تخم‌مرغ به شانه‌ای هفت هزار تومان رسید

دوشنبه ۴ مهر ۱۳۹۰

طی چند روز اخیر قیمت تخم‌مرغ به شانه‌ای هفت هزار تومان هم رسیده و در حالی‌که وزارت جهاد کشاورزی و اتحادیه مرغ تخم‌گذار به‌طور مستقیم این محصول را شانه‌ای چهار هزار و 500 تومان و پنج هزار تومان عرضه می‌کنند، بازار مصرف همچنان با گرانی تخم مرغ مواجه است و تاثیری در کاهش قیمت و متعادل‌شدن بازار نداشته است.

آفتاب: طی چند روز اخیر قیمت تخم‌مرغ به شانه‌ای هفت هزار تومان هم رسیده و در حالی‌که وزارت جهاد کشاورزی و اتحادیه مرغ تخم‌گذار به‌طور مستقیم این محصول را شانه‌ای چهار هزار و 500 تومان و پنج هزار تومان عرضه می‌کنند، بازار مصرف همچنان با گرانی تخم مرغ مواجه است و تاثیری در کاهش قیمت و متعادل‌شدن بازار نداشته است. 

در این زمینه مدیرعامل اتحادیه مرغ تخم‌گذار اعلام کرد: طی یک هفته آینده قیمت تخم‌مرغ در بازار مصرف متعادل می‌شود. همچنین وزارت بازرگانی تعرفه‌ی 27 درصدی واردات تخم مرغ را به صفر کاهش داده تا بازار تنظیم و قیمت‌ها برای مصرف‌کنندگان متعادل شود. 

همچنین وزارت کشاورزی طی چند روز اخیر به منظور متعادل‌ شدن قیمت‌ها از طریق موسسه‌ی جهاد استقلال تخم‌مرغ را شانه‌ای چهار هزار و 250 تومان به عوامل توزیع عرضه می‌کند و شانه‌ای چهار هزار و 500 تومان در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌دهد، اما این عرضه‌ی مستقیم توسط بخش خصوصی و همچنین وزارت جهاد کشاورزی تاثیر محسوسی در بازار مصرف نداشته و مصرف کنندگان همچنان با قیمت بالا این محصول را تهیه می‌کنند. 

به گفته هدایت اصغری طبق توافق اتحادیه‌ مرغ تخم‌گذار با وزارت بازرگانی طی چند ماهه اخیر تخم‌مرغ کیلویی دو هزار و 150 تومان در اختیارعوامل توزیع قرار می‌گیرد و کیلویی دو هزار و 500 (شانه‌ای پنج هزار تومان) در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد اما یکی از دلایل افزایش قیمت افزایش مصرف در شهریور ماه و مهر ماه است. 

جای سوال است مگر طی این دوماه چه اتفاقی رخ داده است که مصرف تخم‌مرغ افزایش ‌یافته؟ و حتی اگر با افزایش‌ مصرف و تقاضا در بازار مواجه بوده‌ایم این افزایش به قدری بوده که قیمت را به شانه‌ای هفت هزار تومان برساند. 

به گفته مدیرعامل اتحادیه مرغ میهن قرار شده وزارت بازرگانی عرضه مستقیم تخم‌مرغ را به سوپر مارکت‌ها و مراکز خرده‌فروشی تعمیم دهد تا تاثیر عرضه مستقیم این محصول برای مصرف‌کنندگان محسوس شود. 

همچنین محمدرضا شافعی‌نیا - مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: تخم‌مرغ شانه‌ای چهار هزار و 500 تومان همچنان توسط موسسه‌ی جهاد استقلال در حال عرضه است و تا زمانی‌که قیمت‌ها متعادل شود، عرضه ادامه خواهد داشت. 

وی اعلام کرد: روزانه به هر میزان که تقاضا باشد، تخم‌مرغ شانه‌ای چهار هزار و 500 تومانی دراختیار مصرف کنندگان قرار می‌گیرد و هیچ محدودیتی برای عرضه وجود ندارد. 

اما مصرف‌کنندگان که هرساله با نوسان قیمت تخم‌مرغ مواجه هستند، همچنان منتظر کاهش قیمت و متعادل‌ شدن بازار این محصول هستند که امید می‌رود وعده مدیر عامل اتحادیه‌ی مرغ تخم‌گذار محقق شود و قیمت تخم‌مرغ طی هفته‌ی آینده متعادل شود.

