سایت ملیون ایران

دور جدید تبلیغات علیه مصدق در جمهوری اسلامی

?چندی است کلیپی در فضای مجازی منتشر شده با این مضمون که دکترمصدق در زمان والی‌گری فارس به حمایت از انگلیس و در خیانت به ایران، قیام دلیران تنگستانی را سرکوب کرده و سازندگان کلیپ که در انتها آنها را معرفی می‌کنیم این عمل را خیانت معرفی می‌کنند.

برای دیدن کلیپ لطفا اینجا کلیک کنید.

?همواره بر این موضوع تاکید کرده‌ایم که پرداختن به دروغ‌ها و یا ابهاماتی که برخی از دروغ‌پردازان به آن دامن می‌زنند ما را از آنچه باید به آن به پردازیم دور می‌کند و ما با پاسخگویی به آنها صدایشان می‌شویم و دروغ‌شان را پراکنده می‌کنیم. اما به درخواست مخاطبان این موضوع را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

?اگر با تاریخ زندگی دکترمصدق آشنا باشید می‌دانید او از جوانی همواره با استعمار انگلیس مشکل داشته و با آن به مبارزه پرداخته است، این موضوع را در در جای جای خاطرات دکترمصدق و کسانی که نقلی از او کردند به وفور یافت می‌شود، هیچگاه هیچ مورخ عادلی نمی‌تواند ادعا کند که دکتر مصدق با انگلیس یا هیچ نیروی خارجی برای سرکوب مردم همراه شده است.

?یک نکته بسیار مهم در باب امنیت کشور در اواخر دوره قاجار این است که گوشه گوشه کشور در ناامنی و آشوب بوده است. هر قوم و قبیله‌ای برای خود حکومتی تشکیل داده و مشغول به ناامنی بودند. به قول یحیی دولت‌آبادی در کتاب حیات یحیی، از شمال به جنوب که سفر می‌کردی صد بار جلویت را می‌گرفتند و غارتت می‌کردند، خوش شانس بودی که زنده به جنوب می‌رسیدی. اینجا از آوردن نام اقوام یاغی و غارتگر پرهیز داریم چون هر کدام از خوانندگان ما ممکن است از اقوام مختلف باشند اما آنچه نقل می‌شود واقعیت دارد و کشور در ناامنی بوده است آن هم از طرف اقوام و محلی‌های خود ایران.

?اما برسیم به موضوع مورد بحث، سرکوب تنگستان توسط مصدق
دکتر مصدق طی نطقی در مجلس چهاردهم ضمن اعتراض به سیدضیاء طباطبایی و استعمار انگلیس خاطره‌ای دوران والی‌گری‌اش در فارس و شیراز نقل می‌کند. در این خاطره مصدق نقل می‌کند «تنگستانى­ها اگر شرارت می­کنند من تصدیق می­کنم اگر بعضى از آنها راهزنى می­کنند» و «من که والى هستم آنها را تنبیه کنم به وظیفه خودم عمل کرده­ام و کار صحیحى کرده­ام … بعد از چند روز من تنگستان را امن کردم»
این نقل قول به هیچ وجه ایم معنی را نمی‌دهد که دکترمصدق قیام مردم تنگستان را بر علیه انگلیسی‌ها سرکوب کرده است، به قول معروف برخی از راهزنان محلی که می‌توانسته از هر قومی باشد را سرکوب کرده و تنگستان را امن کرده است.

?جالب است بدانید رییسعلی دلواری در سال ۱۲۹۴ فوت می‌کند و نقل قول مصدق مربوط به دوران والی‌گری فارس در سال ۱۲۹۹ است و ربطی به قیام تنگستانی‌ها بر علیه انگلیس ندارد.
فراموش نکنیم بسیاری از مورخین بر این عقیده‌اند بزرگ‌ترین خدمت رضاشاه پهلوی، سرکوب شورش‌ها و برقراری امنیت در کشور بوده است، به عبارتی یک‌پارچه کردن حکومت ملی.

