در شالیزارهاى شمال به جاى برنج ویلا برداشت می‌شود

شنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۰
چندى پیش کشاورزان با ابراز گلایه اعلام کردند که میزان تولید برنج در شمال کشور نسبت به سالهاى گذشته دچارکاهش چشمگیرى شده است. بررسی‌هایى که در این زمینه به عمل آمد نشاندهنده حجم بالایى از ویلاسازى بواسطه تخریب شالیزارهاى شمال ایران بود. تخریبى که به گفته کار‌شناسان و پژوهشگران با ورود توسعه متوجه سیستم‌ کشاورزى و دانش بومى منطقه شده است.
به گزارش CHN؛ درحال‌حاضر فرآیند توسعه در ایران خلاف هدف و معناى واقعی‌ این واژه درحرکت است. هم‌اکنون مسیر توسعه در ایران به جاى اینکه امکانى براى بهترشدن زندگى باشد درواقع بیشترتهدیدى براى اکوتوریسم و محیط زیست منطقه به شمار می‌رود. ساخت ویلا در شالیزارهاى شمالبه خصوص در منطقه کلاردشت نمونه اى بارزاست از پایدارى توسعه ‌نه توسعه‌اى پایدار.
می‌نو حسنى اصفهانى کار‌شناس گردشگرى دراینباره به CHN گفت: با اینکه هیچگونه آمار دقیقى از ساخت و ساز در زمین‌هاى کشاورزى ارائه نمی‌شود اما درحال‌حاضر بدون رعایت حریم شاهد ساخت و سازهاى بى رویه‌اى هستیم که از استانداردهاى لازم برخوردار نیستند.
وى افزود: امروزه بحث منابع غذایى به‌حدى در کشورهاى توسعه یافته حائز اهمیت است که حفظ و نگهدارى از زمین‌ و بهبود سیستم‌هاى کشاورزى از اولویت برنامه‌ها به شمارمی‌رود این درحالى است که با ورود به مناطق شمالى کشور به‌جاى مشاهده شالیزار‌ها با زمین‌هاى قطعه بندى شده براى ساخت وساز و ظاهرا توسعه زیرساخت‌هاى توریسم روبرو می‌شویم.
هم اکنون بنگاه‌هاى معاملات ملکی، مغازه‌هاى مصالح ساختمانى نشاندهنده تقاضاى منطقه است. کشاورزان مناطق شمالى با فروش زمین‌ها با قیمت مناسب آغاز به کسب و کار تازه‌اى چون سوپرمارکت مى کنند و خود را فارغ از کاشت و برداشت برنج که پروسه پرزحمت و طولانى است‌‌ رها می‌کنند.
در اینباره مینو حسنى اصفهانى معتقد است، اگر این روند ادامه پیدا کند بحث دانش بومى شالى کارى و چاى کارى با هزاران سال قدمت از بین خواهند رفت و جایش را ویلا‌ها و گردشگرى نابسمانى خواهد گرفت که جز تخریب و ضرر چیزى در بر ندارد.
وى به احیا سیستم‌هاى کشاورزى و حمایت از کشاورزان تاکید کرد و گفت: ازیک سو آگاهى بخشى به جوامع محلى درخصوص حفظ دانش بومى باید هرچه سریع‌تر آموزش داده شود و از سوى دیگر احیا سیستم‌هاى کشاورزى و حمایت از کشاورزان باید در دستور کار متولیان قرار گیرد تا بدین وسیله از تخریب‌ها جلوگیرى شود.
هم اکنون دانش بومى و سبک سنتى کاشت برنج یکى از جاذبه‌ها و منابع کسب در‌آمد اندونزى به شمار مى رود. به طورى که هزاران گردشگر با استفاده از تجهیزات و وسایل حمل ونقل هوایی، سیستم طبقه اى کاشت برنج را ازجمله جاذبه‌هاى می‌دانند که باورود به این کشور به استقبال از آن می‌روند.
از: خبرگزارى میراث‌فرهنگى

----

مبلغ هزینه شده برای برگزاری جشن‌های شعبانیه توسط شهرداری

بخشی از جلسه روز گذشته شورا به سوال و جواب سخنگوی شورای شهر از سخنگوی شهرداری تهران در خصوص مبلغ هزینه شده برای برگزاری جشن‌های شعبانیه توسط شهرداری گذشت.

سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به هزینه‌های جشن‌های شعبانیه و افطاری‌های شهرداری در ماه رمضان گفت: بهتر است در مورد اینکه هزینه برگزاری این مراسم چقدر بوده و از کجا تامین شده است، توضیح دهید.  

محمد هادی ایازی در پاسخ گفت: برای این جشن‌ها در مجموع دو میلیارد تومان هزینه شده است و بیشتر هزینه‌های سفره‌های سلامت و کرامت توسط خود مردم پرداخت شده است. همچنین بخش عمده‌ای از سفره کرامت که در بوستان ولایت گسترده شده بود توسط مردم و بخشی نیز از بودجه اجرای برنامه‌های مناسبتی که مصوبه شورا را نیز دارد، هزینه شد.

دانشجو در پاسخ گفت: چطور مي‌گويید در کل دو میلیارد تومان هزینه شده است، در حالی که تنها برای یک گروه تواشیح 900 میلیون تومان قرارداد بسته شده است. شاید این هزینه‌ها توسط سایر سازمان‌های شهرداری شده است، اما اینکه یک رقم 900 میلیونی در مخارج وجود دارد و کل مخارج را دو میلیارد تومان اعلام می‌کنید، پذیرفته نیست.

ایازی در پاسخ گفت: گروه تواشیح در بوستان آزادگان مدیریت کل صحنه را بر عهده داشت و قراردادی با چنین رقمي برای مدیریت کل 30 شب دور از انتظار نیست.

شکیب نیز در رابطه با سوال سخنگوی شورا گفت: بهتر است این ارقام به صورت شفاف بیان شود؛ زیرا به شورا مبالغی معادل 18 میلیارد و 5/7 میلیارد رسیده است که با رقم دو میلیارد اعلام شده از سوی شما تفاوت بسیاری دارد. او ادامه داد: شهرداری به طور مکتوب در مورد هزینه‌ها به ما گزارش دهد که این جشن‌ها چه تاثیری بر شهروندان داشته و فواید این هزینه‌ها توجیه شود....

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به سیمای نظام 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران