توقف صادرات گاز ایران به ترکیه، به درخواست ترکیه

یکشنبه, ۳ مهر, ۱۳۹۰

صادرات روزانه ۳۰ میلیون متر مکعب گاز به ترکیه با درخواست شرکت بوتاش و با موافقت شرکت ملی گاز متوقف شد.

خبرآنلاین:این سومین باری است که طی ۶ ماه گذشته این صادرات متوقف می شود که البته تفاوت این بار با دوره های پیش در این است که در دفعات گذشته به دلیل انفجار در خط لوله صادرات متوقف شده بود اما این بار صادرات گاز به این کشور با درخواست شرکت گاز ترکیه صورت گرفته است.

اگرچه شرکت بوتاش ترکیه دلیل این درخواست را بررسی خط لوله واردات گاز و رفع ایراد احتمالی در آن عنوان کرده اما برخی از کارشناسان ابراز نگرانی می کنند که ترکیه با بهانه جویی در خصوص نا امن بودن خط لوله در تلاش باشد تا روابط گازی خود با ایران را قطع کند.

در این بین تحلیل دیگری نیز وجود دارد. برخی دیگر از کارشناسان بر این احتمال تاکید دارند که ترکیه به دلیل تهدید گروه پژاک که مسوولیت انفجار خط لوله گازی ایران -ترکیه را در هر دو بار گذشته بر عهده گرفته است ناچار به قطع صادرات شده تا چاره ای برای حفظ امنیت این خط لوله کند.

با این حال در حال حاضر کارشناسان در خصوص این تصمیم شرکت بوتاش خوشبین نیستند و این احتمال را می دهند که بزودی ایران و ترکیه در شرایطی که قراربود به زودی میزان صادرات را افزایش دهند وارد فاز جدیدی از اختلاف ها و قطع صادرات گاز شوند.

این درحالی است که قراربود ترکیه گذرگاهی برای صادرات گاز ایران به اروپا محسوب شود و براین اساس سال گذشته بین تهران و آنکارا قراردادی برای انتقال گاز ایران از طریق ترکیه به اروپا امضا شد؛ همچنین سال گذشته یادداشت تفاهم همکاری ایران و ترکیه در زمینه نفت و گاز در حضور مقام‌های عالی‌رتبه دو کشور در تهران به امضای وزیر نفت ایران و وزیر انرژی ترکیه رسیده است.

همچنین در این راستا در تیرماه امسال وزیر انرژی ترکیه از آمادگی کشورش برای صادرات گاز ایران از مسیر ترکیه و انتقال آن به بازارهای اروپایی خبر داده است.

درعین حال شرکت ملی نفت ایران تاکنون با شرکت نفت دولتی ترکیه (TPAO) چند دور مذاکره انجام داده است، وزیر انرژی ترکیه همواره از علاقه‌مندی شرکت نفت این کشور برای ادامه سرمایه‌گذاری ها در حوزه انرژی ایران خبر داده است؛ تانر ییلدیز چندی پیش تأکید کرده بود که دو کشور ایران و ترکیه مسیر مثبتی را در مذاکره‌های خود در بخش انرژی پشت سر می‌گذارند.

براساس این گزارش ،مقامات تهران – آنکارا آگوست ۱۹۹۶ میلادی قراردادی ۲۵ ساله امضا کردند که بر اساس این توافق، مقرر شد سالانه ۱۰ میلیارد متر مکعب گاز ایران به ترکیه صادر شود.

سال گذشته در مجموع بالغ بر ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی به ترکیه صادر شد که پیش بینی می شود ظرفیت صدور گاز به این همسایه شمال غربی کشور تا سقف ۱۰ میلیارد متر مکعب افزایش یابد.

پیش بینی می شود با ساخت قطعات سوم و چهارم خط لوله ششم سراسری گاز، امکان انتقال روزانه ۹۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی به ترکیه و سایر کشورهای متقاضی در پایانه مرزی بازرگان فراهم شود.

در شرایط فعلی بخش عمده گاز تحویلی به ترکیه از مسیر خط لوله ۳۶۵ کیلومتری تکاب- شاهین دژ- میاندوآب با ظرفیت انتقال روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز تا مرز بازرگان منتقل می شود.

----

اتحادیه خواربار و لبنیات‌فروشان بوشهر: قبض‌های برق را پرداخت نمی‌کنیم

یکشنبه, ۳ مهر, ۱۳۹۰

اتحادیه صنف خواربار و لبنیات فروشان بوشهر در اطلاعیه‌ای از اعضای خود خواست قبض‌های برق را پرداخت نکنند!

خلیج فارس: در این اطلاعیه با اشاره به افزایش بهای برق مغازه های این صنف که مجبور به استفاده از یخچال و دیگر وسایل سرمایشی هستند، آمده است: “به اطلاع اعضاء محترم تحت پوشش اتحادیه خواروبار و لبنیات شهرستان بوشهر می‌رساند با توجه به اینکه قریب چهارماه از پیگیری‌های مکاتبات این اتحادیه با مسئولان دلسوز و توانمند در ارتباط با کاهش تعرفه‌های بهای برق مصرفی شما عزیزان می‌گذرد و وعده وعیدهای مدیران مربوطه تاکنون نتیجه‌بخش و مثمرثمر نبوده است لذا اعلام می‌گردد از پرداخت قبوض دریافتی تا اطلاع ثانوی خودداری نمائید.”

ورشکستی مغازه‌داران با قبض‌های برق ۲ میلیون تومانی

عباس نامدارزاده رییس اتحادیه خواربار و لبنیات فروشان بوشهری قبل از این گفته بود روز‌به‌روز قبض‌های میلیونی برق این دسته از مغازه‌داران، آنها را به ورشکستگی نزدیک‌تر می‌کند.

وی گفته بود: نمی‌دانیم چرا مسئولان و نمایندگان استان در مجلس این مسأله را نمی‌بینند. ۳ ماه از اعتراض و انتقاد صنف خواربار و لبنیات‌فروشان بوشهر به شرکت برق درخصوص بهای قبوض که به‌تازگی رقم‌های ۲ میلیون تومانی را هم پشت سر گذاشته می‌گذرد، اما فقط وعده و وعید شنیده‌ایم و اقدامی عملی برای رفع این مشکل ندیده‌ایم.

اداره برق: بخچال‌ها را خاموش کنید

نامدارزاده با یادآوری اینکه به دلیل گرمای بوشهر امکان خاموش کردن وسایل سردکننده مغازه‌ها خصوصاً فروشندگان لبنیات وجود ندارد، گفت: مسئولان برقی در واکنش به اعتراض ما درباره قبوض میلیونی که بهای آن دست‌کم ۵ برابر قبل از هدفمندی یارانه‌‌ها شده، پیشنهاد می‌کنند یخچال‌های خود را خاموش کنیم، در حالی که این کار منجر به فاسد شدن اجناس می‌شود.

وی افزود: بهای برق مغازه‌داران خواربار و لبنیات‌فروش بوشهر که پس از هدفمندی چندین برابر شده و به دو میلیون تومان هم رسیده، شیب ورشکستی این دسته از مغازه‌داران را تندتر کرده که موید این حرف افزایش ابطال پروانه‌های اعضاء در ماه‌های گذشته می‌باشد که رشد چند ۲ برابری داشته است.

پیشنهاد صنف برای حل مشکل

نامدارزاده یادآور شد: پیشنهاد مشخص ما این بوده که با توجه به شرایط خاص جنوب، دست‌کم ۹ ماه از فصل سال بهای برق مصرفی مغازه‌های این صنف که ناچار به استفاده از وسایل سردکننده هستند را با نرخ هر کیلووات ۱۰ تومان که برای خانگی‌ها در نظر می‌گیرند محاسبه شود.

وی گفت: براساس مصوبات مجلس برای هدفمندی یارانه‌ها، این اختیار به وزارت نیرو برای موارد خاص داده شده، اما اقدامی در این خصوص نمی‌شود.

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به سیمای نظام 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران