شیما شهرابی
امروز جلوی در استانداری خوزستان تجمع کردند تا هم صدای اعتراض خود را بار دیگر به گوش مسئولان برسانند و هم از همکاران بازداشتی خود حمایت کنند. آنها کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران هستند که در ۱۳روز گذشته با برگزاری تجمعهای اعتراضی مقابل استانداری، دادگستری، مصلای اهواز و … مطالبات شان را فریاد زدهاند اما هنوز به نتیجهای نرسیدهاند.
امروز فرهاد افشارنیا، رئیس دادگستری خوزستان، تجمع و اعتراضهای صنفی کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران را مغایر قانون دانسته و به ایسنا گفته: «صبر ما اندازهای دارد و اگر تجمع آنان ادامه یابد، ناچاریم با سایر افراد نیز برخورد کنیم». پنجشنبه شب، نه نفر از کارگران گروه صنعتی فولاد به دستور دادستانی بازداشت شدهاند. افشارنیا پیشتر به ایلنا گفته بود که علت دستگیری آنها شرکت در تجمع غیر قانونی بوده است. خانوادههای برخی از بازداشتیها با محمدعلی جداری فروغی برای قبول وکالت آنها صحبت کردهاند.
او به «ایرانوایر» میگوید: «شبانگاه پنجشنبه دهم اسفندماه تعداد نه نفر از کارگران در منازل و یا خارج از منازل دستگیر شدند. قبلا هیچ گونه احضاریه قانونی برای آنان ابلاغ نشده بود. همچنین در هنگام دستگیری هیچ اتهامی به آنها اعلام نشده است.» به گفته محمدعلی جداری فروغی علاوه بر این دستگیریها، طبق شنیدهها به چندین کارگر دیگر نیز تلفنی اطلاع داده شد که خود را به مراجع قانونی و اطلاعاتی معرفی نمایند.
کارگران گروه صنعتی فولاد به دلیل تأمین نشدن منابع مالی و مواد اولیه تولید، کاری برای انجام دادن ندارند. انها از دی ماه حقوقی دریافت نکردهاند. علت این موضوع واگذاری گروه صنعتی فولاد به بخش خصوصی است. جداری فروغی میگوید: « این شرکت ۲۷۰۰نفر پرسنل شاغل دارد و حدود ۸۰۰نفر بازنشستههای این شرکت مطالباتی از کارفرما دارند. این مطالبات حضور دی بهمن و اسفندماه و پاداش و عیدی پایان سال است. همچنین گفته شده که حق بیمههای مربوط به کارگران به مبادی زیرربط واریز نشده است.»
به گفته این وکیل دادگستری برخی از کارگران با بیماریهایی دست و پنجه نرم میکنند که بدون داشتن بیمه، هزینه زیادی برای درمان بر آنها تحمیل میشود. محمد علی جداری فروغی صبح امروز (یکشنبه) برای تشریفات قانونی گرفتن وکالت تعدادی از کارگران به دادگاه انقلاب اهواز مراجعه کرده اما با کمال تعجب متوجه شده هیچ یک از قضات درمحل کار خود حضور ندارند: « یکشنبه ساعت نه صبح به ساختمان دادگاه انقلاب مراجعه کردم و گفته شد که کلیه شعبات تعطیل است و کلیه قضات برای شرکت در یک همایش در دادگستری حضور ندارند. این موضوع برای من تعجبآور بود. در بسیاری از شعب بازپرسی دادگاهها ممکن است مواردی پیش بیاید که در همان روز در جهت حفظ حقوق متهمان اقدامات قضایی صورت گیرد. در صورتی که هیچ یک از مقامات قضایی در محل کار خود حاضر نباشند، مسلما دشواریهایی پیش میآید و حقوق متهمان تضییع میشود.»
او بعد از مراجعه به دادگاه انقلاب به محل کارخانه مراجعه و از رکود و تعطیلی این کارخانه عظیم متاسف شده: «این مجتمع که یکی از قدیمیترین و عظیمترین مجتمعهای صنعتی کشور است در حال تعطیلی و رکود قرار گرفته. تعجب میکنم چگونه در اثر واگذاریهای مختلف و خصوصیساز ی این شرکت در اختیار کارفرمایی قرار گرفته که طبق شنیدهها کوچکترین اطلاعی از این صنعت ندارد.»
مالکیت این مجتمع صنعتی در آبان ماه سال جاری از سوی بانک ملی ایران به عبدالرضا موسوی داده شد. او در عین حال، مالک شرکت هواپیمایی زاگرس، باشگاه استقلال اهواز، هتل داریوش و باشگاه دلفینها در کیش است. به گزارش ایسنا، علی ساری، نماینده اهواز و کارون هم از واگذاری گروه ملی صنعتی فولاد ایران از سوی بانک ملی به «شخصی فاقد صلاحیت کاری» انتقاد کرده و این واگذاری را مصداق «اقدام علیه امنیت ملی» خوانده بود.
جواد کاظمنسب الباجی، نماینده اهواز در مجلس هم خواستار آن شده که جای بازداشت کارگران، افراد و مسئولانی که مسبب مشکلات گروه ملی صنعتی فولاد ایران هستند، بازداشت شوند و از آنها بابت این مسائل، جواب خواسته شود.
جداری فروغی بار دیگر تاکید میکند که کارگران بازداشتی مرتکب هیچ جرمی نشدهاند: «خواسته کارگران دریافت مزایای ماهانهشان است که با آن زندگیشان را اداره کنند. از دیدگاه قانون کار نه شورای کارگاه نه انجمن صنفی و نه حتی نمایندگان قانونی و رسمی وجود دارد که بتوانند از حقوق این کارگران دفاع کنند. در چنین شرایطی و با توجه به این که طبق اصل۲۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی هرکس میتواند در چارچوب قانون نسبت به انجام راهپیمایی و اعتراضات و گفتن درددلهای خود اقدام کند، این کارگران با تجمع در مراکز حساس شهر از قبیل استانداری و یا محل مصلا تاکنون حرفهای خود را بیان کردهاند و اعتراضاتشان را به گوش مسئولان رساندهاند».
جداری فردا دوشنبه بار دیگر به شعبه ۱۲ بازپرسی دادگاه انقلاب اهواز مراجعه میکند. او امیدوار است وکالت کارگران را در اسرع وقت دریافت کند: «امیدوارم شرایطی فراهم شود که زندانیان کارگری از زندان اهواز آزاد شوند و جای این که با علت مبارزه شود، با معلول برخورد نشود.»
از: ایران وایر