قضات دادگاه قانون اساسی، به اتفاق آرا، رای پارلمان کره جنوبی برای برکناری رئیسجمهوری را تایید کردند. در پی اعلام نظر دادگاه قانون اساسی، طرفداران خانم پارک دست به تظاهرات زدند و با مخالفان او و نیروهای پلیس درگیر شدند. این درگیری دو کشته و شماری زخمی برجای گذاشته است.
پارک گونهه نخستین رئیسجمهور این کشور است که به شکل دموکراتیک انتخاب شد و کارش به برکناری کشید. او و نزدیکانش به فساد مالی متهم شدهاند.
انتخابات برای برگزیدن رئیسجمهوری جدید کره جنوبی باید دو ماه دیگر برگزار شود.
خانم پارک همچنین مصونیت قضاییاش را از دست داد و حالا میتوانند او را پیگرد کنند.
او از ماه دسامبر از وظایف و اختیارات ریاستجمهوری معلق شده بود و نخستوزیر جای او کار میکرد.
چوی سنسیل، از دوستان نزدیک پارک گونهه، متهم شده است که با استفاده از موقعیت خود در دفتر خانم پارک، در انتصاب مشاوران رئیس جمهوری اعمال نفوذ و همچنین به نفع یک موسسه غیرانتفاعی مرتبط با خود سوءاستفاده مالی کرده است.
پارک گونهه متهم شده است که با این دوست دیرینهاش در این کارها تبانی کرده است.
آنها هر دو این اتهامها را رد کردهاند.
این ماجرا در ماههای اخیر به اعتراضهای پیاپی مردم در پایتخت، سئول، و دیگر شهرهای کره جنوبی منجر شد.
زمان اعلام حکم این قضات، جمعیت در مقابل ساختمان دادگاه قانون اساسی جمع شده بود تا شاهد عاقبت این ماجرا باشد.
در حکم دادگاه آمده است که خانم پارک اسناد زیادی را به دست افراد غیرمجاز رسانده است که این نقض وظیفه او برای حفظ اسرار دولتی بوده است. آنها همچنین گفتهاند که این رئیسجمهوری برکنارشده، با اجازهدادن به خانم چوی برای مداخله در امور دولتی، قانونشکنی کرده است.
در پیچ و خم این رسوایی برای پارک گونهه، خشم عمومی در کره جنوبی برانگیخته شد و خیلی از معترضان خواستار کنارهگیری یا برکناری او بودند.
این ماجرا همچنین کره جنوبی را به شدت دو پاره کرده است. محافظهکاران سنتی همچنان از او حمایت میکردند اما لیبرالهای جوانتر خواستار کناررفتناش بودند.
کره جنوبی از همپیمانهای دیرینه و کلیدی آمریکاست. بلافاصله پس از برکناری رئیسجمهور کره جنوبی، سفارت ایالات متحده در سئول در بیانیهای گفت که آمریکا چشم به راه “رابطهای مفید” با رئیسجمهوری بعد کره جنوبی است و قول داد که “همپیمان ثابتقدم” این کشور بماند.
از: بی بی سی