----

برنامه چهارم توسعه جزئیات گزارش سازمان بازرسی

به‌رغم افزایش قیمت نفت، موجودی حساب ارزی؛ منفی و بدهکار

يکشنبه ۳ مهر ۱۳۹۰
به رغم افزایش قیمت نفت در سال‌های برنامه چهارم توسعه، مانده حساب ارزی نه تنها افزایش نداشت بلکه موجودی آن منفی و بدهکار بود.

آفتاب: خبرگزاری مهر جزئیاتی از گزارش سازمان بازرسی کل کشور درباره حساب ذخیره ارزی را منتشر کرد.
 
براساس این گزارش، به رغم افزایش قیمت نفت در سال‌های برنامه چهارم توسعه، مانده حساب ارزی نه تنها افزایش نداشت بلکه موجودی آن منفی و بدهکار بود. 

در گزارش سازمان بازررسی کل کشور آمده است: عدم نظارت بر طرح‌ها و بازپرداخت تسهیلات ارائه شده از حساب ذخیره ارزی و همچنین عدم پیگیری موثر وصول مطالبات از سوی دستگاه‌های مسئول ( بانک‌های عامل، هیئت امنای حساب ذخیره ارزی و بانک مرکزی) موجب شده است، مانده حساب ذخیره ارزی در سال‌های 1387 و 1388 پس از کسر تعهدات قطعی بدهکار شود.

در تصویب طرح‌ها به موجودی حساب ذخیره ارزی توجه نشده و همین امر موجب پیشی‌گرفتن میزان تعهدات حساب از موجودی آن شده است و به‌رغم افزایش قیمت نفت در سال‌های برنامه چهارم توسعه، مانده حساب ارزی نه تنها افزایش نداشته بلکه موجودی آن منفی و بدهکار نشان می‌ دهد.

در گزارش سازمان بازرسی می‌خوانیم: در مجموع مبالغ بازگشتی ( اصل و سود) در مقایسه با تسهیلات پرداختی بسیار ناچیز است که به دلایل طولانی بودن زمان بازپرداخت و نرخ سود پایین و همچنین معوق شدن بخشی از تسهیلات و یا عدم واریز اقساط دریافتی توسط بانکهای عامل منجر به افت میزان بازگشت اصل و سود تسهیلات اعطایی حساب ذخیره ارزی شده است.

در سال‌های برنامه چهارم توسعه بیشترین واریزی به حساب ذخیره ارزی مربوط به سال 1387 به میزان 40.7 میلیارد دلار و کمترین واریزی مربوط به سال 1384 به میزان 13.19 میلیارد دلار بوده است.

براساس این گزارش، میزان برداشت بودجه ای از حساب ذخیره ارزی نیز در برنامه چهارم افزایش یافته و از 9.6 میلیارد دلار در سال 1384 به 24.5 میلیارد دلار در سال 1388 رسیده است، همچنین سهم برداشت‌های دولت از منابع حساب ذخیره ارزی با در نظر گرفتن تکالیف بودجه ای و پرداخت‌های ارزی برای سال‌های 1386، 1387 و 1388 به ترتیب 71، 95 و 92 درصد بوده است.

در گزارش سازمان بازرسی کل کشور تصریح شده است: در بخش اعطای تسهیلات بانکی از حساب ذخیره ارزی بیشترین میزان تسهیلات در برنامه چهارم به بخش صنعت با 84.2 درصد و کمترین تسهیلات به بخش معدن به میزان 0.5 درصد تعلق گرفته است. 

بخش‌های حمل و نقل، خدمات فنی و مهندسی و کشاورزی نیز به ترتیب 10.5 درصد، 3.9 درصد و 1.35 درصد از این تسهیلات را به خود اختصاص داده‌اند.

----

مشکلات قاسمی در وزارت نفت؛ «کمبود سرمایه‌گذاری، محرومیت از فن‌آوری»

۱۳۹۰/۰۷/۰۴

نزدیک به دو ماه پس از انتخاب رستم قاسمی، رئیس پیشین قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیای سپاه به عنوان وزیر نفت جمهوری اسلامی، اکنون بررسی‌ها در مورد کارنامه مدیریتی وی در وزارت نفت آغاز شده و کمیسیون انرژی مجلس از آغاز شمارش معکوس فرصت تحقق وعده‌های وی می‌گوید.

فریدون خاوند، استاد اقتصاد در پاریس، در پاسخ به پرسش‌های رادیو فردا به عملکرد دو ماهه آقای قاسمی در وزارت نفت پرداخته است.

  • آقای خاوند، ارزیابی شما از فعالیت دو ماهه وزیر نفت جدید جمهوری اسلامی و وعده‌های وی در این حوزه چیست؟
عماد حسینی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس به تازگی گفت که شمارش معکوس فرصت رستم قاسمی در نفت آغاز شده است و باید دید که ایشان به زودی برای تحقق وعده‌های خودش چه خواهد کرد. مهم‌ترین تعهد آقای قاسمی، جلوگیری از کاهش تولید نفت ایران است که این روز‌ها، بر خلاف گذشته، مورد تأیید مسئولان جمهوری اسلامی ایران هم قرار گرفته است.

رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور می‌گوید که در صورت ادامه وضع به شکل فعلی، ایران تا ۱۰ سال دیگر مجبور می‌شود دو تا سه میلیون بشکه نفت خام وارد کند.

مسعود میرکاظمی، وزیر پیشین نفت در شرایطی کمابیش تحقیرآمیز، از کار برکنار شد و رستم قاسمی که رئیس قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا بود، جای ایشان را با این امید گرفت که به عنوان یک وزیر نفت پر قدرت، بتواند جلوی زوال میدان‌های نفتی قدیمی ایران را بگیرد. او امید داشت که بعد از وزارت، در میدان‌های نفتی مشترک مانع از آن بشود که همسایه‌های ایران از راه افزایش تولیدشان، سهم ایران را تصاحب کنند.

با توجه به این انتظار‌ها، طبیعی است که دیر یا زود، آقای قاسمی بایستی کارنامه عملکرد خود را ارائه بدهد. چرا که صنعت نفت، ستون فقرات اقتصاد ایران است و از نفس افتادن این صنعت برای قدرت سیاسی حاکم بر ایران، طبعاً قابل تحمل نیست.
  • آقای خاوند، آقای قاسمی اساساً با توجه به وعده‌هایی که داده است، با چه موانعی روبه‌روست؟
مهم‌ترین مانع بر سر راه انجام این وعده‌ها، کمبود سرمایه گذاری است. با وجود انبوه درآمدهای نفتی، تعداد زیادی از پروژه‌های نفتی کشور به دلیل کمبود سرمایه، زمین گیر شده‌اند. به تازگی علی شمس اردکانی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران به رستم قاسمی پیشنهاد کرد که از محل هر بشکه نفت، ۲۵ دلار را به سرمایه‌گذاری در میدان‌های نفت ایران اختصاص دهد.

مسئله اینجاست که حتی در صورت تأمین این سرمایه در ایران، این کشور از دستیابی به تکنولوژی لازم محروم است. چرا که شرکت‌های معتبر آمریکا و اروپا و ژاپن به دلیل تحریم‌های بین‌المللی از همکاری با تهران خودداری می‌کنند. در برابر این دو مشکل، یعنی کمبود سرمایه‌گذاری و عدم دستیابی به تکنولوژی پیشرفته، رستم قاسمی دامنه مانور کمی دارد و طبعاً نباید از او انتظار معجزه داشت.
  • در این میان آیا متحدان بین‌المللی ایران، بخصوص روسیه و چین، می‌توانند کمکی برای حل مشکلات نفتی ایران باشند؟
هیچ کدام از این دو قدرت، کمک واقعاً موثری در اختیار جمهوری اسلامی قرار نمی‌دهند. رستم قاسمی هم کاملاً به این مسئله آگاه است.

شرکت‌های بزرگ چینی مثل ساین اوپک، یا سی ان پی سی، تا امروز در عرصه‌های نفت و گاز حدود چهل میلیارد دلار قرارداد با ایران امضا کرده‌اند. ولی یا عملیات اجرایی پروژه‌ها را آغاز نکرده‌اند، یا در انجام پروژه‌ها تا آنجا که بتوانند تأخیر می‌کنند. به هر حال نشان داده‌اند که کمک مؤثری برای ایران نیستند.

از: راديو فردا

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به سیمای نظام 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران