سایت ملیون ایران

احسان فتاحی: آمار وارقام زنان زندانی سیاسی در زندانهای مختلف ایران (سال۹۵)

zanan-zendani

گرددآورنده:احسان فتاحی

اکثر این زنان زندانی مادر می باشد و فرزندانی در خارج از زندان دارند. شرایط این زنان زندانی سیاسی در زندانهای ایران بسا بدتر و سختتر از مردان زندانی است و بدلیل زن بودن در نظامی که ضدیت هیستیریک با زنان و بطور خاص زنان مخالف خود دارد، فشارهای مضاعفی را متحمل می شوند.کمترین فشار توهین، تحقیر و ناسزاهایی است که هر زندانی زن از طرف تک به تک زندانبانها تا حکام شرع متحمل می شود.

لازم به ذکراست تمامی این افراددرمنابع مهم ذکر شده است.اخبارآنها واگرافرادی دیگرباشند درزندان هستند ولی ذکرنشده است نام آن در گزارشات بعدی منتشرمیشود.

۱- ریحانه حاج ابراهیم دباغ
اتهامات: محاربه ازطریق همکاری با یک سازمان مخالف نظام (سازمان مجاهدین خلق ایران)
زمان بازداشت: ششم بهمن ۱۳۸۸
محکومیت: ۱۵ سال حبس تعزیری
محل نگهداری: بند زنان زندان اوین
وضعیت پزشکی: بیماری کولیت روده وناراحتی پا
توضیحات: ازدستگیرشدگان عاشورای ۸۸ که همراه با همسرش، احمد دانشپور و پدر شوهر و مادر شوهرش دستگیر شد. برای اعزام وی به بیمارستان و غیره به علت بیماری گردن واستخوانی از استفاده دستبند عاجز است که بارها تقاضای عدم استفاده از دستبند را نموده است و همچنین همسر ایشان دربند ۳۵۰ زندان اوین با حکم اعدام از بیمارهای متعدد رنج می برد، این در حالی است که پدر آقای دانشور نیز دارای حکم اعدام به دلیل فعالیت سیاسی است.

۲- مریم اکبری منفرد
اتهامات: محاربه ازطریق همکاری با یک سازمان مخالف نظام (سازمان مجاهدین خلق ایران)
زمان بازداشت: دهم بهمن ۱۳۸۸
حکماولیه: ۱۵ سال حبس تعزیری
محل نگهداری: بند زنان زندان اوین
توضیحات: حمیدرضا اکبری منفرد و برادر دیگر وی به اتهام مشابهی در زندان رجایی شهر هستند.

۳- صدیقه مرادی
اتهامات: محاربه از طریق همکاری با یک سازمان مخالف نظام (سازمان مجاهدین خلق ایران)
زمان بازداشت: یازدهم اردیبهشت ۱۳۹۰
محکومیت: ۱۰ سال حبس تعزیری
محل نگهداری: بند زنان زندان اوین
توضیحات: تجربه بازداشت در دهه ۶۰ را دارد، در خواست آزادی مشروط او به دیوانعالی کشور ارسال شده است اما تاکنون بی جواب مانده است.

۴- بهناز ذاکری انصاری
اتهامات: محاربه از طریق همکاری با یک سازمان مخالف نظام (سازمان مجاهدین خلق ایران)
زمان بازداشت: ششم تیر ۱۳۹۱
محکومیت: ۱۰ سال حبس تعزیری
محل نگهداری: بند زنان زندان اوین
وضعیت پزشکی: مشکلات شدید اعصاب

۵-زهرا زهتابچی
اتهامات: محاربه از طریق همکاری با یک سازمان مخالف نظام (سازمان مجاهدین خلق ایران)
زمان بازداشت: بیست‌ و چهارم مهر ۱۳۹۲
محکومیت: ۱۲ سال حبس تعزیری
محل نگهداری: بند زنان زندان اوین
توضیحات: سابقه بازداشت در سال ۸۸ را نیز دارد.

۶-فاطمه مثنی
اتهامات: محاربه از طریق همکاری با یک سازمان مخالف نظام (سازمان مجاهدین خلق ایران)
زمان بازداشت: سال ۱۳۹۴
حکم اولیه: ۱۵ سال حبس تعزیری
محل نگهداری: بند زنان زندان اوین
وضعیت پزشکی: از بیماریهای عصبی رنج می‌برد
توضیحات: سه سال زندان در دهه ۶۰ در ۱۳سالگی را تجربه کرده است، چندی قبل همسر وی نیز به دلیل فعالیت سیاسی درسالن ملاقات دستگیر و به زندان رجایی شهر منتقل شد.