?برای اطلاع از عاقبت مرحوم رییسعلی دلواری و دلیران تنگستان باید عرض کنیم« جنگ میان دلیران تنگستان به رهبری رئیس علی از یک سو و نیروهای بریتانیا و خوانین متحد آنان از سوی دیگر به طور پیاپی و پراکنده تا شهریور ۱۲۹۴ خورشیدی ادامه یافت و انگلیسی‌ها نتوانستند بر رئیس علی و یارانش برتری یابند. رئیس‌علی در محلی به نام «تنگک صفر» هنگام شبیخون به قوای بریتانیا توسط فردی نفوذی به نام غلامحسین تنگکی، از پشت سر هدف گلوله قرار گرفت و در سن ۳۳ سالگی کشته شد.»

?لازم به توضیح است فیلم تهیه شده مربوط به کانال شخصی به نام علی‌اکبر رائفی‌پور است با چندین کانال زیر مجموعه. اگر جستجوی ساده‌ای در گوگل داشته باشید متوجه می‌شوید که ایشان به نظریه‌پردازی دربارهٔ تئوری‌های توطئه شهرت دارد. این روزها هر کس بخواهد خودی نشان دهد و خودش یا کانالش را معروف کند دروغی به مصدق می‌بندد وگرنه ممکن بود ما تا آخر عمر هم اسم علی‌اکبر رائفی‌پور را نمی‌شنیدیم حتی ممکن بود نام محمود کاشانی را هم نمی‌شنیدیم.

مطلبی در باب مصدق و تنگستانی‌ها از کانال بسیار خوب «ممالک محروسه»

حکومت مصدق در ایالت فارس و تنگستانی ها
شهادت رییسعلی دلواری و قیام‌تنگستانی ها علیه نظامیان متجاوز انگلیسی در زمان جنگ جهانی اول رخ داده و شهادت رییسعلی به تاریخ ۱۲۹۴ خورشیدی است اما بدیهی است منطقه فارس و دشتستان و تنگستان از مناطق پر آشوب ایران بوده و نقل قول دکتر مصدق در مجلس چهاردهم در مورد آرام کردن تنگستان مربوط به ناآرامی های پس از پایان جنگ جهانی اول و‌در دوره حکومت مصدق در فارس یعنی در سال ۱۲۹۹ خورشیدی است. این نقل قول مصدق در واقع تلاش وی برای جلوگیری از دخالت انگلیس ها در امور ایران است. باتوجه به پایان جنگ جهانی اول ، تنها توجیه استمرار حضور نظامی انگلیس در ایالت فارس ، وجود آشوب ها و شورش های محلی بود ، شورش های محلی برای دولت مشروطه ایران به سان سمی مهلک بود و وجود و‌حیات این دولت ضعیف را تهدید می کرد ، مصدق در نقل قول خود اشاره می کند که مانع دخالت نظامی انگلیس ها در امور ایران شده و‌به آنان گفته اگر از شورش تنگستانی ها نگران هستید خود دولت به این امر می پردازد ، توقع از مقام مسول دولتی آن هم در شرایط پس از جنگ جهانی اول ، چیست؟ انگلیس تنها قدرت بین المللی موجود است و بر سرتاسر خاورمیانه و شبه قاره هند حکومت می کند المان شکست خورده ، عثمانی و اتریش به تاریخ پیوستند و‌روسیه تزاری ساقط شده است ، آیا مصدق به عنوان والی فارس باید تفنگ حسن موسی در دست می گرفت و با چند نفر عشیره ای در مقابل امپراتوری بریتانیا می جنگید و بدین ترتیب زمینه ساز حضور دوام دار انگلیس در جنوب ایران و چه بسا تجزیه بعدی فارس و‌خوزستان می شد و یا خیر با تدبیر و‌اعمال حاکمیت دولت از سویی و زبان سیاست و‌متقاعد ساختن انگلیس ها از سویی دیگر ، به مداخله نظامی انگلیس در ایران پایان می داد و‌بدین سان زمینه را برای اضمحلال پلیس جنوب و اخراج انگلیس ها فراهم‌می کرد مصدق راه حل دوم‌را برگزید و‌ چون اقدام او ملی و میهن پرستانه و شرافتمندانه بود جایی برای سانسور آن نبود و‌تا آخر عمر خود چه در مجلس و چه در خاطرات خویش به صراحت به این موضوع اشاره کرده و‌از آن دفاع می نمود.

خروج از نسخه موبایل