وزیر خارجه آلمان: بحث حمله ‌نظامی رهبران ایران را تقویت می‌کند

08.11.2011

گیدو وستروله، وزیر خارجه‌ی آلمان، ایران را به تحریم‌های بیشتر تهدید کرد. وی همزمان گفت که بحث حمله‌ی نظامی به ایران بیهوده است. فرانسه، روسیه و چین نیز از دامن زدن به چنین مباحثی ابراز نگرانی کردند.

گیدو وستروله، وزیر امور خارجه‌ی آلمان، روز سه‌شنبه (۸ نوامبر/۱۷ آبان)، در گفت‌وگویی با کانال یک تلویزیون این کشور، در مورد خطر تسلیح اتمی ایران هشدار داد و جمهوری اسلامی را به تحریم‌های بیشتر تهدید کرد.

وستروله گفت، اگر گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان دهد که ایران بار دیگر روی برنامه‌ای برای جنگ‌افزار اتمی کار می‌کند، اروپا دور تازه‌ای از تحریم‌ها علیه این کشور را آماده خواهد کرد.

وی همزمان نسبت به یک حمله‌ی نظامی احتمالی به ایران هشدار داد و گفت، بحث‌ها درباره‌ی مداخله‌ی نظامی در ایران بیهوده است و حمله‌ی نظامی به این کشور نتیجه‌ا‌ی معکوس دارد.

وستروله اعلام کرد که اگر مناقشه‌ی اتمی با ایران وخیم‌تر شود، تشدید تحریم‌ها عاقلانه‌ترین راه سیاسی ممکن است. وزیر خارجه‌ی آلمان تاکید کرد که: «در هر صورت نمی‌توان این خطر را پذیرفت که ایران خود را از نظر اتمی مسلح کند». وی وضعیت کنونی را «بسیار جدی» توصیف کرد.

وزیر خارجه‌ی آلمان همچنین در گفت‌وگویی با روزنامه‌ی آلمانی «هندلزبلات» گفت، نباید بحث‌های حمله‌ی نظامی به ایران را به میان کشید. به گفته‌ی وزیر خارجه‌ی آلمان، چنین مباحثی رهبران ایران را قوی‌تر می‌کند و نه ضعیف‌تر.

اظهارات آلن ژوپه

آأن ژوپه، وزیر امور خارجه‌ی فرانسه نیز در گفت‌گویی با فرستنده‌ی رادیویی RTL گفت: «باید از حمله نظامی که ترمیم آن جبران‌ناپذیر است به هرطریقی پرهیز کرد». وی افزود که البته دلایلی برای پذیرش این موضوع وجود دارد که برنامه‌ی اتمی ایران در خدمت هدف‌های نظامی است.

وزیر خارجه‌ی فرانسه گفت، چنین امری در خدمت بی‌ثبات کردن شدید منطقه است و فرانسه در این زمینه موضع نیرومندی دارد. ژوپه گفت، اگر لازم باشد که تحریم‌ها علیه ایران تشدید شود، فرانسه آماده است.

موضعگیری تازه‌ی روسیه و چین

به موازات آن، دیمیتری مدودیف، رئيس‌جمهوری روسیه نیز موکدا به اسرائيل در مورد حمله‌ی نظامی به ایران هشدار داد. وی پس از گفت‌گویی با کریستیان وولف، رئیس‌جمهوری آلمان در برلین گفت، صحنه‌ی‌سازی تهدیدآمیز می‌تواند پیامدهای سنگینی داشته باشد و به جنگ منتهی گردد.

مدودیف با توجه به تنش‌های بزرگ در خاورمیانه، لحن اسرائيل را در این مناقشه خطرناک توصیف کرد. مدودیف گفت که حمله‌ی نظامی به ایران می‌تواند برای منطقه‌ی خاورمیانه فاجعه‌آمیز باشد. وی همزمان به تهران هشدار داد که باید به تعهدات خود مبنی بر استفاده‌ی صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای عمل کند.

از سوی دیگر، چین نیز ایران را به اعلام آمادگی برای همکاری‌های بیشتر فراخواند. یک سخنگوی وزارت خارجه‌ی این کشور روز سه‌شنبه گفت، اکنون ایرانی‌ها باید «انعطاف و صداقت» نشان دهند.

سخنگوی وزارت خارجه‌ی چین تاکید کرد که این کشور کماکان معتقد است مناقشه‌ی اتمی با ایران، تنها از طریق گفت‌وگو و همکاری حل خواهد شد. وی افزود، پکن استفاده از هر گونه قهر علیه ایران را قاطعانه رد می‌کند.

به گزارش رسانه‌ها، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مستندات زیادی در دست دارد که حاکی از تلاش‌های منظم ایران برای دستیابی به جنگ‌افزار اتمی است. این امر باعث شد که در اسرائيل بحث‌های مربوط به امکان حمله‌ی نظامی به ایران بالا گیرد.

اظهارات صالحی در ایروان

به گزارش ایرنا، علی اکبر صالحی، وزیر خارجه‌ی جمهوری اسلامی، در یک مصاحبه‌ی مطبوعاتی در ایروان پایتخت جمهوری ارمنستان گفت، ایران نه تنها مخالف ساخت و کاربرد هرگونه تسلیحات هسته‌ای است، بلکه تمام تلاش خود را برای افشای برنامه‌های تولید تسلیحات هسته‌ای در مناطق مختلف جهان به کار می‌برد.

وی ضمن رد اتهامات مبنی بر تلاش ایران برای دستیابی به تسلیحات اتمی گفت، برنامه‌ی هسته‌ای ایران شفاف است و اگر ایران به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای بود آن را آشکارا اعلام می‌کرد.

این سخنان در زمانی بیان می‌شود که روزنامه‌ی آلمانی «فرانکفورتر آلگماینه» روز سه‌شنبه (۸ نوامبر/۱۷ آبان) نوشت، از گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برمی‌آید که تهران در همه‌ی زمینه‌هایی که برای ساختن بمب اتمی ضروری است فعال است؛ از جمله غنی‌سازی اورانیوم، ساختن کلاهک انفجاری هسته‌ای برای موشک‌ها و نیز مکانیسم انفجار واکنش زنجیره‌ای هسته‌ای.

از: دويچه وله

----

هشدار مدودف در مورد «پیامد فاجعه‌بار» حمله نظامی به ایران

۱۳۹۰/۰۸/۱۷

رئیس‌جمهور روسیه با هشدار در مورد تهدید جمهوری اسلامی به استفاده از زور برای متوقف کردن برنامه اتمی‌اش، خواستار مدارا در قبال ایران و ادامه یافتن گفت‌وگوها بر سر برنامه هسته‌ای تهران شد.

آقای مدودف در که روز سه‌شنبه در کنفرانسی مطبوعاتی در برلین سخن می‌گفت، اتخاذ این روش‌ها در قبال تهران را در چاره‌جویی برای برنامه هسته‌ای این کشور و علاوه بر آن روند صلح در خاورمیانه تأثیرگذار ارزیابی کرد.

این سخنان رئیس‌جمهور روسیه در آستانه آن عنوان می‌شود که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به دنبال انتشار گزارش جدید از وضعیت اتمی تهران است که بر اساس گفته دیپلمات‌ها، اطلاعات طبقه‌بندی شده‌ای را از فعالیت‌های نظامی در قالب برنامه جمهوری اسلامی فاش می‌سازد.

کشورهای غربی به ویژه آمریکا و اسرائیل، از دیرباز ایران را متهم می‌کنند که در چارچوب برنامه هسته‌ای خود، مقاصد نظامی را دنبال می‌کند. ادعایی که همواره از سوی ایران رد شده است.

با این حال در روزهای گذشته و در آستانه انتشار گزارشی که گفته می‌شود ممکن است پرده از بخشی از فعالیت نظامی-هسته‌ای ایران بر دارد، اسرائیل که برنامه اتمی تهران را تهدید برای امنیت خود می‌داند، بر لزوم توقف برنامه اتمی تهران حتی از طریق حمله نظامی تأکید بیش از پیش کرده است.