۷-زینب جلالیان
اتهامات: محاربه از طریق عضویت در یکی از احزاب اپوزیسیون کردستان (پژاک)
زمان بازداشت: بیست‌وششم اسفند ۱۳۸۶
محکومیت: حبس ابد
محل نگهداری: زندان خوی
وضعیت پزشکی: از اختلال در بینایی رنج می برد

۸- صفیه صادقی
زندانی زندان سنندج ٫محکوم به ۱۵ سال زندان از سال ۱۳۸۹می باشد.وی مبتلا به بیماری قلب و کلیه و در زندان محروم از درمان است.این زندانی سیاسی زن به منظور گرفتن اعترافات اجباری از طرف مامورین اطلاعات در طول دوران بازجویی٫ در سلول‌های انفرادی مورد ضرب و شتم قرارگرفته و محروم از ملاقات و تماس

۹- قدریه قادری
اتهامات: محاربه از طریق همکاری با حزب کارگران کردستان (پ ک ک)
زمان بازداشت: تیرماه ۱۳۸۹
محکومیت: ۹ سال
محل نگهداری: زندان یاسوج

۱۰-فاطمه رهنما
اتهامات: محاربه از طریق همکاری با یک سازمان مخالف نظام (سازمان مجاهدین خلق ایران)
زمان بازداشت: ششم تیرماه ۱۳۸۸
محکومیت: ۱۰ سال
محل نگهداری: زندان سپیدار اهواز
توضیحات: وی در دهه ۶۰ در سن ۱۹ سالگی به سه سال وشش ماه حبس به اتهام هواداری از یک سازمان سیاسی محکوم شده بود.

۱۱- فهیمه اسماعیلی (بدوی)
اتهامات: محاربه
زمان بازداشت: هفدهم آذرماه ۱۳۸۴
محل نگهداری: زندان یاسوج
توضیحات: زندانی سیاسی، امنیتی عرب است. همسر وی علی مطیری به همراه او دستگیر شد و در ۲۸ آذر ۱۳۸۵ اعدام شد.

۱۲- افسانه بایزیدی
فعال دانشجویی و زندانی سیاسی اهل بوکان ٬ وی درمرداد ماه امسال ، به اتهام تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری و همکاری با یکی از احزاب کرد در شعبه یک دادگاه انقلاب مهاباد به چهار سال حبس و تبعید به زندان کرمان محکوم شد و هم اکنون در زندان کرمان محبوس میباشد.

۱۳- هاجر پیری۳۳ساله
اهل نقده که نزدیک به نه سال است در تبعید به سر می‌برد وی در اردیبهشت سال۱۳۸۶ در نقده توسط اطلاعات سپاه بازداشت شد و در مهرماه سال۱۳۷۶ در شعبه ۱دادگاه انقلاب ارومیه به اتهام«عضویت در یکی از احزاب کُرد مخالف نظام و اقدام علیه امنیت نظام» توسط قاضی حصاری به ۱۷سال حبس و تبعید به زندان کرمان محکوم شد و اینک در زندان کرمان دوران محکومیت خود را سپری می کند.

۱۴-سوهیلا مینایی ۲۷ساله اهل دیواندره
۱۹مرداد سال ۹۴ توسط ماموران اطلاعات این شهر دستگیر شد پس از تحمل ۶ماه بازداشت و بلاتکلیفی در بازداشتگاه دیواندره که پرونده وی به دادگاه انقلاب سنندج موکول گردیده و در همان دادگاه به اتهام ارتباط با یکی از احزاب کُرد جمعا به ۳سال و یک روز زندان و تبعید به زندان کرمان محکوم شد و اینک مدت نه ماه از حبس باقیمانده خود را در زندان کرمان می گذراند.

۱۵- سودابه حسن خانی ۳۱ساله
مهندس کامپیوتر و اهل حلب از توابع شهرستان بیجار٬ این زندانی سیاسی خردادماه سال ۸۳ از سوی نیروهای امنیتی شهربیجار بازداشت شد و نزدیک به نه ماه در بازداشتگاه اطلاعات بیجار در بازداشت و بلاتکلیفی به سر برده و سرانجام ۱۴اسفندماه سال ۸۳ توسط دادگاه انقلاب بیجار به اتهام«جاسوسی با کشور بیگانه و فعالیت تبلیغی علیه نظام» به تحمل ۹سال حبس محکوم شد.
در حالیکه در پرونده خانم حسن خانی تبعید نداشته و تبعید ایشان به زندان کرمان پس از گذشت ۷ماه تحمل زندان در بیجار به کرمان منتقل شد و اینک نزدیک به یک سال است در زندان کرمان دوران محکومیت نه ساله خود را سپری می کند.

۱۶- فریده خوشنام ۳۲ساله
اهل شهرستان تکاب و دارای لیسانس حقوق میباشد.
این زندانی سیاسی هفتم مردادماه سال ۸۴ در شهرستان تکاب از سوی ماموران امنیتی در محل کارش بازداشت شد. خانم خوشنام نزدیک به ۵ماه در بازداشتگاه اطلاعات همان شهر تحت بازجویی و زیر شکنجه های جسمی و روحی بوده است که از ناحیه چشم دچارعارضه شدید چشم و پا درد شده است.
این زندانی سیاسی ۲۴بهمن ماه سال ۸۴ توسط شعبه ۲دادگاه انقلاب تکاب به اتهام « اقدام علیه امنیت کشور٬ از طریق ارتباط موثق با اطلاعات حکومت اقلیم کردستان» به تحمل ۱۴سال حبس ۸۰ضربه شلاق و تبعید به زندان کرمان محکوم شد.
خانم خوشنام در خردادماه سال جاری بدستور قاضی پرونده از زندان تکاب به زندان کرمان منتقل شد و هم اکنون دوران محکومیت چهارده ساله خود را می گذراند

۱۷- مریم (نسیم) نقاش زرگران
شهروند مسیحی / ۴ سال حبس / زندان اوین
مریم نقاش زرگران، نوکیش مسیحی به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی» و «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» از طریق «گسترش کلیساهای خانگی در داخل کشور» به ۴ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
این حکم از سوی دادگاه تجدید نظر تایید شده

۱۸- زهرا منصوری
۷ سال حبس / زندان اوین
زهرا منصوری در تاریخ ۱۱ خرداد سال ۱۳۹۰ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و حدود ۹۰ روز را در سلولهای انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین به سر برده بود.
او در تاریخ ۲۸ مرداد ۱۳۹۰ با قید وثیقه آزاد شد. اما در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب هران به ریاست قاضی پیرعباس به اتهام اقدام علیه امنیت ملی، به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم به دلیل وضعیت خاص جسمی وی، به ۲ سال حبس تعزیری و ۵ سال حبس تعلیقی تقلیل یافت.
زهرا منصوری که ۶۰ سال سن دارد از بیماری صرع رنج می‌برد و این در شرایطی است که هر گونه فشار روانی و فیزیکی خطرات جدی برای سلامتی وی در پی دارد.

۱۹– مینا مناقب
۸ سال حبس و اعدام / زندان کاشان
خانم مناقب اولین نوه آیت الله صدوقی، همسر مجید جعفری‌تبار است.
مینا مناقب به همراه مجید جعفری‌تبار با حکم دادگاه ویژه روحانیت بازداشت و بیش از ۶ ماه است که در سلول انفرادی زندان «لنگرود» کاشان نگهداری می‌شوند.
گفته می‌شود که این دو با حکم دادگاه ویژه روحانیت به اتهام «مالی»، «مرید و مرادبازی» و ادعای رابطه با «امام زمان» بازداشت و محاکمه شده اند.
مناقب، آبان‌ سال جاری بازداشت شده و به هشت سال زندان و اعدام محکوم شده است.

۲۰ – مریم مقدسی
۹ سال زندان / زندان اوین
مریم مقدسی اهل نقده است کە بە اتهام «فعالیت و تبلیغ علیە نظام و همکاری با یکی از احزاب مخالف رژیم» در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۹ بازداشت شد.
اتهام همکاری با احزاب مخالف، از طریق شرکت در اعتصابات کردستان در اعتراض به اعدام «فرزاد کمانگر» به او تفهیم شده است.
مقدسی بە ۹ سال زندان محکوم شده است، مریم مقدسی، یکبار در اعتراض به وضعیت نا‌مناسب زندان اوین، به ویژه بند زنان، دست به اعتصاب غذا زد.

۲۱- صدیقه مرادی
۱۰ سال حبس / زندان اوین
صدیقه مرادی، یکی از بازماندگان قتل عام زندانیان سیاسی اواخر دهه شصت است.
اودر سن ۵۱ سالگی توسط ماموران اطلاعات بازداشت و به سلول انفرادی فرستاده شد و زیرشکنجه‌های روحی و جسمی قرار گرفت تا حاضر به انجام یک برنامه اعتراف تلویزیونی شود.
مرادی در تاریخ ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۰ در تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
وی به اتهام همکاری با سازمان مجاهدین دستگیر شد و سپس از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه به اتهام محاربه و ارتباط با گروه‌های معاند نظام به ۱۰ سال حبس و تبعید به زندان گوهردشت محکوم شد.

۲۲ – ناهید گرجی
بلاتکلیف / زندان نامشخص
ناهید گرجی شهروند ساکن مشهد در تاریخ ۱۹ مهر ۱۳۹۳ به علت عضویت در شبکه‌های اجتماعی همچون فیسبوک، وایبر و واتس آپ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
او روز یک‌شنبه۲۰ مهر ماه به دادگاه انقلاب کوه سنگی منتقل شد. ولی تاکنون از اتهامات، حکم احتمالی و محل بازداشت وی اطلاعات دقیقی در دست نیست.

۲۳- فریبا کمال آبادی
شهروند بهایی / ۲۰ سال حبس / زندان اوین
فریبا کمال آبادی، زندانی بهایی و یکی از مدیران «یاران ایران»، (یک سازمان بهائی)، توسط ماموران اطلاعات در منزل خود بازداشت شد.
او از زمان بازداشت در سال ۱۳۸۵ در زندان اوین نگهداری می‌شود. او به ۲۰ سال زندان محکوم شده و تا کنون بدون حق مرخصی در زندان تحمل حبس کرده است.
فریبا کمال آبادی روانشناسِ و مادر سه فرزند است.

۲۴ – ندا فرصتی پور
شهروند بهایی / ۶ سال حبس / زندان مرکزی ارومیه
ندا فرصتی‌پور، شهروند بهایی ساکن ارومیه است که جهت گذرانیدن محکومیت شش ماه حبس تعزیری راهی زندان ارومیه شد.

۲۵– الهام فراهانی
شهروند بهایی / ۴ سال حبس/ زندان اوین
الهام فراهانی شهروند بهایی، (مادر شمیم نعیمی زندانی بهایی) ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ به بهانه دیدار با فرزندش به زندان اوین فراخوانده شد که در‌‌‌ همان جا بازداشت شد.
او در دادگاه به ۴ سال زندان محکوم شد.
همسر الهام، به نام عادل نعیمی نیز به ده سال زندان محکوم شده است و از سال ۱۳۹۱ در زندان بسر می‌برد.

۲۶ – رویا صابری‌نژاد نوبخت
تابعیت ایران – بریتانیا / ۷ سال زندان / زندان قرچک ورامین
رویا صابری‌نژاد نوبخت، دارای تابعیت دوگانه ایرانی و بریتانیایی است. وی که پس از سفر به ایران در مهر ۱۳۹۲، که به منظور دیدار با خانواده انجام می‌شد، توسط نیروهای امنیتی ایران در شیراز بازداشت و به اوین منتقل شد.
او طی حکم قاضی مقیسه، در خرداد ۹۳ به بیست سال حبس تعزیری محکوم شد.
حکم سنگین این تبعه ایرانی تبار بریتانیا، به اتهام گردآوری اطلاعات به منظور اقدام علیه امنیت ملی و توهین به مقدسات اسلام، از طریق فعالیت در شبکه‌های اجتماعی مجازی و نوشتن در صفحه فیس بوک صادر شده است.
آخرین روزهای بهمن سال جاری، دادگاه تجدید نظر، حکم این زندانی سیاسی را که در زندان قرچک ورامین منتقل شده، به هفت سال کاهش داد.

۲۷ – مهوش شهریاری ثابت
شهروند بهایی / ۲۰ سال حبس / زندان اوین
مهوش شهریاری ثابت، شصت ساله و یکی از مدیران بهائی است که ۵ سال پیش بازداشت شده است.
پس از گذشت دو سال از وضعیت نامشخص و حبس در بند ۲۰۹ زندان اوین، به ۲۰ سال زندان محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدید نظر تایید شده است.
او به رغم وضعیت بحرانی از نظر سلامتی از حق مرخصی و دیدار با خانواده‌اش محروم است.
وی که به مدت ۶ماه در سلول انفرادی به سربرده است، به سبب سوءتغذیه در زندان دچار پوکی استخوان شده است که با وجود شکستگی لگن هنوز مسئولین زندان با مرخصی وی موافقت نکرده‌اند.

۲۸– مریم شفیع‌پور
۴ سال حبس / زندان اوین
مریم شفیع‌پور، فعال دانشجویی و عضو ستاد انتخاباتی مهدی کروبی، پنجم مردادماه ۱۳۹۲ پس از حضور در دادسرای شماره دو شهید مقدس در زندان اوین، به دستور بازپرس این شعبه بازداشت شد.
وی بیش از دو ماه را در بند ۲۰۹ زندان اوین گذراند، و از روز هشتم مهرماه به بند زنان این زندان منتقل شده است.
حکم هفت سال زندان مریم شفیع پور٬ فعال دانشجویی٬که در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی صلواتی صادر شده بود در شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران به چهارسال کاهش یافت.

۲۹ – نغمه شاهسوندی شیرازی
۷ سال حبس / محل زندان نامشخص
نغمه شاهسوندی شیرازی، یکی از فعالان صفحات ایرانی در فیس بوک در تاریخ ۷ دی ۹۲ بازداشت و درشعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه با اتهامات اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، توهین به رهبری، توهین به مقامات، تبلیغ علیه نظام، توهین به مقدسات و نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی به ۷سال زندان محکوم شده است.
از محل اجرای حکم این کاربر فیس بوک، اطلاعی در دست نیست. گفته می شود وی از زمان دریافت حکم به قید وثیقه آزاد شده است.

۳۰– زهرا رهنورد
بلاتکلیف / حصر خانگی
زهرا کاظمی، مشهور به زهرا رهنورد (زاده ۱۳۲۴ در بروجرد) نویسنده، روزنامه‌نگار و هنرمند ایرانی است.
وی دکترای علوم سیاسی از دانشگاه آزاد اسلامی، کارشناسى مجسمه‌سازی از دانشگاه تهران و کارشناسى ارشد پژوهش هنر از دانشگاه تهران دارد و ریاست دانشگاه الزهرا را بر عهده داشته ‌است.
وی هم‌اکنون به همراه همسرش میرحسین موسوی از رهبران جنبش اعتراضی ایران موسوم به جنبش سبز، در حبس خانگی به سر می‌برد.
رهنورد، مهر ماه ۱۳۹۳ در بیمارستان نور تحت عمل جراحی چشم قرار گرفته است.

۳۱– بهناز ذاکری انصاری
تابعیت ایران – دانمارکی / ۱۰ سال حبس / زندان اوین
بهناز ذاکری انصاری، متولد ۱۳۴۳، شهروند دانمارک و ساکن سوئد، پس از فوت مادر و خواهرش، برای اولین برای پس از ۳۰ سال، به ایران رفت اما سه ماه بعد به تاریخ در سه‌شنبه ۶ تیر ۱۳۹۱، در حین بازگشت، در فرودگاه امام خمینی توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
همسر این زندانی ۵۰ ساله بند نسوان اوین می‌گوید: «تا هفت ماه پس از بازداشت همسرم، هیچ اطلاعی از وی و محل بازداشتش در دست نبود. در هفتمین ماه از بازداشت وی، به ما اطلاع دادند که برای ملاقات به زندان اوین مراجعه کنیم.» او ادامه داد: «در اولین ملاقات، آثار شکنجه کاملا مشهود بود، بطوریکه به عنوان مثال، دندان‌های همسرش کاملا شکسته بود.»
ذاکری که در مقطعی با فائزه هاشمی و نسرین ستوده هم بند بوده، تنها یکبار به دادگاه احضار شد که طی آن به اتهام «عضویت در سازمان مجاهدین خلق» به ۱۰ سال حبس محکوم شد.»
۲۳–۹- فهیمه اعرفی ۵۲ ساله
اتهامات: اجتماع و تبانی، توهین به مقدسات
محکومیت: ۵ سال
توضیحات: از مدرسان عرفان حلقه در زندان قرچک بودند و پس از آن به زندان اوین منتقل شدند
۱۰- رویا صابری نژاد نوبخت ۵۰ ساله
اتهامات: توهین به مقدسات و سران قوه قضاییه
محکومیت: ۵ سال حبس تعزیری
وضعیت پزشکی: تشنج و حملات عصبی
توضیحات: فعال سایبری، بیش از یکسال و نیم ازدوران حبس خود را در بند عمومی زندان قرچک گذراند. وی در فروردین ماه سال جاری به بند زنان زندان اوین منتقل شد وملیت ایرانی-انگلیسی دارد

۳۲- آتنا دائمی
بلاتکلیف حکم زندان۷سال / زندان اوین
آتنادائمی ۲۶ ساله، فعال مدنی و فعال حقوق کودکان کار در تهران است که در گروه حمایت از کودکان کوبانی، شنگال و غزه حضور فعالی داشته است.
وی صبح روز سه‌شنبه ۲۹مهرماه ۱۳۹۳ توسط ماموران امنیتی در منزل خود بازداشت و مدت‌ها در سلول‌های انفرادی بند ۲-الف سپاه در زندان اوین بازداشت بود.
اواسط بهمن سال جاری، قاضی صلواتی، آتنا دائمی را به تبعید به زندان قرچک ورامین تهدید کرده است.
او تحت فشار برای اعتراف نسبت به ارتباط با احمد شهید، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل است.

۳۳– نیکا خلوصی
شهروند بهایی / ۶ سال حبس / زندان وکیل آباد مشهد
نیکا خلوصی در تاریخ ۵ مهر ماه ۱۳۹۱ توسط ماموران اداره اطلاعات مشهد دستگیر و به اتهام عضویت در تشکیلات بهائیت، تبلیغ به نفع بهائیت و علیه نظام جمهوری اسلامی، به شش سال حبس تعزیری محکوم شده است.
وی اکنون در زندان وکیل آباد دوران حبس خود را می گذراند

۳۴– نوا خلوصی
شهروند بهایی / ۴ سال و ۶ ماه حبس / زندان وکیل آباد مشهد
نوا خلوصی در تاریخ ۵ مهر ماه ۱۳۹۱ توسط ماموران اداره اطلاعات مشهد دستگیر و در شعبه سه دادگاه انقلاب به اتهام عضویت در تشکیلات بهائیت، تبلیغ به نفع بهائیت و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی، به ۴ سال و ۶ ماه حبس محکوم شد.
وی اکنون در زندان وکیل آباد دوران حبس خود را می‌گذراند

۳۵ – نگار حائری
بلاتکلیف / زندان قرچک ورامین
نگار حائری که از تیر ماه سال جاری بازداشت و به زندان شهر ری (قرچک ورامین) منتقل شده با قرار بازداشت در زندان به سر می‌برد.
پیشتر گمانه ها در خصوص بازداشت وی مبنی بر اجرای محکومیت یک ساله این وکیل دادگستری بود اما گزارش منابع موثق حاکی از بازداشت نگار برای پرونده جدیدی است که برای او مفتوح شده است.
او اکنون در بند زنان زندان قرچک با صدور قرار، بازداشت بود و در انتظار دادگاه است.
نگار حائری وکیل، دختر زندانی سیاسی ماشاالله حائری است که وکالت پرونده پدرش را نیز به عهده داشت.
او پیشتر نیز در سال ۱۳۹۰ و۱۳۹۱ نیز بازداشت و زندانی شده بود.
حائری در بازداشت قبلی، به دوسال حبس تعزیری و پنج سال حبس تعلیقی محکوم شده و مجوز پروانه وکالت‌اش نیز به مدت ده سال به حالت تعلیق در آمده است.

۳۶– ریحانه حاج ابراهیم دباغ
۱۵ سال حبس / زندان اوین
ریحانه حاج ابراهیم دباغ، زمستان سال ۸۸، به همراه مطهره بهرامی، محسن دانش‏پور مقدم و احمد دانش‏پور مقدم، در منزل مسکونی شان بازداشت شدند. به گفته خانواده این زندانی سیاسی وی هیچ گونه فعالیت سیاسی نداشته و تنها به دلیل نسبت فامیلی با مطهره بهرامی بازداشت شده است و در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی نخست به اعدام و سپس به پانزده سال زندان محکوم شد!
اتهامات وی «شرکت در تجمعات اعتراضی» و «ارتباط با یکی از گروه‌های معاند نظام» ذکر شده است.

۳۷ – روژین پایا
۶ سال حبس / زندان یاسوج
روژین اهل یکی از روستاهای ارومیه بوده که در سال ۱۳۸۹ به اتهام «عضویت و طرفداری از «پژاک» یکی از احزاب کُرد اپوزیسیون» بازداشت و از سوی شعبه‌ ۱۰۱ دادگاه انقلاب ارومیه توسط قاضی درویشی به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد.
او از خرداد سال ۹۲، برای تحمل ادامه حبس از زندان ارومیه به زندان یاسوج منتقل شده است.

۳۸ – مطهره (سیمین) بهرامی حقیقی
۱۰ سال حبس / زندان اوین
در فروردین ۱۳۸۹، در دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم شد. این حکم در شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر به ریاست قاضی زرگر لغو، و به ۱۰ سال زندان تبدیل شد.
شوهر۷۰ساله او، نیز به اعدام محکوم شده است. سیمین تنها برای دیدن فرزندش، در کمپ اشرف، به عراق رفته بود.

۳۸ – نسیم باقری
شهروند بهایی / ۴ سال حبس / زندان اوین
نسیم باقری، شهروند بهایی، از همکاران دانشگاه مجازی بهائیان، ۱۶ مهرماه ۱۳۹۲ از سوی دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه‌ای به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در موسسه آموزشی بهاییان به چهار سال حبس تعزیری محکوم شده است.
نسیم باقری از اساتید دانشگاه مجازی بهائیان اوایل اردیبهشت سال جاری، توسط ماموران وزارت اطلاعات، برای اجرای حکم بازداشت شد.

۳۹- ستاره ارکوازی
۱۰ سال حبس / زندان دیزل آباد کرمانشاه
این زندانی سیاسی به اتهام عضویت در سازمان مجاهدین خلق به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شده است. وی در زندان دیزل آباد کرمانشاه دوران محکومیت خود را می‌گذراند.

۴۰- سونیااحمدی
شهروند بهایی / ۵ سال حبس / زندان وکیل آباد مشهد
سونیا احمدی شهروند بهایی که شهریور ۱۳۹۱ جهت گذراندن حکم ۵ سال حبس تعزیری، خود را به زندان وکیل آباد مشهد معرفی کرد.
او که در ۲۰ دی ۹۲، از زندان وکیل آباد مشهد آزاد شده بود، بار دیگر در تاریخ ۲۱ فروردین ماه سال ۹۳، از دایره اجرای احکام، جهت ادامه حبس، تلفنی احضار شد.
وی به اتهام اقدام علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام از طریق عضویت در تشکیلات بهائی به تحمل ۵ سال محکوم شده است.

۴۱- نازنین زاغری رتکلیف
شهروند بریتانیایی ایرانی است که به گفته همسرش برای دیدار با اعضای خانواده‌اش به ایران سفر کرده و ۱۵ فروردین ماه هنگام خروج از ایران بازداشت شده است.
او ابتدا در زندان کرمان زندانی بود اما بعد به بند امنیتی زندان اوین منتقل شد. خانم زاغری به همراه دختر ۲۲ ماهه خود به ایران رفته بود. پاسپورت فرزند خانم زاغری که فقط ملیت بریتانیایی دارد در فرودگاه ضبط شده و او هم اجازه خروج ندارد.
عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، دوشنبه ۲۱ تیرماه در نشستی با معاونان دادسرای عمومی و انقلاب تهران اعلام کرده که کیفرخواست پرونده‌های نازنین زاغری و هما هودفر صادر و به دادگاه ارسال شده است.

۴۲- آزیتا رفیع زاده
از همکاران موسسه علمی آزاد بهائیان خرداد سال ۹۰ به اتفاق همسرش پیمان کوشک باغی بازداشت و با اتهام “اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت در موسسه علمی‌آزاد BIHE” به ۴ سال زندان محکوم شد. خانم رفیع‌زاده از آبان‌ماه سال ۹۴ در حال سپری کردن محکومیت خود است و همسرش با محکومیت ۵ سال زندان در زندان رجایی شهر زندانی است.

۴۳- نسیم باقری
یکی دیگر از مدرسان موسسه علمی آزاد بهائیان است که از اردیبهشت ۹۳ در بند زنان اوین زندانی است. او به اتهام “تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت کشور از طریق همکاری با موسسه غیرقانونی” به ۴ سال زندان محکوم شده است.

۴۴- الهام فراهانی
شهروند بهایی هم ۴ سال محکومیت دارد و از اردیبهشت ۹۳ در بند زنان زندان اوین به سر می‌برد. او به اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در تشکیلات بهاییت متهم و محکوم شده است. همسر و فرزند او عادل و شمیم نعیمی در زندان رجایی شهر زندانی هستند

۴۵- نرگس محمدی
،فعال حقوق بشر و نایب‌رئیس کانون مدافعان حقوق بشر اما از اردیبهشت سال ۹۴ در بند زنان زندان اوین به سر می‌برد. او خرداد سال ۸۹ بازداشت و به اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر” و “تبلیغ علیه نظام” به ۱۱ سال زندان محکوم شده بود. حکمی که در دادگاه تجدیدنظر به شش سال کاهش یافت.
خانم محمدی تیر ماه ۹۱ به دلیل بیماری و فلج عضلانی در زندان با حکم “عدم تحمل کیفر” از زندان آزاد شده بود، اما از اردیبهشت ۹۴ مجدداً زندانی شد و در حالی در حال سپری کردن محکومیت ۶ سال زندان خود است که مجدداً به ۱۶ سال زندان دیگر محکوم شده است.

۴۶- آفرین چیت ساز
ستون‌نویس روزنامه دولتی ایران، دیگر روزنامه‌نگار زندانی در بند زنان زندان اوین است که به اتهام “اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت و همکاری با دول متخاصم” به ۱۰ سال زندان محکوم شده است. او از ۱۱ آبان ماه بازداشت و بیش از ۶ ماه در بند ۲ الف سپاه زندانی بود.
حکم خانم چیت‌ساز هنوز در مرحله تجدیدنظر است. او روز عید فطر بعد از ۸ ماه به مرخصی چند روزه آمد و حالا در زندان اوین به سر می‌برد.

۴۷- ریحانه حاج ابراهیم
در روز عاشورای ۸۸ به اتفاق احمد و محسن دانش پور مقدم، مطهره بهرامی و هادی قائمی بازداشت و به اتهام محاربه به اعدام محکوم شد. حکم او در دادگاه تجدیدنظر به ۱۵ سال زندان تبدیل شد. خانم حاج ابراهیم تاکنون از مرخصی محروم بوده. او در زندان اوین با احمد دانش پور مقدم که محکوم به اعدام است ازدواج کرده.
خانم طاهری، مادر ریحانه حاج ابراهیم می‌گوید که فرزندش فعالیت سیاسی نداشته و به دلیل وابستگی فامیلی با خانواده دانش پور مقدم که فرزندشان در عراق و کمپ مجاهدین خلق بود متهم و محکوم شده است.

۴۸/۴۹- الهام برمکی و نازیلا حمیدوا
دو زندانی متهم به جاسوسی هستند. خانم برمکی شهروند ایرانی- قبرسی حکم ۷ سال زندان دارد ولی خانم حمیدوا هنوز در بازداشت به سر می‌برد و دادگاهی برای رسیدگی به اتهام جاسوسی او تاکنون تشکیل نشده.
نازیلا حمیدوا تبعه کشور آذربایجان است.

۵۰/۵۱/۵۲- فهیمه اعرفی، لیلا جعفری و مرجان داوری
۳ زندانی مرتبط با عرفان حلقه و عرفان متافیزیک هستند. خانم اعرفی و خانم جعفری از شاگردان محمدعلی طاهری بنیانگذار عرفان حلقه هستند که محکومیت ۵ و ۳ سال زندان دارند.
مرجان داوری اما از عرفان متافیزیک و موسسه راه معرفت است که تاکنون دادگاهی برای رسیدگی به اتهامات او تشکیل نشده است.

۵۳- زهرا شریفی
نوه شیخ علی‌اکبر تهرانی هم از اسفند ۹۴ همچنان در بازداشت در بند زنان اوین به سر می‌برد و تاکنون دادگاهی برای رسیدگی به وضعیت اوتشکیل شده است.

۵۴- طاهره جعفری ۵۳ ساله
اتهامات: تبلیغ علیه نظام
حکم اولیه: ۱ سال
وضعیت پزشکی: از دیسک کمر و مشکلات قلبی رنج می برد و پزشکان دادستانی در بدو ورود به زندان و پس از درخواست عدم تحمل کیفر او، تأیید کرده اند که به مراقبت های مستمر پزشکی نیاز دارد و باید هر سه ماه یک بار برای درمان به بیمارستان اعزام شود.

۵۵- زهرا شریفی
اتهامات: نامشخص
وضعیت: بلاتکلیف

۵۶- مرجان داوری ۵۰ ساله
اتهامات: نامشخص
وضعیت: بلاتکلیف
توضیحات: مترجم و محقق

۵۷- ریحانه طباطبایی ۳۱ ساله
اتهامات: تبلیغ علیه نظام
محکومیت: شش ماه حبس تعزیری و شش ماه حبس تعلیقی
توضیحات: روزنامه نگار و فعال سیاسی که به علت تهیه خبر و گزارشگری از تجمعات اعتراضی انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در ایران بازداشت شدند

۵۸- نازیلا حمیدف ۵۰ ساله
اتهامات: جاسوسی
وضعیت: بلاتکلیف
توضیحات: شهروند اهل باکوازآذربایجان

۵۹- نسیم باقری ۳۳ ساله
اتهامات: تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت کشور از طریق عضویت در موسسه غیرقانونی (دانشگاه مجازی بهائیان)
محکومیت: ۴ سال حبس تعزیری
توضیحات: از اساتید دانشگاه مجازی بهائیان ایران

۶۰- بهناز ذاکری ۵۴ ساله
اتهامات: محاربه از طریق همکاری با یک سازمان مخالف نظام
محکومیت: ۱۰ سال حبس تعزیری
وضعیت پزشکی: مشکلات شدید اعصاب

۶۱- فهیمه اعرفی ۵۲ ساله
اتهامات: اجتماع و تبانی، توهین به مقدسات
محکومیت: ۵ سال
توضیحات: از مدرسان عرفان حلقه، مدتی در زندان قرچک بودند و پس از آن به زندان اوین منتقل شدند

۶۲- رویا صابری نژاد نوبخت ۵۰ ساله
اتهامات: توهین به مقدسات و سران قوه قضاییه
محکومیت: ۵ سال حبس تعزیری
وضعیت پزشکی: تشنج و حملات عصبی
توضیحات: فعال سایبری، بیش از یکسال و نیم ازدوران حبس خود را در بند عمومی زندان قرچک گذراند. وی در فروردین ماه سال جاری به بند زنان زندان اوین منتقل شد وملیت ایرانی-انگلیسی دارد

۶۳- گلرخ ابراهیمی ایرایی
جهت اجرای شش سال حکم حبس بدون دریافت احضاریه کتبی و با شکستن درب منزل توسط ماموران به زندان اوین منتقل شد.
محکوم شدن در موردنوشتن سنگسار

۶۴- سحر فیضی ومنیژه فاتحی
دانشجوی کورد اهل سقز، روزچهارشنبه بیست و سوم تیرماه سال ۱۳۹۵ شمسی توسط نیروهای لباس شخصی وزارت اطلاعات و به علت شرکت در اعتصاب عمومی کوردستان، بازداشت گردید.
«منیژه فاتحی»، ۲۲ساله، فرزند بهمن و اهل شهرستان بوکان، پانزدهم اسفند ماه ۱۳۹۴ شمسی توسط نیروهای امنیتی در بوکان و در منزل شخصی اش دستگیر و بازداشت گردید.
پرونده این دو فعال دردادگستری در حال بررسی است.

۶۵- نجیبه صالح‌زاده
نجیبه صالح‌زاده، همسر محمود صالحی از فعالان کارگری کورد اهل شهرستان سقز می باشد. وی اخیرا به اتهام “تبلیغ علیه نظام” و “توهین به رهبری” از طریق انتشار مطالبی در فیسبوک محاکمه شده است، اتهامی که نجیه با درج اینکه “وی اصلا حساب کاربری فیسبوکی ندارد”، آنرا رد می نماید.

منابع : کانون مدافعان حقوق بشر کردستان، کردپا، کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی ، هرانا ، آژانس خبری موکریان، سازمان حقوق بشر ایران ،ماف نیوز ، شبکه حقوق بشر کردستان، آسو روژهلات ، روژی کورد، هنگاو، کوردستان میدا و کورد و کودستان،سازمان عفوبین الملل، بی بی سی فارسی، بنیادبرومند،خودنویس ،خبرنامه ملی ایرانیان ،سایت ملیون ورسانهای مختلف دیگر

خروج از نسخه موبایل