پنج کشتی حامل غله برای ایران در پی تحریم‌های جدید، از تخلیه بار در ایران بازمانده و راهی کشورهایی دیگر شده‌اند

۱۳۹۰/۱۱/۱۳

گزارش‌ خبرگزاری رویترز می‌گوید پنج کشتی حامل غله برای ایران در پی تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا و توقف معاملات پولی و بانکی، از تخلیه بار در ایران بازمانده و راهی کشورهایی دیگر شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در سه هفته گذشته دست‌کم ۱۰ کشتی حامل غله در خارج از بندر امام خمینی در ایران معطل مانده‌اند و به دلیل این که پول آنها هنوز به دست صاحبان کالا نرسیده، دستور تخلیه بار آنها صادر نشده است.

این گزارش می‌گوید روز پنج‌شنبه به پنج کشتی دستور داده شده است راهی مقاصد جدید شوند و از نزدیک بندر امام خمینی در ایران، به طرف قطر، امارات متحده عربی و سنگاپور به راه افتاده‌اند.

این گزارش می‌گوید برهم خوردن تحویل کالا‌ها به دلیل تحریم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از سوی اتحادیه اروپا است که هفته گذشته رسما از سوی این اتحادیه اعلام شد. در پی این تحریم‌ها، شماری از بانک‌های اروپایی انتقال اعتبار مالی کالاهایی به مقصد ایران را متوقف کرده‌اند.

در این زمینه پیتر فام، از مرکز تحقیقات شورای آتلانتیک، به رویترز گفت: «هرچند این تحریم‌ها برای جلوگیری از تامین مالی برنامه اتمی ایران طراحی شده، اما در کنار آن بر دیگر واردات ایران هم تاثیر می‌گذارد و واردات غله و دیگر کالا‌ها مانند شکر هم برای ایران به چالش جدی تبدیل خواهد شد.»

او افزوده است: «با توجه به این که کالاهای یاد شده حدود ۱۵ درصد از واردات ایران را تشکیل می‌دهد، امکان بروز قحطی و گرسنگی سراسری در ایران در کار نیست، ولی در کارهای اقتصادی گره جدی ایجاد کرده و رژیم ایران را با انتخاب‌های دشواری روبه‌رو خواهد کرد.»

رویترز به نقل از منابع خود می‌گوید روز پنج‌شنبه گذشته، ۱۳ بهمن، دو کشتی که حدود ۷۰ هزار تن بار غله داشته‌اند، از مرز آبی ایران دور شده و راهی سنگاپور شده‌اند.

سه کشتی دیگر هم راهی امارات متحده عربی و قطر شده‌اند. این منبع گفته است: «ممنوعیت و محدودیتی برای تخلیه کالا در کار نیست، مسئله اینجاست که کالایی که قرار بوده پول آن داده شود، الان بدون پرداخت در مرحله تحویل قرار گرفته و فروشنده ترجیح می‌دهد خریدار دیگری پیدا کند.»

در آخرين دور از تحريم‌های ايران، اتحاديه اروپا نفت، بانک مرکزی، تجارت الماس، طلا و ديگر فلزات گرانبها با ايران را تحريم کرد. آمريکا هم که پيش از اين بانک مرکزی جمهوری اسلامی ايران را تحريم کرده بود، بانک تجارت ايران را هم به فهرست تحريم‌ها اضافه کرد.

طبق اعلام وزارت خزانه‌داری آمريکا، با افزوده شدن بانک تجارت به فهرست تحريم‌ها، هم‌اکنون ۲۳ نهاد مالی ايران و  از جمله همه بانک‌های دولتی ايران از سوی واشينگتن تحريم شده‌اند.

از: راديو فردا

----

تحريم های تازه کميته بانکی سنای آمريکا عليه شرکت کشتيرانی نفت ايران

 

3.02.12

اعضای سنا و مجلس نمايندگان کنگره آمريکا روز پنجشنبه در کميته های ويژه خود، بر سر تحريم های بيشتر عليه ايران و نيز توضيح و شهادت در مورد فعاليتهای ايران در آمريکای لاتين، جلسه داشتند.

روز چهارشنبه نيز در محل ساختمان کنگره آمريکا گروهی از شخصيتهای دمکرات و جمهوريخواه و مستقل در جلسه ای گزارش خود را از راهکارهای فراحزبی در ارتباط با ايران برای توصيه به رييس جمهوری آمريکا، ارائه کردند.

کميته بانکی سنای آمريکا روز پنجشنبه تحريم های تازه ای را عليه شرکت کشتيرانی نفت ايران* و بمنظور فشار بر جمهوری اسلامی ايران، مورد تصويب قرار داد.

شرکت کشتيرانی نفت ايران ناوگانی مرکب از ۳۹ تانکر نفتکش ايران است که در آبهای بين المللی فعاليت ميکند و نه تنها نفت ايران را حمل ميکند بلکه از فرصتهای شبکه تجاری بنادر اروپا و خاوردور بهره ميبرد و تحريم آن برای جلوگيری از معاملات نهادهای جهانی با آن است که مظنون به ارتباط با سپاه پاسداران ايران است؛ البته مقامات اين شرکت چنين ارتباطی را انکار ميکنند.

در همين حال بسياری از مقامات و شخصيتهای فراحزبی و مستقل و مقامات پيشين ميگويند رويکردهای بسياری در قبال ايران آزمايش شده و برغم تحريمهای سخت، جمهوری اسلامی همچنان يکی از جدی ترين تهديدهای امنيت ملی در برابر آمريکا، باقی است.

مرکز سياستگذاری فراحزبی که يک گروه مستقل است روز چهارشنبه در گزارش خود توصيه کرد تنها راه بازداری ايران از توليد سلاح اتمی نشان دادن عزم آمريکا نسبت به استفاده از نيروی نظامی است و بايد ايران را در مقابل اين گزينه قرار داد که با رها کردن برنامه اتمی تن به مذاکره بدهد وگرنه تواناييهای اتمی آن با حمله نظامی آمريکا و يا اسراييل، نابود خواهد شد.

سناتور «دن کوتز» جمهوريخواه از ايالت اينديانا هم در اين جلسه گفت ما در آستانه پذيرش غيرقابل قبول هستيم -- منظور پذيرفتن ايران اتمی -- و اضافه کرد اين غيرقابل قبول است.

رئوس گزارش مرکز سياستگذاری فراحزبی به اين شرح است: اعلام سياست آمريکا مبنی بر آمادگی برای استفاده نيروی نظامی عليه ايران، افزايش فعاليتهای پنهانی توسط آمريکا و سازمانهای اطلاعاتی خارجی برای اختلال در کار برنامه اتمی ايران، حضور بيشتر نظامی آمريکا در خليج فارس و تقويت نظامی کشورهای منطقه مانند عربستان سعودی، کويت، عمان و ديگران به همراه فروش تسليحات به آنها.

از: صدای آمريکا

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به سیمای نظام 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران