سحرگاه ۱۴ تیرماه از مجموع یازده زندانی منتقل شده به سلولهای انفرادی زندان رجایی شهر کرج ۷ تن از آنان اعدام شدند و ۴ تن با موافقت اولیای دم برای دادن فرصتی دوباره جهت اخذ رضایت به بندهای خود بازگشتند. در بین اعدام شدگان زندانی وجود داشت که محکومیت او ماحصل درگیری طایفه ای بود و حکم اعدام او بر اساس “علم قاضی” و نه صرفا اسناد صادر شده بود. اعدام او به درگیری در مقابل زندان و استفاده نیروی انتظامی از تیراندازی هوایی منجر شد. همچنین در روزهای بعد محل زندگی این فرد به کنترل و محاصره نیروهای انتظامی درآمد که تلاش میکردند از بروز تنش های بیشتر طایفه ای جلوگیری کنند. کارشناسان حقوق بشری همواره اعدام را زمینه ساز خشونت های بیشتر دانسته اند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران سحرگاه ۱۴ تیرماه ۷ زندانی در زندان رجایی شهر کرج اعدام شدند. هویت ۷ تن از این زندانیان پس از گذشت چند روز از تحقیقات میدانی این نهاد حقوق بشری “ناصر آبان گاه، عباس یوسفی، حسین راهزنی، مهدی ابراهیمی، امید سهرابی، امید رستمی و قهرمان علی عباسپور” احراز شده است.
همچنین در کنار ۷ زندانی اعدام شده ۴ زندانی نیز حضور داشتند که با موافقت اولیای دم از چوبه دار به بندهای خود بازگشتند. خبرگزاری رکنا تحت عنوان “این ۴ قاتل اعدام نمی شوند” درباره این ۴ نفر گزارشی منتشر کرده است.
هر چند رکنا به هویت این ۴ تن اشاره نمی کند ولی هرانا پیش تر موفق به احراز هویت دو تن به نامهای “رضا نیعتی” و “سید محمد سید عبدالله” شده بود
حسب این گزارش هر ۴ فرد به قصاص محکوم شده بودند و یک تن از آنان از اتباع کشور افغانستان بود. دو تن از این زندانیان در لحظات آخر موفق به گرفتن مهلت از اولیای دم و ۲ تن دیگر موفق به گرفتن رضایت از خانواده مقتول شدند.
علاوه بر جمعیت پرتعداد اعدام شدگان آنچه این اعدام را متمایز می کند حضور “قهرمان علی عباسپور” در بین اعدام شدگان است. او که در طی یک درگیری طایفه ای بازداشت شده بود بدون وجود اسناد کافی صرفا با علم قاضی به اعدام محکوم شد.
یک منبع مطلع از نحوه محاکمه آقای عباسپور به گزارشگر هرانا گفته بود :”پرونده مربوط به ۸ سال قبل و درگیری دو خانواده بزرگ آذری در منطقه عبدل آباد محله قزلگچی تهران بود. قهرمان علی عباسپور در دادگاه ۷۱ کیفری استان تهران با استناد به اولین اقرار متهم در زمان بازپرسی، با علم قاضی و مبنی بر اینکه با توجه به جثه بزرگ متهم بعید است که در زیر شکنجه اقرار کرده باشد، به اعدام محکوم شد. این در حالی است که بازپرس پرونده از اولین اقرار متهم صرف نظر کرده و آن را رد کرده بود. حکم اعدام وی در دیوان عالی کشور عینا تایید شد.”
زمان اجرای حکم اعدام این زندانی مقابل زندان رجایی شهر به صحنه درگیری طایفه ای کشیده شد و نیروی انتظامی ضمن بازداشت تعدادی ناچار به تیراندازی هوایی برای پایان دادن به درگیری شد.
پس از اجرای حکم با توجه به ماهیت پرونده که اساسا برآمده از یک درگیری طایفه ای و ریشه دار است محل سکونت خانواده عباسپور از بیم حضور پرتعداد وابستگان و تبدیل شدن به صحنه درگیری به محاصره و کنترل نیروی انتظامی برای چند روز متوالی درآمد.
در گزارشات ویدیوی دریافتی هرانا صحنه های متعددی از حضور این نیروها در محل زندگی و عزاداری افراد دیده می شود.
کارشناسان حقوق بشر احکام اعدام را همواره زمینه ساز خشونت بیشتر دانسته اند و از این نظریه در مخالفت با این حکم استفاده می کنند.
گزارشات تصویری و ویدیویی در رابطه با وقایع پس از اعدام قهرمان علی عباسپور را در ادامه ببنینید