سایت ملیون ایران

سازمان ملل: قطعاتی از موشک‌های شلیک‌شده به عربستان ساخت ایران است

دبیرکل سازمان ملل به شورای امنیت گزارش کرده در بقایای به جا مانده از موشک‌هایی که از یمن به عربستان شلیک شدند، قطعاتی ساخت ایران مشاهده شده‌اند. با این حال نقض تحریم‌های تسلیحاتی یمن از سوی ایران ثابت نشده است.

گوترش در گزارشی محرمانه به شورای امنیت نوشته، سازمان ملل نتوانسته مشخص کند که قطعات این موشک‌ها و تکنولوژی مربوط به آنان دقیقا در چه زمانی از ایران به یمن منتقل شده
آنتونیو گوترش‌، دبیرکل سازمان ملل متحد گفته بررسی‌های کارشناسان این سازمان نشان می‌دهد که بقایای پنج موشک بالستیک که از یمن به عربستان سعودی شلیک شدند، دارای قطعاتی بوده که در ایران ساخته شده‌اند و طراحی و شکل آنان به یک “موشک معروف ساخت ایران” شباهت دارد.

گوترش در گزارشی محرمانه به شورای امنیت نوشته، سازمان ملل نتوانسته مشخص کند که قطعات این موشک‌ها و تکنولوژی مربوط به آنان دقیقا در چه زمانی از ایران به یمن منتقل شده و اینکه آیا این اتفاق پس از ۱۶ ژانویه ۲۰۱۶، بعد از اجرایی شدن قطعنامه شورای امنیت بوده یا قبل از آن صورت گرفته است.

گوترش اظهار داشته، سازمان ملل همچنین “اطمینان دارد” که برخی از اسلحه‌های ضبط شده توسط بحرین و همچنین اسلحه‌هایی که امارات از یک کشتی بدون سرنشین با محموله مواد منفجره ضبط کرد، ساخت ایران بوده‌اند.

با این حال او اضافه کرده در هر دوی موارد نیز شواهدی که نشان دهند این تجهیزات پس از تاریخ یاد شده ارسال شده‌اند، در دست نیست.

به گزارش خبرگزاری رویترز این نامه تاریخ ۱۲ ژوئن (۲۲ خرداد) را بر خود دارد و روز پنج‌شنبه (۱۴ ژوئن) رونوشتی از آن به دست این خبرگزاری رسیده است. به نوشته رویترز نامه گوترش به شورای امنیت، تلاش‌های آمریکا در جهت متهم کردن ایران به نقض قطعنامه شورای امنیت و ارسال سلاح برای حوثی‌‌ها را تقویت می‌کند.

در ماه فوریه امسال (اسفند سال گذشته) روسیه با استفاده از حق وتوی خود در شورای امنیت، مانع از تصویب قطعنامه‌ای علیه ایران مبنی بر نقض تحریم‌های تسلیحاتی یمن شد.

در ماه ژانویه گروهی از کارشناسان سازمان ملل به طور جداگانه در گزارشی به شورای امنیت ایران را متهم به نقض تحریم‌های تسلیحاتی یمن کرده بودند.

ایران تا کنون ارسال سلاح برای حوثی‌ها را تکذیب کرده است. به نوشته رویترز ایران در نامه‌ای به گوترش گفته بود این کشور “نه سیاستی برای انتقال سلاح یا تجهیزات نظامی به یمن یا تولید آنان در آنجا دارد و نه به دنبال انجام این کار است”.

از: دویچه وله

خروج از نسخه موبایل