احتمال برکناری چهار عضو کابینه دهم جدی است
همزمان با انتشار شایعاتی درباره برکناری محمدرضا رحیمی و سه وزیر کابینه، انتقادات محمود احمدینژاد و اصولگرایان از یکدیگر شدت گرفته است. در همین حال یک عضو سابق سپاه پاسداران، گفته است که احمدینژاد در مقابل خوبیهای این نهاد نظامی – امنیتی، به آنها بد کرده است.
اسماعیل کوثری، نماینده مجلس و از اعضای سابق سپاه پاسداران، در گفتوگویی با اشاره به اینکه “سپاه از نهادهای مهم و تاثیرگذار نظام است و بر دولتها واجب است که آن را جدی بگیرند و اراده کنند که با سپاهیها تعامل داشته باشند”، گفته است: “احمدینژاد به طور واضح با سپاهیها مشکل دارد و نمیخواهد با آنها همکاری کند”.
وی اضافه کرده: “سپاه تا آنجایی که بنده مطلع هستم، دست احمدینژاد را خیلی جاها گرفته است. اما ایشان جواب خوبی را با بدی دادند و همیشه طوری برخورد کردند که برای هیچ کس قابل قبول نبود. به هر حال لجاجت دولتی که عنوان اصولگرایی را یدک میکشد با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی امری بود که پیش بینیاش دشوار به نظر میرسید”. این نماینده مجلس برای نخستین بار فاش کرده است که سپاه پاسداران “از همان هفتههای اول چهار ساله دوم دولت نسبت به این مساله که دیگر با احمدینژاد و دولتش هم رای نیست، آگاهی پیدا کرد”.
اختلاف میان اعضای سپاه پاسداران و کابینه محمود احمدینژاد چند ماه است که ادامه دارد و دو طرف به انتقاد از یکدیگر مشغولند.
پیش از این علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، با اشاره به این که این نهاد نظامی – امنیتی از محمود احمدینژاد “دلخور” است و از وی “گلایه” دارد، گفته بود: “توقع داشتیم که ایشان همانند دورهی نهم در چارچوبها حرکت کنند و رهنمودهای مقام معظم رهبری را جامه عمل بپوشاند. من به آقای احمدینژاد گفتم که شما میتوانستید قهرمان تاریخ معاصر ایران شوید، اما نشد، البته دلایلش را باید از ایشان پرسید. ما از حمایتهایمان از ایشان پشیمان نیستیم، اما گلهمندیم”.
محمود احمدینژاد و حامیانش نیز تاکنون چند بار سپاه پاسداران را مورد حمله قرار دادهاند. احمدینژاد زمانی تلویحا از سپاه پاسداران با عنوان “برادران قاچاقچی خودمان” یاد کرده بود و ماه گذشته از این نهاد خواسته بود که اموال خود را در اختیار مردم قرار دهد؛ سخنی که با اعتراض بسیاری از فرماندهان فعلی و سابق سپاه روبهرو شده بود. همچنین محمدرضا رحیمی، معاون اول احمدینژاد، نیز واگذاری شرکت مخابرات به سپاه پاسداران را اشتباه و بر اثر فشار برخی نهادها دانسته بود.
در همین حال سایت شبکه ایران – وابسته به موسسه دولتی ایران – نیز تاکنون چندین بار به انتقاد از این نهاد پرداخته است. این رسانه پس از انتصاب رییس جدید اداره سیاسی این نهاد، از “تفکرات عجیب و تلخ سرهنگ رسول سنایی راد” گزارشی کوتاه تهیه کرده و نوشته بود: “سرهنگ معتقد است که جریان فکری احمدی نژاد و یارانش بازتولید انجمن حجتیه است که از سال ۸۴ منافقانه شعار حمایت از مستضعفین را سر داده است”. شبکه ایران همچنین با انتشار بخشهایی از بولتن داخلی سپاه، مدعی شده بود که اداره سیاسی سپاه، به فعالیت علیه دولت مشغول است.
در تحولی دیگر، یک عضو موسسه کیهان – که مدیرمسوول آن توسط ولیفقیه تعیین میشود – در جمع ناظران شورای نگهبان گفت که محمود احمدینژاد “گویی یک کودتای ایدئولوژیک کرده و شگفت انگیز است که احمدینژاد جدیدی متولد شده و علیالظاهر باید نگاههای خود را به ایشان بازتعریف کنیم”.
وی همچنین با اشاره به اطرافیان احمدینژاد گفته است: “حلقه انحرافی- نفوذی دولت در پازل فتنه گران بازی میکند و سبب ورود تفکر سرمایه داری و کارگزاران و فتنه گران به بدنه مدیریت کشور شده است. هم عناصر کارگزاران و هم عناصر حلقه نفوذی دولت را یک سرویس خارجی بر اساس یک تئوری کلان اداره میکند و هر دو در پازل دشمن توپ میزنند… مهندسی معکوس شورش، تئوری جدید براندازی از درون است که نقشه راه آن اتصال شبه شورش های بورژوازی در مرکز به شورش های حاشیه است و تمرکز اصلی، عملیات غیرمرکبار اقتصادی برای ایجاد نارضایتی در حاشیه ها و طبقات فرودست اقتصادی است. جریان فتنه و حلقه انحرافی دو نیروی مکمل این پازل ضدامنیتی هستند”.
انتقادها از دولت محمود احمدینژاد، در حالی همچنان ادامه دارد که برخی رسانههای اصولگرا از امکان تغییرات جدید در دولت نوشتهاند. بنا به نوشتهی این رسانهها شایعاتی درباره برکناری محمدرضا رحیمی معاون اول احمدذینژاد، وزیر کشور، وزیر نفت و وزیر جهاد کشاورزی دادهاند. احمدینژاد هفته گذشته مرضیه وحیددستجردی، وزیر بهداشت، را از سمت خود برکنار کرده بود که این مساله با اعتراض اصولگرایان روبهرو شده بود. شایعات پیرامون تغییر وزرا در حالی است که با توجه به تغییرات رخ داده در دولت نهم، در صورت برکناری دو وزیر دیگر، احمدینژاد باید مجددا از مجلس برای کل کابینه خود رای اعتماد بگیرد.
برخی این تغییرات را حساب شده و برای انتصاب افراد نزدیک به احمدینژاد در پست وزارت میدانند و آن را مقدمهای برای دخالت دولت در انتخابات ریاستجمهوری سال آینده میدانند. برخی رسانههای اصولگرا نیز احمدینژاد و اطرافیانش را متهم میکنند که به عمد در پی “بحران سازی” هستند. در همین زمینه سایت بازتاب امروز، در مطلبی، ضمن اشاره تلویحی به آیتالله خامنهای، خواستار آن شده که در صورت تمایل به “حفظ دولت به هر قیمت”، مسوولان جمهوری اسلامی “مجلس و قوه قضاییه را منحل” کنند. این سایت همچنین با اشاره به اینکه احمدینژاد ” با تند کردن اقدامات تنش زای خود، از یک موضوع در ماه به سه تنش در هفته رسیده است”، نوشته: “در طول هفت سال گذشته این دولت از بیشترین حمایت و همراهی رهبری، سپاه، قوه قضاییه و مجلس برخودار بوده، اما هم اکنون نسبت به آنها با طعنه و کنایه سخن می گوید و حتی حاضر نیست درباره عملکرد خود از جمله چگونگی هزینه کردن ۷۰۰میلیارد دلار درامد نفتی توضیح دهد. بنابراین اگر قرار است این دولت همچنان هیچ مسئولیتی را قبول نکند، بهتراست کل سه قوه به عهده اش گذاشته شود. از سوی دیگر هشدار صریح رهبر انقلاب به سران قوا مبنی بر لزوم پرهیز از اختلاف افکنی و اصرار احمدی نژاد بر سوژه سازی و نشان دادن اختلافات موجب می شود دو قوه دیگر ناگزیر به دفاع از عملکرد خود شده و این فضا به اختلاف مسئولان دامن بزند. بنابراین با انحلال دو قوه دیگر، عملا رییس قوه ای جز احمدی نژاد وجود نخواهد داشت تا بتواند با وی درگیر شده واختلاف سازی کند”.
از: روز