این موضوع همراه با آن شد که هفته گذشته نیکولا سرکوزی هشدار داد که کشورش در مقابل هر تهدیدی علیه اسرائیل دست روی دست نخواهد گذاشت و بیکار نخواهد نشست.

در این میان رئیس‌جمهور روسیه تأکید کرده است که تهدید حمله به ایران، «گفتاری به شدت خطرناک» است که پیامدی «فاجعه‌بار» خواهد داشت.

آقای مدودف تصریح کرده «اینکه اسرائیل یا دیگری آماده استفاده از زور علیه ایران یا کشوری دیگر در خاورمیانه باشد، سخنی به شدت خطرناک است » و افزوده است که چنین تهدیدهایی می‌تواند منجر به کشمکش بسیار بزرگی شود که پیامدهایش برای خاورمیانه فاجعه‌بار خواهد بود.

موضع روسیه در قبال احتمال حمله نظامی به ایران همسو با واکنشی است که چین، دیگر عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل در این زمینه اتخاذ کرده است.

چین که پیشتر نیز همصدا با روسیه نسبت به عواقب استفاده از زور علیه ایران هشدار داده بود، روز سه‌شنبه بار دیگر که به شدت مخالف اعمال هر گونه زور علیه جمهوری اسلامی با هدف متوقف کردن برنامه اتمی آن است.

در این زمینه سخنگوی وزارت خارجه چین روز سه‌شنبه تأکید کرد که کشورش همواره برای حل مسئله اتمی ایران از طریق گفت‌وگو و همکاری تأکید کرده است، گرچه از تشدید احتمالی تحریم‌ها علیه ایران حمایت خواهد کرد.

وی در عین از ایران نیز خواست تا که برای حل موضوع اتمی‌اش از خود «انعطاف و صمیمیت» نشان دهد.

چین همچنین تأکید کرد که در شرایط کنونی از تلاطمی تازه در وضعیت امنیتی خاورمیانه احتراز شود.

مواضع روز سه‌شنبه روسیه و چین در شرایطی عنوان می‌شود که در همین روز وزیران دفاع اسرائیل در گفت‌وگو با رادیوی دولتی این کشور، بار دیگر احتمال توسل به گزینه حمله نظامی علیه ایران را منتفی ندانست.

اما در مقابل منابع خبری در ایران اظهارات احمد وحیدی، وزیر دفاع جمهوری اسلامی را منتشر کردند که در آن بر آمادگی جمهوری اسلامی برای «پاسخگویی مقتدرانه» به تهدیدهای غرب تأکید شده بود.

از: راديو فردا

----

محمود احمدی‌نژاد: رویتان را زیاد کنید، جواب ملت ایران پشیمان‌کننده خواهد بود

۱۳۹۰/۰۸/۱۷
با
افزایش گزارش‌های مربوط به احتمال حمله نظامی اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران، محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری ایران، روز سه‌شنبه خطاب به ایالات متحده و هم‌پیمانانش گفت «اگر رویتان را زیاد کنید، جواب ملت ایران پشیمان‌کننده خواهد بود.»

به گزارش خبرگزاری ایسنا وی در مورد اتهام حرکت ایران به سوی ساخت سلاح هسته‌ای اظهار داشت: «ما اگر بخواهیم حال آمریکا را بگیریم از چنین سلاح‌هایی استفاده نمی‌کنیم و برخورد ما سخت‌افزاری نیست، بلکه با فکر و اندیشه در مقابل آنها می‌ایستیم. ملت ما حرفی می‌زند که کارمندان کاخ سفید می‌گویند.»

محمود احمدی‌نژاد که در «همایش طرح نهضت ملی حفظ قرآن کریم» سخن می‌گفت غرب را به «بی‌ادبی و قلدری» و «گستاخی و پررویی» متهم کرد و در ادامه گفت که «ملت‌ها وقتی نام رئیس‌جمهور آمریکا را می‌شنوند، بالا می‌آورند.» وی در ادامه بار دیگر از مدیریت جهانی انتقاد کرد و گفت که «با این روش نمی‌توان حتی یک طویله را اداره کرد.»

رسانه‌های اسرائیل در گزارش‌هایی متعدد خبر داده‌اند که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در تلاش است تا در هیئت وزرای این کشور برای حمله به تأسیسات اتمی ایران به اجماع دست یابد اما اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل، روز سه‌شنبه این گزارش‌ها را «خیال‌بافانه» نامید ولی افزود که اسرائیل گزینه نظامی علیه ایران را هم‌چنان منتفی نمی‌داند.

در همین حال احمد وحیدی، وزیر دفاع ایران نیز در همین روز در واکنش گفت که «ما آماده پاسخگویی قدرتمندانه به هر گونه جهالت دشمنان هستیم.»
تمامی این اظهارات و گمانه‌زنی‌ها در حالی صورت می‌گیرد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قصد دارد در آینده نزدیک، گزارشی را در مورد برنامه هسته‌ای ایران منتشر کند که گفته می‌شود حاوی «شواهدی از حرکت ایران به سوی ساخت سلاح هسته‌ای است.»

با وجود افزایش فشارها برای توقف برنامه هسته‌ای ایران محمود احمدی‌نژاد روز سه‌شنبه در ادامه سخنانش گفت که «بدانید که دولت و ملت ایران از راهی که آغاز کرده‌است، یک قدم عقب نمی‌نشیند.»

وی با اشاره به گزارش جدید آژانس که قرار است منتشر شود گفت: «چیزی به نام آژانس درست کرده‌اند و می‌خواهند با چنین کارهایی دنیا را اداره کنند. اگر آژانس واقعاً به دنبال حقایق است، چرا درباره فعالیت‌های نظامی آمریکا و دوستانش گزارش نمی‌دهد؟»

رئیس جمهور ایران اضافه کرد: «من متأسفم کسی را در آژانس قرار داده‌اند که از خود اختیاری ندارد و چهار تا کاغذ به او می‌دهند که آن را به نام گزارش آژانس منتشر کند؛ چرا آژانس دربارهٔ هزار پایگاه آمریکا که عامل ناامنی در بسیاری از کشورهاست، گزارش منتشر نمی‌کند؟»

وی ادامه داد: «کل بودجه انرژی اتمی ایران ۲۵۰ میلیون دلار است؛ در حالی که اوباما تنها ۸۱ میلیارد دلار برای بهسازی بمب‌های اتم آمریکا هزینه کرد، آن‌وقت ایران را خطرناک می‌نامند.»

پیش از این مقام‌های ایرانی کمتر در مورد بودجه انرژی اتمی ایران اطلاع‌رسانی کرده‌بودند.

صالحی: اگر به دنبال سلاح هسته‌ای بودیم، آشکارا اعلام می‌کردیم

روز سه‌شنبه، علی‌اکبر صالحی، وزیر خارجه ایران که به ارمنستان سفر کرده «هدف غرب از صدور بیانیه آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای علیه تهران» را «نشانگر ناامیدی آنان از یافتن سندی مبنی بر برنامه ایران در زمینه ساخت سلاح هسته‌ای و تحت فشار قرار دادن ایران اعلام کرد.»

به گزارش خبرگزاری ایرنا، وی در مصاحبه مطبوعاتی مشترک با همتای ارمنی خود در ایروان گفت: «برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران شفاف است و اگر ما به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای بودیم، آن را آشکارا اعلام می‌کردیم.»

شورای امنیت سازمان ملل متحد با تصویب چهار قطعنامه تحریمی از ایران خواسته تا غنی‌سازی اورانیوم را متوقف کند. تهران تاکنون از این امر سرپیچی کرده و غنی‌سازی را حق خود می‌داند.

روسیه نیز تاکنون تأکید کرده که تهران به منظور رفع نگرانی‌ها باید جزئیات بیشتری از این برنامه خود را در اختیار جامعه جهانی قرار دهد.

جمهوری اسلامی نگرانی غرب از احتمال نظامی بودن برنامه هسته‌ای خود را «بی‌اساس» می‌داند.

از: راديو فردا

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به سیمای نظام 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران