چین در کمین امتیازات نفتی ایران

 

چین به زودی میزبان مذاکراتی با ایران بر سر بهای نفت و حذف دلار از مبادله نفتی با این کشور خواهد بود. واردات نفت خام ایران به چین از آغاز سال جاری به نصف میزان پیش رسیده و تا بهار ادامه خواهد داشت.

صادرات نفت ایران به چین از ابتدای سال جاری میلادی حدود ۲۸۵ تا ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته است. پیش از این میانگین صدور روزانه شرکت ملی نفت ایران به پالایشگاه‌های چینی حدود ۵۰۰ هزار بشکه بود. پالایشگاه‌های سیینوپک، پترو چاینا و ژویی ژوانگ خریداران عمده این میزان نفت بودند.

چین دومین مصرف‌کننده نفت دنیاست و ایران با دارا بودن ۲۰ درصد سهم از نیازهای نفتی چین، سومین تامین کننده مایحتاج آن محسوب می‌شود.  هرچند تحریم‌های نفتی آمریکا و اروپا علیه ایران همواره با مخالفت چین روبرو شده، اما این کشور در ماه‌های اخیر مقادیری نفت از کشورهای غرب افریقا، روسیه و استرالیا وارد کرده تا کاهش واردات نفت خود از ایران را به این طریق جبران کند.

برخی منابع صنعت نفت چین پیشتر گفته بودند که چین و ایران بر سر بهای نفت وارادتی اختلاف دارند و شرکت‌های چینی مایلند  نفت ایران را به بهایی نازل‌تر و با شرایطی مناسب‌تر خریداری کنند. از سوی دیگر خبرگزاری رویترز گزارش داده که چین بخش قابل توجهی از مازاد تولید نفت عربستان سعودی در ماه‌های دسامبر و ژانویه را خریده است.

 

یک مقام رسمی شرکت "سینوپک" چین به رویترز گفته که این شرکت حتی از کاهش واردات نفت سودان که ناشی از اختلافات سودان جنوبی و شمالی بوده آسیبی ندیده چرا که منابع جایگزین مطمئنی برای دریافت نفت خام دارد.

رویترز همچنین نوشته که رستم قاسمی وزیر نفت ایران قرار است تا ۱۰ روز آینده به چین سفر کند تا در باره فروش نفت به این کشور و شرایط آن با مقامات چینی به گفتگو بپردازد.

تهران فروش نفت ارزان به پکن را رد می‌کند

خبرگزاری مهر به نقل از محسن قمصری، مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران، از رد کاهش صادرات نفت ایران به چین نوشته و هدف مذاکره با شرکت‌های چینی را تمدید قراردادهای نفتی برای سال ۲۰۱۲ ذکر کرده است. قمصری به مهر گفته که شرکت‌های چینی تاکنون برای کاهش واردات نفت درخواستی طرح نکرده‌اند.

رستم قاسمی، وزیر نفت ایران نیز هرگونه تخفیف نفتی به پالایشگاه‌های هندی و چینی را رد کرده و گفته که ایران نفت خام خود را با قیمت‌های بین‌المللی عرضه می‌کند. وی اما از امکان تهاتر کالا با نفت خام خبر داده و افزوده است: « این طرح در حد یک پیشنهاد بوده و تاکنون هیچ کالایی در هیچ مبادله نفتی به جای پول نفت خام صادراتی دریافت نشده است.»

قاسمی تاکید کرده که ایران هیچ محدودیتی برای دریافت پول نفت خام صادراتی خود با "یوان" ندارد.

از: دويچه وله

----

ایران با گرانی و عقب نشینی فروشندگان اجناس روبروست

8.02.12  

شیکاگو تریبیون زیر عنوان "احساس مضیقه و فشار تحریم ها در ایران همزمان با کاهش مناسبات تجاری توسط معامله گران در آسیا" گزارش خبرگزاری رویترز از کوالالامپور را نقل می کند که می گوید مالزی صادرات روغن نباتی به ایران را در واکنش به مشکلات مربوط به پرداخت ها متوقف ساخته است، و خریداران آسیائی نفت نیز خرید های نفت خام از ایران را با توجه به تشدید تحریم های مالی غرب علیه ایران کاهش داده اند.

در همین حال بازرگانان در چین می گویند خرید سنگ آهن از ایران را، که سالانه بیش از ۲ میلیارد دلار است، کاهش می دهند، و در شرایطی که تحریم ها به نکول در پرداخت های مربوط به برنج های وارداتی ایران از هند منجر شده است، بازرگانان اوکرائینی و اروپائی ارسال محموله های غلات به ایران را متوقف کرده اند.

این ها ملموس ترین شواهد حاکی از تاثیر تحریم های غرب برمحدود ساختن داد وستدهای تجاری با ایران است.

خریداران نفت خام، از جمله چین و ژاپن، خریدهای خود از ایران را کاهش داده اند، که درآمدهای این کشورتولید کننده عضواوپک را از مهم ترین منبع ارز خارجی مورد نیاز برای پرداخت واردات حیاتی اش، از جمله مایحتاج غذائی، کم می کند.

مشکلات پس از آن بروز کرده است که تحریم های مصوب آمريکا در سال جاری متوجه بانک مرکزی ایران شد، واتحادیه اروپا نیز تصمیم گرفت با وضع ممنوعیت در مورد واردات نفت از ایران، تهران را به انصراف از برنامه مشکوک درتولید تسلیحات اتمی وادارد.

ریال ایران، همزمان با تشدید تحریم های غربی، سقوط کرده است - که برای اقتصاد کشور به معنای ترقی قیمت کالاهای وارداتی است، و پیدا کردن واسطه های مستقر در دوبی نیز- که می توانند امور مربوط به پرداخت ها را انجام دهند تا تجارت خارجی ایران برقرار بماند - دشوار شده است.

نان و برنج پر کننده سفره غذای بسیاری از ایرانیان فاقد استطاعت خرید گوشت است، که فعلا در تهران تا کیلوئی ۳۰ دلار فروخته می شود.

قیمت نان از ماه دسامبر، سه برابرشده است و برنج به حدود کیلوئی ۵ دلار رسیده است.

درآمدهای ارزی ایران نیز به سبب تحریم ها کاهش یافته است، زیرا خریداران عمده نفت خام ایران ، از جمله چین و ژاپن، برای کاهش واردات از ایران، که دومین تولید کننده نفت اوپک است، زیر فشارند.

آسیا نیمی از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز نفت صادراتی ایران را خریداری می کند، و بعضی از خریداران هم اکنون خریدهای خود را کاهش داده اند.

روز چهارشنبه گزارش های خبری حاکی از آن بود که بزرگترین پالایشگرنفت در ژاپن، موسوم به JX Nipppon Oil & Energy Corp واردات نفت خام ایران از ایران را ۱۰ هزار بشکه در روز کاهش می دهد، که معادل کاهش اعمال شده توسط Cosmo Oil از ماه ژانویه ببعد است.

چین در سال جاری و پس از کم کردن واردات نفت از ایران، قویا سراغ نفت عربستان سعودی رفته است که فعلا بزرگترین تولید کننده نفت اوپک محسوب می شود. اما بسیاری از کارشناسان این اقدام چین را بیشتر زمینه ای برای چانه زدن با ایران بمنظور استفاده از قیمت هائی ارزانتر می دانند، تا پاسخی به تحریم های مصوب غرب.

از: صدای آمريکا

----

رویترز: دست کشیدن تجار مالزی از صدور روغن خوراکی نخل به ایران

۱۳۹۰/۱۱/۱۹

به دنبال خبر بدهی میلیونی تجار ایرانی به هندی‌ها به دلیل تحریم‌ها، خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه در گزارشی مشابه از قطع صدور روغن نخل مالزی به ایران خبر داد. صادرات روغن نخل به ایران «از حدود سه ماه پیش» دیگر انجام نشده است.

این خبرگزاری به نقل از یک تاجر مالزیایی فعال در این زمینه می‌گوید که «بیشتر شرکت‌های فروش روغن نخل» در مالزی «از اواخر سال گذشته» میلادی، ۲۰۱۱، دست از صادرات این محصول عمدتا خوراکی به ایران کشیده‌اند.

این تاجر که نخواسته است نامش فاش شود گفته است: «پرداخت‌ها انجام نمی‌شود و هیچ شرکتی نمی‌خواهد با این وضع سیاسی پرتنش خطر کند و به ایران جنس بفرستد.»

خبرگزاری رویترز می‌گوید که تحریم‌های یک‌جانبه ایالات متحده و اتحادیه اروپا کار استفاده از اعتبارنامه و پرداخت از طریق واسطه‌ها در کشور دوبی را برای خریداران ایرانی روغن نخل بسیار دشوار ساخته است.

این خبر تنها یک روز پس از آن منتشر شده است که روز سه‌شنبه خبر رسید تجار ایرانی به دلیل همین تحریم‌ها از پرداخت پول ۲۰۰ هزار تن برنج به همتایان هندی خود بازمانده‌اند.

به گفته تجار هندی، حدود ۲۰ شرکت ایرانی در ماه گذشته میلادی از پرداخت بدهی‌های خود به آنها بازمانده‌اند، و به همین دلیل صنف صادرکنندگان برنج هند «خواستار مداخله دولت هند در این امر» شده است. 

آمریکا از آغاز سال جاری میلادی تحریم‌های تازه‌ای را با هدف کاستن از درآمد نفتی ایران بر جمهوری اسلامی تحمیل کرد و در ماه جاری نیز باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، بار دیگر حلقه این تحریم‌ها را تنگ‌تر کرد و به بانک‌های کشور خود این قدرت را داد که دارایی‌های بانک مرکزی ایران در ایالات متحده را مسدود کنند.

همین تحریم‌ها به علاوه تحریم‌هایی که متحدان آمریکا از جمله اتحادیه اروپا بر تهران تحمیل کرده‌اند باعث شده است که کار ایران با جمعیتی حدود ۷۵ میلیون نفر برای دریافت پول نفت با دشواری بسیار همراه شود.

اما در این میان فقط نفت و پول فروش آن نیست که به‌سختی به دست مقامات تهران می‌رسد، تحریم‌ها اکنون بر ورود مواد خوراکی به ایران اثر گذاشته‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، تجار اوکرایینی و کلا اروپایی به دلیل مشکلات پرداخت دیگر به دنبال ارسال غله اوکرایین به ایران نیستند.

پیش از این نیز در هفته گذشته پنج کشتی حامل غله برای ایران در پی تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا و توقف معاملات پولی و بانکی نتوانستند بار خود را در ایران تخلیه کنند و لاجرم راهی کشورهای دیگر از جمله دوبی و سنگاپور شدند.

در همین زمینه، پیش از قطع صادرات روغن نخل به ایران، شرکت‌های مالزیایی یا مستقیما کالای خود را به ایران می‌فروختند یا آن را از طریق دوبی ارسال می‌کردند.

به گزارش رویترز، روغن خوراکی مالزیایی در دوبی انبار و دوباره بسته بندی می‌شد و سپس به سوی بندرعباس به راه می‌افتاد.

روغن نخل ماده اصلی تولید انواعی از محصولات از جمله سوخت‌های زیستی و روغن خوراکی است. 

بنا بر آمارهای موجود، ایران ماهانه ۳۰ هزار تن روغن نخل خریداری می‌کند که بخش اعظم آن از مالزی می‌آید. همچنین رویترز می‌گوید که مالزی سال گذشته نزدیک به ۳۵۰ هزار تن روغن نخل به ایران فرستاده است که بهایی حدود ۳۸۰ میلیون دلار دارد.

از: راديو فردا

----

واردات گندم و برنج به کشور متوقف شده است؟

چهارشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۰

آفتاب: طی روزهای اخیر برخی رسانه ها از توقف واردات غلات به کشور خبر داده اند.برخلاف برخی خبرهای منتشر شده از سوی رسانه های غربی مبنی بر این که واردات گندم و برنج به ایران با اخلال مواجه شده، تازه ترین گزارش های منتشر شده از ادامه تخلیه محموله های گندم و برنج در بنادر کشور حکایت دارد. 

به گزارش سامانه خبری سازمان بنادرو دریانوردی، در حال حاضر کشتی NIKELAY SOTIRIN متعلق به کشور روسیه با پهلو گرفتن در بندر انزلی آماده تخلیه بار 3 هزارتنی گندم است. همچنین کشتی BALTIYSKIY-40 که در بندر امیرآباد پهلو گرفته در حال تخلیه بار 2.3هزارتنی گندم است.
در این بندر همچنین عملیات تخلیه دو محموله جو به حجم 11.7 هزارتن پایان یافته و دو کشتی نیز در حال تخلیه محموله 10 هزار تنی جو هستند.
در همین حال، گزارش فعالیت تجاری شناورهای کوچک نیز(طبق جدول زیر) نشان می دهد که در حال حاضر بیش از 1700 تن برنج در بنادر کشور در حال تخلیه است. همچنین 151 تن حبوبات نیز از طریق شناورهای کوچک وارد بندر بوشهر شده است.
بندر نوع واردات حجم(تن)
لنگه برنج 1340
چابهار برنج 169
باهنر برنج 230
بوشهر حبوبات 151
 

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به سیمای نظام 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران