رئیس کمیسیون بهداشت مجلس مطرح کرد: بدهی ۶ هزار میلیارد تومانی دولت به وزارت بهداشت

بی‌توجهی دولت به برنامه پنجم در حوزه سلامت بیمارستان‌ها حتی در تأمین غذای بیماران مشکل دارند

 

پنجشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۰

رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: با توجه به تورم ۳۰ درصدی مواد خوراکی و افزایش هزینه‌های ناشی از هدفمندسازی رایانه‌ها بیمارستان‌ها حتی در تأمین غذای بیماران مشکل دارند، وزارت بهداشت هم ۶ هزار میلیارد تومان از دولت مطالبه معوقه دارد.

آفتاب: رئیس کمیسیون بهداشت مجلس گفت: با توجه به تورم ۳۰ درصدی مواد خوراکی و افزایش هزینه‌های ناشی از هدفمندسازی رایانه‌ها بیمارستان‌ها حتی در تأمین غذای بیماران مشکل دارند، وزارت بهداشت هم ۶ هزار میلیارد تومان از دولت مطالبه معوقه دارد.

به گزارش آفتاب، حسینعلی شهریاری در گفت‌وگو با فارس، درباره مشکلات بیمارستان‌ها ناشی از هدفمند‌سازی یارانه‌ها اظهار داشت: واقعاً اینکه هدفمند‌سازی یارانه‌ها در حوزه سلامت هزینه‌های زیادی را تحمیل و مشکلاتی را به وجود آورده است در آن شکی نیست.

ورود به سال ۹۰ با ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد کسری

وی افزود: متأسفانه وزارت بهداشت و درمان زمانی که وارد سال ۹۰ شد ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد کسری داشت و تا الان ۹۰۰ میلیارد تومان نیز که مقدار زیادی از آن به علت هدفمند‌کردن یارانه‌ها است کسری بودجه پیدا کرده است و تا حدود یک ماه قبل حدود ۳ هزار میلیارد تومان وزارت بهداشت کسری پیدا کرده بود.

شهریاری تأکید کرد: طبق قانون برنامه توسعه پنجم باید تا پایان برنامه سهم هزینه‌های پرداختی درمانی از جیب مردم به زیر ۳۰ درصد کاهش یابد تا عدالت در سلامت عملیاتی و اجرا شود.

بی توجهی دولت به برنامه پنجم در حوزه سلامت

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: به همین دلیل در صحن علنی مجلس تصویب کردیم که ۱۰ درصد از هدفمند‌کردن یارانه‌ها را برای حوزه سلامت اختصاص داده شود و زمانی که دولت بودجه ۹۰ را به مجلس ارائه کرد متأسفانه دیدیم که دولت به قانون برنامه توجهی نداشته و ۱۰ درصد هدفمند کردن یارانه‌ها را در بودجه سلامت پیش‌بینی نکرد.

مصوبه اختصاص ۳ هزار میلیارد تومان از مازاد درآمد نفت با فشار

وی گفت: به هر حال با هر فشاری بود توانستیم مصوبه‌ای داشته باشیم برای بودجه ۹۰ تا ۳ میلیارددلار از مازاد درآمد نفت برای حوزه سلامت اختصاص داده شود تا هم کاهش سهم مردم از هزینه های سلامت عملی شود و هم برای بیماران سرطانی، صعب‌العلاج و مشکلات بیمارستان‌ها و همچنین مشکل پزشک خانواده و ماندگاری پزشکان در مناطق محروم و در نهایت مشکلات زیر‌ساخت‌های آموزشی و فیزیکی بیمارستانها برطرف و کاهش یابد.

شهریاری افزود: در قانون هم پیش‌بینی شده بود از ماه چهارم دولت این بودجه را پرداخت کند علی‌رغم اینکه مازاد درآمد نفت هم بیشتر از پیش‌بینی محقق شد ولی متأسفانه دولت تا دو هفته گذشته یک ریال نیز به این مسئله اختصاص نداد و در نهایت با فشارهای زیاد از آن 3میلیارد دلار؛ ۲۹۹ میلیارد تومان را که حتی ۱۰ درصد از کل مبلغ نیز نمی‌شود محقق شد.

مازاد درآمد نفت ۲ برابر، خلاف عمل کردن دولت به قانون

وی بیان داشت: در حالی که مازاد درآمد نفت نیز در حدود ۲برابر پیش‌بینی ما محقق شد ولی دولت به هر دلیلی خلاف قانون عمل کرد و ما هم از طریق کمیسیون بهداشت و درمان این مسئله را پیگیری کرده‌ایم و تمام راهکارهای قانونی که ما داشتیم پیگیری کرده تا دولت را موظف کنیم تا این ۳ هزار میلیارد تومان را پرداخت کند.

با پرداخت ۳ هزار میلیارد تومان تازه کسری ۳ هزار میلیارد شروع می‌شود

شهریاری ادامه داد:

نگران سلامت جامعه هستیم که متأسفانه گوش شنوایی وجود ندارد و علی‌رغم اینکه همه مسائل توزیع داده شده است و قانون نیز شفاف بوده و هیچ گیری ندارد امیدواریم دولتمردان توجه بیشتری به سلامت کرده و سلامت جامعه را جدی تر بگیرند.
حتی اگر این ۳ هزار میلیارد تومان هم پرداخت شود آن کسری ۳ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت همچنان باقی خواهد ماند و متأسفانه مشکل این است که حوزه سلامت علی‌رغم اینکه شعار آن را نیز بسیار می‌دهند هیچ زمانی جزء اولویت‌های بودجه‌های دولت‌ نبود و این مسئله نیز فقط مربوط به این دولت نمی‌شود بلکه تمام دولت‌ها متأسفانه حوزه سلامت را به عنوان یک حوزه هزینه‌بر نگاه می‌کنند در حالی که سلامت را نباید به چشم هزینه‌بری نگاه کرد.

وی با بیان اینکه حوزه‌هایی مانند آموزش و پرورش و آموزش عالی را نباید به دید هزینه‌بری نگاه کرد بلکه این حوزه‌های سرمایه گذاری است، تصریح کرد: شما وقتی می‌بینید که ما می‌خواهیم محور توسعه را به عنوان شرط نخست حوزه سلامت عنوان کنیم نمی‌شود دانایی محوری را به صورتی به جامعه توصیه کنیم که سلامت را نادیده بگیریم.

قانون اجرا شود ما هیچ مشکلی نخواهیم داشت

شهریاری گفت: مسئله سلامت جزوه اولویت‌ها قرار ندارد و توجه هم نمی‌کنند و با وجود تذکرات مکرر متأسفانه مشکل ما این است که قانون اجرا نمی‌شود اگر قانون اجرا شود ما هیچ مشکلی نخواهیم داشت.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه منابع مالی در این زمینه تأمین شده است و باز هم از دولت درخواست داریم که پایبند به قانون باشد، افزود: هزینه‌های سلامت متأسفانه مشکلات زیادی را بر دوش جامعه داشته و این هدفمند‌کردن یارانه‌ها نه تنها در بخش دولتی هزینه‌ها را زیاد کرده بلکه بخش خصوصی را نیز دچار مشکل شده است یعنی بخش خصوصی هم هزینه‌هایش به شدت افزایش پیدا کرده است.

افزایش قیمت تجهیزات پزشکی به دلیل نوسانات ارز

شهریاری اظهار داشت: تورم متأسفانه حدود ۲۰ درصد شده است و از طرف دیگر تجهیزات پزشکی با نوسانات نرخ ارز به شدت قیمت‌های آن افزایش پیدا کرده و واقعاً یک مشکل جدی در حوزه سلامت به وجود آمده است.

نگران سلامت جامعه هستیم اما گوش شنوایی وجود ندارد

وی ادامه داد: ما نگران سلامت جامعه هستیم که متأسفانه گوش شنوایی وجود ندارد و علی‌رغم اینکه همه مسائل توزیع داده شده است و قانون نیز شفاف بوده و هیچ گیری ندارد امیدواریم دولتمردان توجه بیشتری به سلامت کرده و سلامت جامعه را جدی تر بگیرند.

شهریاری با اشاره به مسئولیت‌های خود همچون ریاست دانشگاه و بیمارستان در اوایل انقلاب گفت: در حال حاضر بیمارستان‌ها به طور جدی براثر هدفمند‌کردن یارانه‌ها دچار مشکل شده اند مثلاً بیمارستان‌ها با افزایش قیمت مواد خوراکی که با تورم بیش از ۳۰ درصدی افزایش یافته برای توزیع مواد غذایی به بیماران در بیمارستان دچار مشکل هستند.

هر ۳ تا ۶ سال تجهیزات بیمارستانی باید تعوض شود

وی گفت: مسائل بهداشتی، تعمیرات بیمارستانی و استهلاک تجهیزات پزشکی از جمله موارد مهمی است که بی توجهی به آ‌نها باعث مشکل برای بیمارستان‌ها می‌شود زیرا دستگاهی را که بیمارستان خریداری می‌کند یک عمر مفید مثلاً ۳ تا ۶ سال دارد و آن دستگاه‌ها باید مرتب جایگزین شود.

شهریاری تصریح کرد: در مورد بافت بیمارستان‌ها نیز مهندسان ساختمانی برآورد کرده‌اند که برای سرپا نگه‌داشتن یک ساختمان باید هر سال تقریباً در حدود ۵ تا ۱۰ درصد کل قیمت ساختمان را برای هزینه نگهداری صرف کرد تا بیمارستان سرپا و مرتب نگه‌داشته شود که امروز هیچ کدام از این موارد انجام نمی‌شود.

کمبود نیروی انسانی علت نارضایی مردم از بیمارستان‌های دولتی

وی با اشاره به کمبود نیروی انسانی به عنوان عمده علل نارضایی مردم از بیمارستان‌های دولتی بیان داشت: بیمارستان‌های زیادی را دولت در این زمینه در طول سفرهای استانی ساخته است که کار بسیار خوبی است ولی متأسفانه تشکیلات بیمارستان‌ها و مجوز تجهیزات بیمارستان‌های جدید‌التأسیس داده نشده است.

نارضایی مردم هر روز بیشتر می‌شود

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان کرد: حتی در این زمینه اعلام می‌کنند که از درآمد بیمارستان‌ها پرستار و نیرو بگیرند و تمام این موارد باعث می‌شود این فشار بر دوش مردم بیشتر شود و هزینه‌های مردم افزایش و نارضایی مردم افزایش یابد.

----

ثبت رکورد ۸۰۰ هزار تومان برای سکه طلا

 

چهارشنبه 18 ژانويه 2012 - 28 دی 1390

درحالی که اختلاف نظر محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران و محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی بالا گرفته، امروز قیمت هر سکه طلا در بازار تهران به مرز ۸۰۰ هزار تومان رسیده است و هر دلار ۱۸۲۰ تومان فروخته شد.

بنا به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، در تازه ترین تلاطم بازار طلا و ارز، امروز چهارشنبه بهای هر قطعه سکه طلای طرح قدیم به ۸۰۰ هزار تومان افزایش یافت.

البته در ادامه معاملات امروز، این رقم به ۷۸۵ هزار تومان کاهش یافت. هر سکه طلای طرح جدید نیز ۷۷۵ هزار تومان فروخته می شد.

در ابتدای این هفته قیمت هر سکه حدود ۶۵۰ هزار تومان بود.

ناظران می گویند علاوه بر افزایش جهانی ارزش طلا، مخالفت آقای احمدی نژاد با تصمیم هفته گذشته شورای پول و اعتبار برای افزایش نرخ سود بانکی به بالای ۲۰ درصد که با هدف جذب سرمایه ها از بازار سکه و ارز اعلام شد، دلیل این صعود تازه است.

محمد کشتی آرای، رئیس اتحادیه طلا و جواهر ایران، امروز در گفتگو با خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گفت: "براساس شواهد، نرخ سود سپرده بانکی هنوز به تصویب نهایی نرسیده است و از دیروز حجم سرمایه‌ها دوباره به سمت بازار سکه و طلا حرکت کرد که قیمت سکه باز هم افزایش یافت."

او افزوده است که نمی توان آینده بازار سکه را پیش بینی کرد، ولی برخی ناظران رسیدن قیمت سکه به یک میلیون تومان را قطعی اعلام کرده اند، زیرا پیش بینی مردم از ادامه رشد قیمت، بسیاری را به تبدیل سپرده های بانکی به سکه طلا و ارز تشویق می کند.

بنا به گزارش خبرگزاری مهر، بازار خرید سکه های پیش فروش بانک مرکزی در شعب بانک ملی با استقبال مردم مواجه شده و از ساعات آغازین صبح چهارشنبه، "هجوم مردم" برای خرید سکه پیش فروش آغاز شده است.

همچنین بنا به این گزارش، پول ملی ایران امروز یکبار دیگر مقابل دلار تحقیر شد.

هر دلار در بازار تهران ۱۸۲۰ تومان به فروش می رسید. از دو ماه پیش، جهش دلار مقابل ریال با تحریم بانک مرکزی ایران از سوی بریتانیا شتاب گرفت و تاکنون اقدامات نامنسجم بانک مرکزی برای مهار قیمت طلا و سکه ناکارآمد بوده است.

یک ماه پیش ارزش هر دلار حدود ۱۴۰۰ تومان بود.

امروز هر یورو ۲۳۴۰ تومان و هر پوند انگلستان ۲۸۲۰ تومان به فروش می رسید.

بیم آن می رود که با تضعیف ریال مقابل دلار، کالاهای وارداتی در بازار ایران گران شود، اما عباس معمارنژاد، رئیس کل گمرک، به خبرگزاری فارس گفته است که چون واردکنندگان از ارز رسمی استفاده می کنند، نباید نوسانات ارز روی قیمت اجناس تاثیر بگذارد.

در حال حاضر، نرخ رسمی هر دلار ۱۱۱۵ تومان است.

رئیس بانک مرکزی: تحت فشارم نگذارید

مصوبه شورای پول و اعتبار درباره افزایش سود بانکی چهارشنبه گذشته در جریان سفر محمود احمدی نژاد به آمریکای لاتین اعلام شد و بعد یک مقام دولتی اعلام کرد که این سود عقود مشارکتی است که افزایش یافته است.

سپس یک عضو شورای پول و اعتبار که از نهادهای بانک مرکزی ایران است، اذعان کرد که آقای احمدی نژاد به دلیل مخالفت دیرینه اش با بالا بودن سود بانکی خواهان ابطال مصوبه جدید است.

اما بنا به گزارشها، افزایش سود بانکی یکی از شروط محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی، برای بقا در سمتش و نجات احتمالی ریال بوده است.

خبرگزاریها از قول آقای بهمنی گزارش داده اند که او هم منتظر نظر دولت درباره مصوبه شورای پول و اعتبار است.

او به خبرنگاران گفته است: "اجازه دهید پروسه این کار طی شود و مرا تحت فشار قرار ندهید."

وقتی از آقای بهمنی سوال شد که آیا قرار است از ریاست بانک مرکزی کنار گذاشته شود، او جواب داده است: "دست هر کسی که مرا برکنار کند، می بوسم."

این سخن آشکارا نشان می دهد که برنامه های آقای بهمنی برای بازگرداندن آرامش به بازار سکه و طلا مورد پسند آقای احمدی نژاد نیست.

خبرگزاری مهر اعلام کرده است که محمدرضا فرزین، دبیر ستاد هدفمند یارانه ها، کوروش پروزیان، مشاور رئیس کل بانک مرکزی و محمود احمدی، دبیر کل بانک مرکزی از بختهای جانشینی آقای بهمنی محسوب می شوند.

رسانه های ایران می گویند از آنجا که دولت بزرگترین منبع تامین طلا و ارز در بازار این کشور است، بزرگترین سود افزایش قیمتهای سکه و دلار نیز نصیب دولت می شود.

نمایندگان مجلس ایران گفته اند که دولت امسال بین ۱۵ هزار تا ۴۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد.

از: بی بی سی

----

نابود کردن اقتصاد کشور در سه سوت!

با گذشت یک ماه از التهابات ارزی، اقتصاد کشور بدون اجرای تحریم های جدید آمریکا و به دلیل ضعف و نابسامانی مدیریت، در حال ورود به مرحله فروپاشی است. در بازارهای کلان تهران نظیر بازار آهن، لوازم خانگی و طلا مبادلات قفل شده و فعالان اقتصادی تصویر روشنی از آینده نزدیک بازار ندارند.

با گذشت یک ماه از التهابات ارزی، اقتصاد کشور بدون اجرای تحریم های جدید آمریکا و به دلیل ضعف و نابسامانی مدیریت، در حال ورود به مرحله فروپاشی است.

به گزارش خبرنگار بازتاب، نوسانات شدید در بازار ارز و امنیتی کردن این بازار، هرج و مرج در تصمیم گیری‌های پولی و مالی کشور که باید باثبات ترین بخش اقتصاد باشد، کاهش شدید ارزش پول ملی و جایگزینی دلار به جای ریال در مبادلات تجاری داخلی، تنها بخشی از علائمی است که حکایت از حرکت اقتصاد کشور به سراشیبی پرتگاه دارد.
امروز سکه طلا در یک جهش دیگر به مرز ۸۰۰ هزار تومان رسید.
بنابر مشاهدات خبرنگار بازتاب، در بازارهای کلان تهران نظیر بازار آهن، لوازم خانگی و طلا مبادلات قفل شده و فعالان اقتصادی تصویر روشنی از آینده نزدیک بازار ندارند. به همین دلیل از خرید وفروش عمده اجتناب می شود و در مواقع اضطراری نیز خرید وفروش نقدی جایگزین معاملات اعتباری گردیده است.

بسیاری از فروشندگان کالاهای وارداتی هم اجناس خود را مطابق با قیمت لحظه ای دلار می فروشند.

سیاستهای کنترلی اقتصادی بانک مرکزی که با شکست همراه شده است، جای خود را به سیاستهای امنیتی پلیس داده که گفته شده با لباس مبدل در بازار ارز حاضر می شود. بازار آزاد ارز هم جای خود را به بازار سیاه داده است و مردم که با کاهش ۵۰ درصدی ارزش پول ملی در برابر ارز و طلا، عملا نیمی از سرمایه خود را که ظرف یک عمر جمع آروی کرده بودند، در چندماه از دست داده اند با نگرانی به آینده می نگرند.

در این شرایط رییس دولت که در سرمای زمستان به همراه همسر و تعدادی از اعضای اقتصادی کابینه به مناطق گرم آمریکای جنوبی سفر کرده بود، پس از بازگشت از سفر یک هفته ای، تصمیم شورای پول و اعتبار که براساس قانون در جهت متناسب کردن نرخ سود بانکی با تورم اتخاذ شده بود را وتو کرده، اما نگفته است که چه طرحی برای مهار اقتصاد نابسامان کشور دارد.

افزایش ۷۰ درصدی قیمت دلار تنها طی چند ماه، اتفاقی بی‌سابقه است که اثرات تورمی آن در ماه های آینده ظاهر خواهد شد و علاوه بر فشار سنگین بر اقشار متوسط به پایین جامعه، موجب بروز مشکلات شدید در تولید نیز می گردد.

هرچند تحریم های خارجی نقش اساسی در نابسامانی کنونی دارد، اما در این شرایط به نظر می‌رسد اقتصاد ایران برای وارد شدن به وضعیت بحرانی نیازی به تحریم جدید و اقدامات تازه آمریکا ندارد و سردرگمی و عدم هماهنگی مسئولان، تصمیمات متناقض و ناکارامد و عدم توجه به روشهای درست حل مساله برای بردن اقتصاد ایران به لبه پرتگاه کافی است.
 

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به سیمای نظام 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران