گسترش باج دهی حکومت ایران به کشورهای منطقه / پیشنهاد فروش نفت به ترکیه ۲۰% زیر قیمتهای جهانی

همه شواهد نشان می‌دهد در حال حاضر نبردهای دیپلماتیک گسترده‌ای بین دولت ایران از یک سو و کشورهای منطقه و جهان غرب از سوی دیگر در حال وقوع است که نتایج آن می‌تواند میزان اجبار جامعه جهانی به وقوع جنگ یا اجتناب از آن را تعیین کند.

خبرنگاران سبز/ کار‌شناسان ایران سبز: حکومت ایران که درپی بحرانهای بیش از پیش فعالیت‌های نظامی / اتمی‌اش از اجماع جهانی علیه خود به شدت نگران است، پیش از آغاز بکار جلسه اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی یک هیات سیاسی را به ترکیه اعزام کرد.
به گزارش کار‌شناسان ایران سبز هیات ایرانی در دیدار با مقامهای ترک در قبال جلب حمایت فعالیت‌های اتمی خود از سوی ترکیه دو پیشنهاد عمده به آنان ارائه کرده اند. پیشنهاد نخست اعلام آمادگی برای فروش دراز مدت نفت و گاز به این کشور به بهای
۲۰% زیر قیمت‌های جهانی است و پیشنهاد دیگر نیز ارائه تضمین‌ها و تعهدهای لازم برای مصون بودن ترکیه از حملات احتمالی موشکی ایران است.

این پیشنهاد‌ها در حالی ارائه شده که در حال حاضر آمریکایی‌ها دیوار سپر موشکی ضد موشک خود را در ترکیه مستقر ساخته‌اند و پیش از این آمریکا و اتحادیه اروپا مشترکا خواستار رعایت جدی تحریم دولت ایران از سوی دولت آنکارا شده‌اند. ترکیه از جمله کشورهایی است که مانند چین و روسیه موضوع تحریم‌های بانکی دولت ایران را بخوبی رعایت نمی‌کند.

دولت‌های غربی از ترکیه خواسته اند علاوه بر مقابله با پول شویی دولت ایران در بانک‌های ترکیه و کمک به کنترل و ردیابی حسابهای مشکوک مقامات ایرانی در آن کشور، محموله‌های تجاری عازم ایران را به دقت بازرسی نماید. به نظر می‌رسد پیشنهاد‌های اخیر ایران به ترکیه و دیگر کشورهای منطقه برای شکستن این حلقه محاصره گسترده‌تر شود. لازم به یادآوری است که ترکیه بیش از
۲۰% نیازهای نفت و گاز خود را از بازارهای ایران تامین می‌کند.

از سوی دیگر و در تقابل با این روند آمریکایی‌ها با هماهنگی دولت عربستان در صدد تنگ‌تر کردن حلقه محاصره دولت ایران هستند. در این چارچوب مقامهای عربستان با دعوت از اردوغان به این کشور حمایت‌های خود را از مداخلات جدی ترکیه در اوضاع سوریه اعلام کرده‌اند و حاضر شده‌اند ترکیه را به عنوان نماینده خود در تحولات سوریه بپذیرند. از جانب دیگر اما از ترک‌ها خواسته‌اند که در توافق‌های جهانی علیه حکومت ایران با جامعه بین المللی هماهنگ‌تر عمل نمایند.

دولت عربستان در همین ارتباط با دولت چین هم مذاکراتی را به عمل آورده و متعهد شده است دستکم
۷۰% نفت مورد نیازرا که تاکنون از سوی ایران تامین می‌شد با شرایط مناسب در اختیار چینی‌ها قرار دهد. نتیجه چنین توافقی نهایتا می‌تواند تشدید فشارهای بین المللی علیه دولت ایران و کمرنگ‌تر شدن مخالفت چینی‌ها در این باره را در پی داشته باشد.

همه شواهد نشان می‌دهد در حال حاضر نبردهای دیپلماتیک گسترده‌ای بین دولت ایران از یک سو و کشورهای منطقه و جهان غرب از سوی دیگر در حال وقوع است که نتایج آن می‌تواند میزان اجبار جامعه جهانی به وقوع جنگ یا اجتناب از آن را تعیین کند. 

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به سیمای نظام 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران