واکنش مشاور نظامی آيت الله خامنه ای به نامه باراک اوباما

۱۳۹۰/۱۰/۲۶

يحيی رحيم صفوی، مشاور عالی نظامی آيت الله علی خامنه ای، روز دوشنبه به نامه باراک اوباما به رهبر جمهوری اسلامی ايران درباره تنگه هرمز واکنش نشان داد و گفت که ايران از تمام ابزارها برای مقابله با تهديدات استفاده خواهد کرد.

روزنامه نيويورک تايمز، پنجشنبه هفته گذشته خبر داد که کاخ سفيد از طريق کانال محرمانه ای، به آيت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی هشدار داده است که بستن تنگه هرمز، عبور از خط قرمز آمريکاست و واکنش آمريکا را در پی خواهد داشت.

رامين مهمانپرست می گويد که «ما نامه آمريکا در مورد تنگه هرمز را از سه راه دريافت کرديم. هم دفتر نمايندگی ايران در سازمان ملل آن را تحويل گرفته، هم نسخه‌ای از آن را سفير سوييس در ايران به عنوان حافظ منافع آمريکا فرستاده و همچنين جلال طالبانی، رييس جمهوری عراق اين پيام را به ايران منتقل کرده است.»

يحيی رحيم صفوی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، درباره موضع ايران نسبت به اين نامه گفته است: «تنگه هرمز يک گذرگاه استراتژيک هم برای تجارت جهانی و هم برای انرژی جهان است.»

مشاور عالی نظامی رهبر جمهوری اسلامی با بيان اينکه «۱۵ تا ۱۷ ميليون بشکه نفت» از تنگه هرمز عبور می کند گفته است: «از آنجايی که ايران مقتدرترين کشور منطقه است... به همين دليل تضمين کننده انرژی جهان بوده و اين امنيت را يک امنيت دسته جمعی می داند.»

اين فرمانده پيشين سپاه پاسداران تهديد کرده است: «اگر خطراتی متوجه ايران شود، از ابزارهای مختلف سياسی و غيره برای دفاع از منافع خود استفاده خواهيم کرد.»

ایران می گوید که هنوز درباره پاسخ به نامه باراک اوباما تصمیمی گرفته نشده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز یکشنبه گفت: «در حال حاضر مشغول بررسی نامه هستیم و اگر حس کنیم نیازی به فرستادن پاسخ باشد، به آن جواب می‌دهیم ولی در حال حاضر به بررسی‌های خودمان ادامه می‌دهیم.»

نامه رييس جمهوری آمريکا به آيت الله خامنه ای پس از آن فرستاده شد که فرماندهان نظامی و مقام های ايران تهديد کردند در صورت حمله و يا تحريم نفتی ايران تنگه هرمز مسدود خواهد شد و اجازه نخواهند داد تا نفت از اين آبراه به بازارهای جهانی صادر شود.

اين تهديدهای ايران با واکنش مقام های آمريکايی روبرو شده و آنها اعلام کردند که اين رفتار ايران را تحمل نخواهند کرد.

بر اساس گزارش روزنامه نيويورک تايمز، باراک اوباما در نامه خود به رهبر جمهوری اسلامی هشدار داده بود که بستن تنگه هرمز «خط قرمز» محسوب می‌شود و چنين حرکتی پاسخ آمريکا را در پی خواهد داشت.

در همين زمينه، احمد وحيدی، وزيردفاع ايران، هفته گذشته در مورد مسدود کردن تنگه هرمز گفته بود: «نگفتيم تنگه هرمز را می‌بنديم؛ مساله اين است که اگر کسی بخواهد امنيت خليج فارس را به خطر اندازد،‌ در آن صورت امنيت آن برای همه به خطر می‌افتد.»

تنگه هرمز نقشی استراتژيک در انتقال انرژی به بازارهای جهانی دارد و طبق آمار اداره اطلاعات انرژی آمريکا در سال ۲۰۰۹ روزانه ۱۵.۵ ميليون بشکه نفت خام، معادل حدود ۱۷ درصد کل نفت صادراتی جهان از اين تنگه به بازارهای جهانی منتقل شده است.

در همين ارتباط، محمدعلی خطيبی، نماينده ايران در اوپک، نيز به کشورهای حاشيه خليج فارس هشدار داده است که اقدام آنها در افزايش توليد نفت خود برای جبران کسری ناشی از تحريم احتمالی نفت ايران اقدامی «غير دوستانه» است.

وی گفته است: ««اگر همسايگان جنوبی ما با استفاده از جايگزينی نفت‌شان به جای نفت ايران، با کشورهای ماجراجو همکاری کنند اين کشورها هم در حوادث بعدی شريک هستند.»

از: راديو فردا

----

ویلیام هیگ: تحریم های بسیار مهمی علیه ایران در راه است

 

۳۹۰/۱۰/۲۵

ويليام هيگ، وزير امور خارجه بريتانيا، روز يکشنبه اعلام کرد که کشورهای عضو اتحاديه اروپا به زودی تحريم های بسیار مهمی را عليه صنعت نفت ايران و ساير بخش ها تصويب خواهند کرد و تاکيد کرد که کشورش هيچ گزينه ای را در برخورد با ايران از دستور کار خارج نمی کند.

اتحاديه اروپا در ماه های اخير بارها بر لزوم تحريم نفت ايران به منظور فشار بر برنامه هسته ای جمهوری اسلامی تاکيد کرده و در آخرين نشست خود اعلام کرد که بر سر تصويب اين تحريم به توافق اصولی دست يافته است.

وزير امور خارجه بريتانيا در گفت و گو با شبکه تلويزيونی اسکای نيوز اظهار داشت: «ما نبايستی اعمال تحريم های بيشتر را به خاطر سر و صداها و واکنش های ايران متوقف کنيم. اين موقعيت بسيار خطرناکی است که ايران در حال گسترش برنامه هسته ای نظامی خود است.»

وی افزود: «من اطمينان دارم که ما اقدام های اضافی بسيار مهمی را در نشست روز ۲۳ ژانويه که بخش نفتی و احتمالا ساير بخش های» ايران را در بر می گيرد، تصويب خواهيم کرد.

اتحاديه اروپا پس از چين بزرگ ‌ترين واردکننده نفت خام ايران است و روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت ايران را خريداری می کند. اسپانيا، يونان و ايتاليا به ترتيب ۱۵، ۱۴ و ۱۳ درصد از نيازهای نفتی خود را از ايران وارد می ‌‌کنند.

مقام های جمهوری اسلامی ايران می گويند که در صورت تحريم نفتی تهران اقدام به بستن تنگه هرمز خواهند کرد. غرب اين اظهارات را رد کرده و گفته است که در مقابل چنين اقدامی خواهد ايستاد.

ويليام هيگ در ادامه گفت و گوی خود تاکيد کرد که بريتانيا هيچ گزينه ای را در قبال ايران از دستور کار خارج نخواهد کرد ولی تاکید کرد که تمرکز آن بر «افزايش فشارهای صلح آميز، قانونی و مشروع» است.

بريتانيا يکی از شش کشور گروه پنج به علاوه يک است که درباره برنامه هسته ای ايران با هم به تبادل نظر می پردازند. کشورهای غربی ايران را متهم می کنند که در پوشش فعاليت های هسته ای خود در صدد ساخت بمب هسته ای است.

ايران اين اتهام را رد کرده و می گويد برنامه اتمی اش ماهيت صلح آميز دارد.

با اين حال، ويليام هيگ بار ديگر ايران را به دنبال کردن فعاليت های هسته ای- نظامی متهم کرده و گفت اگر ايران به «رويکرد خطرناک» خود ادامه دهد اين اقدام سبب گسترش سلاح اتمی در خاورميانه خواهد شد که به شدت برای مردم ايران، منطقه و صلح جهانی خطرآفرین خواهد بود.

وزير امور خارجه بريتانيا افزود: «تحريم های ما بخشی از تلاش ها برای وادار کردن ايران به تغيير رويکرد خود و وارد شدن به مذاکرات است و ما قصد نداريم تا از اين تلاش خود دست برداريم. ما بنا داريم تا بر شدت تحريم های خود و اتحاديه اروپا بيافزاييم.»

آقای هيگ همچنین هرگونه دخالت بريتانيا در قتل «مصطفی احمدی روشن»، دانشمند هسته ای ايران، در انفجار هفته گذشته در تهران را رد کرد ولی از گمانه زنی در اين باره که چه کسانی پشت اين ترور هستند، خودداری کرد.

از: راديو فردا

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به سیمای نظام 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران