اوباما تحریم خرید نفت از ایران را تصویب می کند

30.03.12

باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا در جهت وضع تحریم هایی علیه صادرات نفت ایران حرکت می کند، و به این نتیجه رسیده است که موجودی نفت خام در بازارهای جهانی آنقدر هست که متحدان آمریکا اگر خرید نفت از ایران را متوقف کنند، صدمه نخواهند دید.
تصمیم پرزیدنت اوباما در روز جمعه به آمریکا اجازه خواهد داد از آغاز اواخر ژوئن، تحریم هایی را علیه بانک های خارجی که معاملات مالی مرتبط با نفت با بانک مرکزی ایران انجام میدهند وضع کند. هدف اقدام آمریکا، در هماهنگی با تصمیم اتحادیه اروپا برای تحریم خرید نفت از ایران، این است که جمهوری اسلامی را برای رها ساختن برنامه اتمی خود زیر فشار بگذارد. تهران می گوید کارهای اتمی آن برای مقاصد غیر نظامی انجام می گیرد.
بر اساس قانونی که چندی پیش به تصویب کنگره آمریکا رسید، پرزیدنت اوباما ناچار بود تا روز جمعه تصمیم بگیرد آیا موجودی نفت در جهان و قیمت ها آنقدر کافی و قابل قبول هست که مشتریان ایران بتوانند واردات خود را به میزانی قابل ملاحظه کاهش دهند یا نه. ایران سومین صادر کننده بزرگ نقت در جهان است و روزانه بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت به خارج می فرستد. چین، کره جنوبی، هند، فرانسه، بریتانیا، اسپانیا، یونان و ایتالیا از جمله مشتریان عمده آن هستند. رییس جمهوری آمریکا در بیانیه ای گفت موجودی نفت در بازار جهانی کافی است.
اما قیمت نفت خام در ماه های اخیر رو به افزایش بوده و موجب شده است قیمت های بنزین در آمریکا به بالاترین سطح در چنین زمانی از سال برسد. در برخی مناطق بهای هر لیتر بنزین از یک دلار فراتر می رود. هرچند از بعضی دیگر از نقاط جهان پایین تر است، اما به یک مشکل سیاسی برای آقای اوباما در حالی که می خواهد برای دومین بار انتخاب شود تبدیل شده است.
او گفت این موضوع را که آیا بازار جهانی می تواند به کاهش خرید نفت ایران ادامه دهد یا نه، «از نزدیک زیر نظر» خواهد داشت.
اسوشیتد پرس می گوید مقامات آمریکا امیدوار هستند فشار اقتصادی ایران را برای رها ساختن برنامه اتمی خود زیر فشار بگذارد، در همین حال اسراییل را متقاعد سازد پیش از آن که در صدد حمله نظامی به ایران برآید، به تحریم ها فرصت دهد کار کند.

از: صدای آمريکا

----

ترکیه واردات نفت از ایران را کاهش می‌دهد

۱۳۹۱/۰۱/۱۱

ترکیه درست یک روز بعد از پایان سفر رجب طیب اردوغان، نخست وزیر  این کشور به تهران اعلام کرد که نفت لیبی را با بخشی از نفت ایران جایگزین خواهد کرد.

 به گزارش شبکه خبر ترکیه، تانیر ییلدیز، وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه روز جمعه ۱۱ فروردین به خبرنگاران گفت که این کشور  ۱۰ درصد از واردات نفت خود از ایران را کاهش خواهد داد و نفت دیگر کشورها و از جمله لیبی را جایگزین آن خواهد کرد.

 تانیر ییلدیز وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه اظهار داشت که ترکیه در اولین مرحله یک میلیون تن نفت از لیبی وارد خواهد کرد.

این کاهش یک هفته پس از هشدار واشینگتن به خریداران نفت ایران صورت گرفته است؛ واشینگتن اعلام کرد اگر خریداران نفت ایران  واردات نفت خود را کاهش ندهند، ممکن است مشمول مجازات‌های این کشور قرار بگیرند.

وزیر انرژی ترکیه درباره اینکه ترکیه میان کشورهایی که نفت از آنها می‌خرد، چرا فقط نفت ایران را برای کاهش واردات انتخاب کرده، توضیحی نداده است.

اما شبکه تلویزیونی «خبر ۷» ترکیه طی گزارشی روز جعه اعلام کرد که این تصمیم بعد از فشار آمریکا بر آنکارا در راستای کاهش خرید نفت ترکیه از ایران اتخاذ شده است.

از سوی دیگر، توپراس، شرکت ملی نفت ترکیه، نیز روز جمعه اعلام کرد خرید نفت از ایران را به میزان ۲۰ درصد کاهش داده است. شرکت‌های غیر دولتیترکیه نیز از ایران نفت وارد می‌کنند.

فرانسیس ریکاردونه سفیر آمریکا در ترکیه اخیرا گفته بود که برخی از کشور‌ها خرید نفت ایران را کاهش داده‌اند و آمریکا از ترکیه می‌خواهد همین کار را انجام دهد.

ترکیه انتظار دارد که از تحریم‌های آمریکا معاف باشد. آمریکا به تازگی ۱۱ کشور را بخاطر کاهش واردات نفت ایران از تحریم‌ها معاف کرد.

بنا به گزارش مرکز آمار ترکیه، این کشور در سال ۲۰۱۰ به میزان ۷ میلیون و ۴۱۰ هزار تن نفت از ایران وارد کرده است، رقمی که برابر ۳۸ درصد از کل نفت وارداتی این کشور بوده است. ترکیه از سال ۲۰۱۰ تا کنون واردات نفت از ایران را تا حدودی افزایش داده و به ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار بشکه در روز رسانده است.

به گزارش شبکه تلویزیونی «خبر ۷» در دیدار اردوغان از ایران، موضوع کاهش قیمت گاز صادارتی ایران به ترکیه نیز مذاکره شده است. ترکیه بهمن ماه سال گذشته بخاطر اختلاف با ایران بر سر قیمت گاز وارداتی به دیوان داوری بین‌المللی شکایت کرده بود.

این گزارش در ادامه می‌گوید که طرف ایرانی در گفت‌وگو با اردوغان اصرار داشته است که قیمت گاز صادراتی به ترکیه عادلانه است و کاهش نخواهد یافت.

طبق قراردداد ۱۹۹۶، ایران باید روزانه ۳۰ میلیون متر مکعب گاز (سالانه ۱۰ میلیارد متر مکعب) به ترکیه صادر کند، ایران هم اکنون روزانه ۲۴ تا ۲۸ میلیون متر مکعب گاز به ترکیه صادر می‌کند.

در سفر دو روزه اردوغان به تهران طرفین بر گسترش روابط اقتصادی میان دو کشور تاکید کردند و حتی اعلام کردند که در نظر دارند حجم مبادلات تجاری را به ۳۰ میلیارد دلار برسانند.

از: راديو فردا

 

 
 

بازگشت به صفحه اول

ساير مطالب مربوط به سیمای نظام 

 

ارسال به: Balatarin بالاترین :: Donbaleh دنباله :: Twitthis تویتر :: Facebook فیس بوک :: Addthis to other دیگران