سایت ملیون ایران

معصومه ابتکار: افرادی که دلایل شیوع سرطان را اطلاع رسانی می‌کنند تحت فشارند

aludegi-hava
به گزارش ایلنا، معصومه ابتکار با بیان اینکه شاهد گسترش بیماری‌های سرطان و‌ ام اس به دلیل افزایش آلودگی زیست محیطی هستیم، گفت: آلودگی خاک، آب، هوا، اثرات امواج و همه این موارد باعث شده است تا شاهد افزایش بیماری و کاهش سن ابتلا به بیماری‌ها از جمله سرطان باشیم.

وی با بیان اینکه اگر استاندارد‌ها و ضوابط زیست محیطی رعایت نشود قطعا این وضعیت بحرانی‌تر می‌شود، افزود: از اینکه مجلس به مساله آلودگی بقایای باقی مانده از سموم و کود شیمیایی محصولات کشاورزی آن هم به صورت جدی پرداخته است، تشکر می‌کنم و امیدواریم تا آخر پای این مساله بایستد زیرا بعد از مطرح شدن آن فشارهای سنگینی ایجاد می‌شود.

افرادی که دلایل شیوع سرطان را اطلاع رسانی می‌کنند تحت فشارند

رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران با بیان اینکه این مساله بسیار حائز اهمیت است، تصریح کرد: افرادی که تاکنون در ارتباط با عوارض و عواقب آلودگی زیست محیطی تذکر و هشدار می‌دادند که شیوع سرطان‌های مختلف یکی از این عوارض است مورد تهدید و تحت فشارند که چرا این موضوع را اعلام کردند از این رو باید این رویه تغییر یابد.

ابتکار افزود: مطرح کردن موضوعاتی اینچنین، برای ایجاد نگرانی بین مردم نیست بلکه برای تغییر سیاست‌های نادرستی که موجب شده عده‌ای سودجو از آن استفاده کنند.
وی توضیح داد: برخی از افراد سودجو با استفاده از رانت‌هایی که دارند شرایط را به نفع خود و جیبشان تغییر داده‌اند از این رو لازم است مجلس و دولت حساسیت کافی نسبت به این موضوع داشته باشند اگر چه شورای شهر نیز به سهم خود در ارتباط با سلامت افراد کوتاهی نمی‌کند.

وی ادامه داد: خوشبختانه در بحث آلودگی آب با توجه به گزارش‌های ارائه شده نگرانی نداریم اما آلودگی هوا، فراورده‌های غذایی و امواج بر شیوه زندگی افراد تاثیر می‌گذارد و هزینه‌های درمانی بر آن‌ها تحمیل می‌کند. از این رو لازم است منویات مقام معظم رهبری را برای شیوه درست زندگی کردن مدنظر قرار دهیم. اگر چه متاسفانه امروز شیوه زندگی شهر نشینی به سمت افزایش انواع بیماری‌ها سوق داده شده است.

به گفته ابتکار علت اصلی نادیده گرفتن ضوابط محیط زیست در توسعه به دلیل عدم توجه کافی دولت است که توجه جدی به برنامه ریزی محیط زیست نمی‌کند این مساله موجب شده است تا بیماری‌های مختلفی در جامعه شیوع یابد.

وی متذکر شد: مقابله با سموم تاریخچه طولانی دارد، مدت‌ها پیش بدنبال آن بودیم تا یارانه را از سموم حذف کنیم که خوشبختانه بالاخره این اتفاق رخ داد و اگر امروز شاهد آن هستیم که در شهر تهران در راستای مصوبه شورای شهر، مواد غذایی پایش و اندازه گیری می‌شود نشانه خوبی است و انتظار ما این است که دستگاه‌های اجرایی برنامه‌های نهایی برای حذف سموم از چرخه عرضه و توزیع را عملیاتی کنند.

این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه از وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، بهداشت و درمان و بازرگانی می‌خواهیم تا به صورت جدی به این مساله ورود کنند، گفت: درشرایط بحران اقتصادی هستیم از این رو نمی‌خواهیم به کشاورزان فشاری بیاوریم یا اینکه معضلات تورمی را بیش از این کنیم بلکه انتظار داریم تا وزارت جهاد کشاورزی با ساماندهی بحث سموم و مدیریت مزارع آلوده، ارائه آموزش‌های لازم و از رده خارج کردن سموم تاریخ گذشته موجب شود تا سم کمتری در محصولات کشاورزی استفاده شود

وی دیگر نگرانی خود را در بحث فراورده‌های دستکاری ژنتیکی دانست و اظهار کرد: نظارت کافی در این زمینه وجود ندارد و این محصولات به راحتی به مردم عرضه می‌شود اما حال که به صورت کامل محصولات و مزارع ناسالم مشخص شده است بهتر است سخت گیری برای آن‌ها اعمال شود

ابتکار با بیان اینکه باید سخت گیری‌های فراوانی برای محصولات غذایی وارداتی از قبیل برنج، چای و میوه که ناسالم بودن آن‌ها تایید شده است، اعمال شود گفت: بایداز ورود این محصولات غذایی به کشور جلوگیری شود البته ما از فروشگاه‌های شهروند و میادین میوه و تره بار شهرداری تهران خواسته‌ایم تا از عرضه هر گونه محصولات غذایی آلوده وارداتی در زمینه بقایای سموم، نیترات، فلزات سنگین و دستکاری شده ژنتیکی خودداری کنند.

خروج از نسخه موبایل