بازگشت به صفحه اول

 

 
 

 

فردای جمهو ری خواهان دمکرات و لائیک

ماهی سیاه های کوچولوی صمد بهرنگی ، امروز ماهیان سالخورده ای شده اند که هنوز رویای به دریا پیوستن را در سر دارند . اگر چه از چنگ مرغ ماهی خوار نخستین رهاشده اند اما هنوز حکایت همچنان باقیست .

دیگر مشکل بتوان ماهیها را متقاعد ساخت که "تو پای به راه بگذار و هیچ مپرس  - خود راه بگویدت که چون باید رفت ".

روند دمکراسی ، صنعتی شدن و مد نیت در اروپا اهنگی هارمونیک داشت ، در حالی که این سه خواسته اصلی و عمومی در ایران ، هرگز به اهمیت حرکت مشترک و هماهنگ خود پی نبرده است .از مشروطیت بدینسو ، گاه دمکراسی بر توسعه وگاه توسعه بر مد نیت پیشی گرفته است . گاه اهمیت حضور روشنفکران دینی در صف نیروهای تحول طلب انچنان مطرح شده که خطرات جانبی تسلط همه جانبه افکار دینی ، به هیچ پنداشته شده است و گاه صنعت و توسعه انچنان داروی هر دردی به نظر رسیده که لگدمال شدن دمکراسی به چشم نیامده است .

مبحث جمهوری خواهی که با انتشار مانیفست اکبر گنجی دور جدیدی از روند تعمیق خواستهای نظری جنبش رو به فردای مردم ایران را رقم زده بود در ادامه حرکت به سه جریان عمومی تقسیم شده است .

جریان اول که به منشور 81 مشهور است در صدد ایجاد انچنان جمهوریتی ست که می خواهد  دشمنان قسم خورده ان (سلطنت خواهان ) را هم شامل شود .این تناقض اشکار موجب تلاش وسیعی برای محافظت از حریم جمهوریت شد تا دشمن از در رانده از پنجره وارد نشود.اتحاد جمهوری خواهان درمجموع حاصل چنین تلاشی بود.

اما اتحاد جمهوری خواهان با بیمه کردن جمهوریت در مقابل نظام فراشهروند سالاری و سلطنتی ، عنصر تاثیرنامطلوب  جریانهای مذهبی و حکومتی را در پروسه جمهوری خواهی مورد توجه کمتری قرار داد . .

جمهوری خواهان دمکرات و لائیک (ج . د.ل)از دل نبرد برای مرزبندی با تفکرات خاص سالارانه ،اعم از سلطنتی یا فقاهتی، عرصه جمهوری خواهی را در عمق و در گستره به پیش بردند .

این واقعه پسندیده که گره گاه مهم جنبش مردمی کشور ما، موضوع اصلی جنبش فکری ج .د.ل .می باشد  نباید موجبات خود بزرگ بینی زیانباری  را دردرون این نیروها  فراهم اورد .

باید اذعان داشت که علیرغم طرح گرهی ترین معضل جنبش از سوی ج  د  ل  ،هنوز راهی طولانی باقی ست .

تفکر الترناتیو دید ن خود در مقابل جمهوری اسلامی همه شرایط را برای ابتلا به نارسیسم سیاسی فراهم می کند.

ج.د.ل حرفهای زیادی برای گفتن دارند اما ناشنیده های فراوانی هم باقیست . این جریان هنوز نه فقط الترناتیو جنبش جمهوری خواهی در سطع عموم ان نشده بلکه هنوز در داخل ج.د.ل میتوان بر اثر تقابل اندیشه های متفاوت منتظر زلزله های سیاسی بود . این جریان فکری جدی باید با میزان ودرجه اسیب پذیری خود بیشتر اشنا شود تا مبادا به دام نارسیسم سیاسی گرفتار اید.

دستاوردهای فکری جمهوری خواهان دمکرات و لائیک می تواند تاریخی باشد ، برای حفظ ، گسترش،و تعمیق ان به درایت، بیش از هر چیز دیگری نیازمند یم .

در استانه نشست ج .د.ل  پیشنهادات ذیل مطرح میشود :

الف – مبرمترین وظیقه ج .د.ل. نه تاسیس حزبی نوین ، بلکه بازنگری جدی راه طی شده و تدوین برنامه های اتی ست .

هنوز جمهوریخواهان دمکرات و لائیک توان شرکت در جنبش داخل کشور و بالطبع انعکاس نیروها ی  داخل کشور با نظرات خود ر ا نداشته اند در نتیجه حزب سازی در چنین شرایطی گامیست عجولانه برای دستیابی به ارزوها ی دیرین .

ب – یافتن راه های عملی برای برقراری پیوندهای ارگانیک با جنبش مداوم و روزمره مردم .

انتقال صحنه نبرد به میدان 70 میلیونی مردم . انجاست که هر گام تاثیر مستقیمی در سرنوشت مردم ایران خواهد داشت .

ج-برای تحقق خواستهای فوق :

 1- تشکیل کمیته پژوهش در راستای تد قیق نظرات سیاسی ،اجتماعی و نظری جمهوری خواهان دمکرات و لائیک (ج .د.ل ) امری ست که نمیتوان به فردایش موکول کرد .

2- تشکیل کمیته سازماندهی روابط با نیروهای با نام و نشان داخل و خارج ازکشور . با تاکید برنیروهای داخل .

3-استفاده همه جانبه از سایت اینترنتی صدای ما بمثابه بازتاب دهنده افکار و فعالیتها ج.د.ل.

4-توجه جدی به تاسیس صندوق مالی

می توان این لیست را به دهها رساند اما غرض اشاره به ضرورتهائی بودکه تا این لحظه  از چشم نگارنده پنهان نمانده اند .

شاید سرنوشت ماهی  های صمد به گونه ای با سرنوشت جمهوریخواهان دمکرات و لائیک  پیوند خورده باشد .

نباید سرنوشت ماهی سیاه کوچولوی صمد، به قصه پدرومادر بزرگ ها، برای  خواباندن نوه ها تبدیل شود.

Alborz_jam@yahoo.se

 

 
 
بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به اپوزيسيون دموکرات