آمریکا دو شرکت ایرانی و سه عضو نیروی قدس سپاه را تحریم کرد
وزارت خزانه داری آمریکا روز سه شنبه دو شرکت ایرانی، سه عضو نیروی قدس سپاه پاسداران و یک شهروند نیجریه را به اتهام ارتباط با قاچاق سلاح از ایران به خاورمیانه و افریقا مورد تحریم قرار داد.
وزرات خزانه داری آمریکا در بیانیه ای اعلام کرده است: شرکت هوایی باربری «هواپیمایی یاس» در تهران ، شرکت کشتیرانی بهینه، اسماعیل غنی، سید علی اکبر طباطبایی و حسین (عظیم) آقاجانی، از اعضای نیروی قدس، به همراه علی جگا، شهروند نیجریه در ارسال سلاح به خاورمیانه و افریقا نقش داشته اند.
دیوید کوهن، معاون وزارت خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی، در این زمینه گفته است: اقدام امروز بار دیگر نفوذ بدخواهانه ایران در خاورمیانه، آفریقا و دیگر نقاط جهان را نشان داد.
دیوید کوهن اضافه کرده است : از آن جایی که حکومت ایران کمک های مرگبار و متخصصان خود را برای تشدید خشونت به سوریه و آفریقا می فرستد، وزارت خزانه داری نیز به افشای نام مقام ها و شرکت هایی که در این گونه اقدام ها دست دارند، ادامه می دهد و آنها را مسئول مصیبت های وارده به مردم می داند.
یکی از دو شرکت ایرانی تحریم شده، شرکت حمل و نقل هوایی «یاس ایر» است. طبق بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا شرکت هوایی یاس ایر متهم شده است که سلاح و نیروهای عضو سپاه قدس را تحت پوشش کمک های بشردوستانه به نقاط مختلف منتقل کرده است.
طبق این بیانیه در بازرسی ماموران دولت ترکیه از محموله یکی از هواپیمای این شرکت به مقصد سوریه در سال گذشته، سلاح های گوناگون از جمله مسلسل های کلاشنیکف و نزدیک به هشت هزار بسته فشنگ و همچنین گلوله های خمپاره کشف شده است، در حالی که، بارنامۀ این محموله ها، وسایل یدکی خودرو ذکر شده بود.
مقام های آمریکایی بارها حکومت ایران را به دادن کمک های تسلیحاتی به رژِیم بشار اسد برای سرکوب مخالفان متهم کرده اند.
شرکت دیگر ایرانی که روز سه شنبه در فهرست تحریم های آمریکا قرار گرفت، شرکت کشتیرانی «بهینه» نام دارد که بر اساس اعلام وزارت خزانه داری آمریکا حدود دو سال پیش در قاچاق اسلحه به آفریقا دست داشته است. این محمولۀ قاچاق با ذکر مقصد کشور گامبیا، شامل صندوق های نارنجک، خمپاره و انواع گلوله بود که در میان مصالح ساختمانی جاسازی شده بودند.
عظیم آقاجانی ۴۴ ساله همراه با علی عباس جگا، به دنبال کشف محموله تسلیحاتی از در بندر لاگوس نیجریه دو سال پیش دستگیر شدند.
این دو نفر متهم به واردات غیرقانونی محموله اسلحه به نیجریه و همچنین ارائه اطلاعات نادرست در مورد ۱۳ کانتینتر تسلیحاتی ضبط شده در بند لاگوس هستند.
بر اساس کیفرخواست دادستان های نیجریه ای، این دو متهم در زمان کشف این محموله اعلام کرده بودند که کانتینرهای توقیفی حامل مواد ساختمانی هستند.
عظیم آقاجانی و علی جگا تمامی این اتهامات را رد کردهاند.
به دنبال کشف این محموله در آبان ماه دو سال پیش، مقام های پلیس نیجریه اعلام کرده بودند که علاوه بر این دو نفر، یک ایرانی دیگر نیز متهم به دست داشتن در این پرونده است که به دلیل مصونیت دیپلماتیک، بازداشت نشده و مورد بازجویی قرار نگرفته است.
سنگال و گامبیا در اعتراض به ارسال این تسلیحات، روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کردند و نیجریه نیز در مورد ضبط این تسلیحات به شورای امنیت سازمان ملل گزارش داد.
بر اساس قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت در سال ۲۰۰۷، ایران از صادرات و انتقال انواع سلاح منع شده است.