بی شک سالی که نکوست از بهارش پيداست. هنوز يک ساعت از معارفه ايشان به عنوان رئيس دانشگاه تهران نمی گذشت که طرفدارانشان وحشيانه به دفتر انجمن اسلامی دانشجويان دانشکده حقوق و علوم سياسی دانشگاه تهران هجوم بردند و به ضرب وشتم اعضاء اين تشکل پرداختند و جالب اينجاست که اين افراد در توجيه اين اقدام وحشيانه خويش عنوان می نمودند به ساحت روحانيت اهانت شده است. به راستی درحالی که از ابتدا راه هرگونه انتقادی بسته می شود با سيطره ايشان بر دانشگاه تهران آيا می توان اميدوار بود فضای انتقادی در دانشگاه همچنان باقی بماند.

در پايان فراکسون دموکراسی خواه انجمن اسلامی دانشجويان دانشگاه تهران تنها راه بازگشت آرامش به دانشگاه تهران را استعفای جناب آيت الله عميد زنجانی و عذر خواهی وزير علوم از جامعه علمی کشور می داند بی شک رئيسی که در ابتدا با مخالفت گسترده مواجه گرديد است و فاقد صلاحيت دانشگاهی می باشد نخواهد توانست گامی مثبت در دانشگاه تهران بردارد. از سوی ديگر در شرايط کنونی بازگشت دکتر فرجی دانا به رياست دانشگاه تهران بهترين اقدام ممکن می باشد. هچنين اميدواريم اعتراض به جای جامعه دانشگاهی در مورد اين انتصاب غيرعقلايی درس عبرت خوبی برای رئيس دولت و مشاوران ايشان بوده باشد و تا دير نشده است گامی مثبت در راه بازگشت آرامش به جامعه علمی کشور بردارند. ضمنا اميدواريم اتفاقات اخير باعث گردد درمورد حضور افراد فاقد مدرک دانشگاهی نيز در دانشگاهها بازنگری صورت گيرد و اين افراد اگر دارای تحصيلات حوزوی هستند با بازگشت به حوزه به ادامه فعاليت علمی خويش بپردازند.

 

 
 
بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به اپوزيسيون دموکرات