سایت ملیون ایران

تعطیل خودروسازی؟

khodro

این مشکلات آنقدر بزرگ و ریشه ای است که بواسطه آن تولید خودرو در ۹ ماهه سال ۹۱ با افت بالای ۵۰درصدی این میزان را به پائین ترین سطح در ۳۰ سال گذشته رساند.

خبری که در صورت صحت، واکنش ها و تبعات مختلف در بین مسئولان و اقشار مختلف جامعه اعم از شاغلین مستقیم و غیرمستقیم در صنعت خودرو و دیگر صنایع وابسته خواهد داشت.

به گزارش آفتاب نیوز، از نظر کارشناسان، خودروسازی نه فقط یک بنگاه تولید محصول که بخشی عظیم و تاثیرگذار در اقتصاد کشور و از شاخص های رشد و توسعه در جهان بشمار می آید و این صنعت زمینه اشتغال خیل عظیمی را در کشور فراهم کرده است. اهمیت این صنعت به گونه ای است که بیشترکشورهای جهان این صنعت را بخشی از وجود خود دانسته و تمام تلاش خود را برای سرپا نگه داشتن این صنعت بکار می گیرند.

اما در حال حاضر خودروسازی کشور، دیگر آن شور و حال قدیم را در خطوط تولید خود نمی بیند و بنا بر گزارشات رسیده در حال حاضر این صنعت با مشکلات متعددی از جمله افت تولید و کمبود نقدینگی روبرو شده است و به نظر می رسد در صورت عدم رسیدگی نمی توان پایان خوشی را برای این صنعت متصور شد.

این مشکلات آنقدر بزرگ و ریشه ای است که بواسطه آن تولید خودرو در ۹ ماهه سال ۹۱ با افت بالای ۵۰درصدی این میزان را به پائین ترین سطح در ۳۰ سال گذشته رساند و بواسطه عدم تولید و کاهش تیراژ باعث تشدید مشکلات نقدینگی خودروسازان شد. به گفته صاحب نظران اگر دولت دیر بجنبد ضرر زیان بسیار بزرگی دامن گیر این صنعت و صنایع پائین و بالادستی و۶۰ صنعت وابسته به این صنعت خواهد شد.

این درحالی است که در تمامی کشورها، صنایعی همچون خودرو و ساختمان که از جمله بخش هائی هستند که بواسطه وجود اشتغال بالا، همواره از سوی دولت ها حمایت می شوند و در این بین نوع مدیریت و تولید در این دو بخش و همکاری ویژه بخش خصوصی در ساختمان سازی ها و به قولی« بسازبفروش ها» باعث شد که صنعت خودروی کشور بیشتر از صنعت ساختمان محتاج توجه شود.

در این خصوص حسین گروسی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار سیبنا در خصوص واکنش در برابر تعطیلی خودروسازی کشور اظهار داشت: صنعت خودروسازی لوکومتیو صنعت کشور است و تاثر مستقیمی در پیشرفت هر صنعت داشته و اگر خودروسازی در کشور تعطیل شود مطمئناً سایر صنایع هم با عدم رشد مواجه شده و این امر تاثیر نامطلوبی در سایر صنایع خواهد گذاشت.

وی با اشاره به میزان بالای اشتغال در صنعت خودروسازی افزود: اشتغال در صنعت خودروسازی تنها مختص به این بخش نبوده و بخش های مختلفی از جمله: شیشه ، چراغ، تایر و … را نیز در برمی گیرد بنابراین خودروسازی اهمیت زیادی در ایجاد فرصتهای شغلی و رشد و توسعه صنعت کشور دارد و اگر شاهد تعطیلی صنعت خودرو باشیم باید به مرور شاهد تعطیلی بسیاری از صنایع دیگر نیز باشیم .

الیاس طاهری دبیر اول کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص می گوید: مجلس پیش بینی های گسترده ای در خصوص عدم به وقوع پیوستن این اتفاق در نظر گرفته است و بنا را بر حفظ این صنعت گذاشته است و به این واسطه نیز در سالهای گذشته حمایت های ویژه ای از جمله عدم آزاد سازی واردات خودرو را در نظر گرفته است تا بتواند این صنعت را حفظ کند و در کنار این ، دولت هم موظف شد تا تسهیلاتی را به این بخش اختصاص دهد.

این نماینده مجلس ادامه داد : افزایش قیمت خودروسازان در مدت گذشته نیز از جمله حمایت های دولت از این صنعت بوده و مجلس نیز با برگزاری نشست های مختلف به صورت هماهنگ تر و همگون تر بدنبال رونق دوباره صنعت خودروسازی کشور است .

الله وردی دهقانی عضو دیگر کمیسیون صنایع چاره حل مشکل خودروسازان را تحرک در خودروسازی دانست و اظهار داشت : در حال حاضر یکی از بزرگترین صنایع کشور صنعت خودروسازی است و باید این صنعت از وضعیت کنونی نجات پیدا کند و مشکلات بوجود آمده در نقدینگی خود را از طرق مختلف حل کند و دولت هم با سیاست گذاری درست در این بخش باعث ارتقای این صنعت شوند.

اما دبیر انجمن خودروسازان ایران صحبت های دیگری دارد وی خود را گله مند از از مسئولین اجرائی کشور و نمایندگان مجلس می داند و می گوید: باید از مسئولین اجرائی کشور و نمایندگان مجلس گله مند بود چرا که علیرغم اینکه این مسئولان از مشکلات صنعت خودرو بخوبی مطلع هستند تا کنون اقدام جدی و عملی جهت برون رفت از این شرایط بحرانی بعمل نیاورده اند.

احمد نعمت بخش ادامه داد: در اردیبهشت ماه سال جاری در جلسه مشترک شورای سیاست گذاری خودرو، کارگروه حمایت از تولید به ریاست معاون اول رئیس جمهور ، مشکلات صنعت خودرو مطرح و تصمیماتی گرفته شد که تاکنون که حدود ۶ ماه از آن جلسه می گذرد هیچکدام از آنها عملی نشده است.

به گزارش سیبنا ،دبیر انجمن خودروسازان ایران باتشریح راه حل های برون رفت از مقطع کنونی خاطر نشان کرد: تقریبا همگان از مشکلات بوجود آمده در صنعت خودرو آگاهی دارند و تنها راه حل های خروج خودروسازی ازبحران کنونی تامین حداقل دو هزار میلیارد تومان تسهیلات با بازپرداخت حداقل دوساله به شرکتهای خودروساز و همچنین تامین ارز جهت خرید های خارجی و واردات موادمورد نیاز این بخش است تا صنعت خودروی کشور از این بحران عبور کرده و به روند قبلی تولید و عرضه برسد.

خروج از نسخه موبایل