بشار اسد میگوید، به «کمک» ایران و نیروهای حزبالله لبنان در سوریه نیاز دارد و آنها «تا زمانی که لازم باشد» در آن کشور باقی خواهند ماند.
رئیسجمهوری سوریه ۲۳ خرداد در مصاحبهای با شبکه العالم گفته است جمهوری اسلامی، برخلاف روسیه، هیچ پایگاه نظامی در سوریه ندارد، اما «اگر ایرانیها به پایگاه نظامی نیاز داشته باشند، ما [برای ارائه آن] هیچ فروگذاشتی نخواهیم کرد».
اسد افزوده است، «ایران، مانند روسیه، متحد» حکومت او است.
رئیسجمهوری سوریه میگوید در طول هفت سال جنگ داخلی کشورش، کمکهای بسیار مهمی از «مستشاران» ایرانی، و همینطور شبهنظامیان شیعه خارجی و نیروهای حزبالله لبنان دریافت کردهاست.
جنگ داخلی سوریه در سال ۱۳۸۹، پس از سرکوب شدید تظاهرات و اعتراضات عمدتا مسالمتآمیز به حکومت اسد آغاز شد. اندکی نگذشت که اعتراضات به درگیریهای مسلحانه انجامید و در نهایت پای کشورهای منطقه و جهان نیز به بحران سوریه باز شد. جمهوری اسلامی و مسکو، مهمترین حامیان بشار اسد هستند و با وجود انتقادهای پیدرپی غرب، طی سالهای گذشته چه بهشکل مالی و چه نظامی از حکومت مرکزی سوریه پشتیبانی کردهاند.
بشار اسد در مصاحبه خود با العالم، شبکه تلویزیونی عربزبان جمهوری اسلامی ایران، گفته شبهنظامیان شیعه و نیروهای حزبالله به بازپسگیری ۴۰ درصد از سوریه، به دولت مرکزی دمشق کمک کردهاند.
رئیسجمهوری سوریه از حزبالله با عنوان «عنصر بنیادین» در جریان جنگ داخلی نام برده و میگوید «نبرد طولانیست، و به این نیروهای مسلح نیز برای زمانی طولانی نیاز خواهیم داشت».
آقای اسد تاکید کردهاست که از متحدان خود دعوت به همکاری کرده و با وجود انتقادها و اعتراضات آمریکا و اسرائیل به حضور آنها در سوریه، حتی در چهارچوب یک پیمان صلح، نیز از آنها نخواهد خواست که سوریه را ترک کنند.
اسرائیل حضور جمهوری اسلامی در سوریه و گسترش نفوذ تهران در مرزهای خود را تهدیدی برای امنیت خاک و مردم خود میداند. تهران نه تنها اسرائیل را بهعنوان یک کشور بهرسمیت نمیشناسد، بلکه مقامهای جمهوری اسلامی، در راس آنها رهبر جمهوری اسلامی، بارها از «نابودی» آن سخن گفتهاند. این سخنان خود با انتقادها و اعتراضهای کشورهای مختلف جهان روبهرو شده، به تنشهایی میان جامعه بینالمللی و تهران انجامیده است.
اسرائیل برای برچیدن نفوذ ایران در سوریه، با مسکو نیز وارد گفتوگو شدهاست و همزمان حملات مختلفی را به اهداف ایرانی-سوری، کاروانها و پایگاههای حزبالله لبنان و دیگر شبهنظامیان مورد حمایت تهران انجام دادهاست. مقامهای روسیه اخیرا تاکید کردهاند که با پایان جنگ داخلی و در مراحل استقرار صلح، نیروهای خارجی، از جمله ایران و حزبالله، باید سوریه را ترک کنند.
بشار اسد در مصاحبه با العالم میگوید آینده روابط دمشق و تهران «بخشی از هیچ توافقی نخواهد بود» و این جریان «یک بازار بینالمللی نیست».
رئیسجمهوری سوریه در بخشی دیگر از مصاحبه خود میگوید «هر وقت ایران و حزبالله دیدند که تروریسم از میان رفته است، آنوقت به ما میگویند که قصد دارند به سرزمین خود باز گردند».
حکومت سوریه و متحدان آن طیف وسیعی از مخالفان بشار اسد را «تروریست» میدانند و با همین توصیف نیز به گروههای مختلفی در سوریه حمله کردهاند. این حملات بارها با انتقادهای بینالمللی، از جمله از سوی سازمان ملل متحد، روبهرو شده است. آمریکا و متحدان آن گروه موسوم به حکومت اسلامی و شاخه یا شاخههای القاعده را تروریستی میدانند و از شماری از شورشیان سوری حمایت میکنند.
سازمان ملل در موارد مختلف خواستار تحقیقات در مورد کشتار غیرنظامیان در حملات اسد و متحدانش، و نیز حملات ائتلاف به رهبری آمریکا در سوریه شدهاست.
جنگ داخلی سوریه بیش از نیم میلیون کشته برجای گذاشته، بیش از نیمی از جمعیت سوریه را آواره کرده و بخشهای گستردهای از زیرساختها، مراکز مدنی، اقتصادی و باستانی آن کشور را ویران کرده است.
با استفاده از اروپای آزاد و رادیو فردا|ت.ت|خ.ک
از: رادیو فردا