سایت ملیون ایران

بیانیه مشترک سازمان هاى ملى و جمهوریخواه در سوگ عباس امیرانتظام

در سوگ عباس امیر انتظام

قدیمیترین زندانی سیاسی و سمبل ایستادگی در مقابل رژیم جمهوری اسلامی

 آقای مهندس عباس امیر انتظام شخصیت سیاسی برجسته و ملی کشور مان دیده از جهان فرو بست. آقای امیرانتظام شخصیتی آزادیخواه و از پیروان راه دکتر محمد مصدق، عضو شورای رهبری جبهه ملی و یکی از چهره های برجسته‌ی سیاسی کشور بود.

آقای امیر انتظام قدیمی ترین زندانی سیاسی جمهوری اسلامی ایران بود. او معاون نخست وزیر و سخنگوی دولت موقت جمهوری اسلامی بود که در سال ۱۳۵۸ با اتهام «جاسوسی برای آمریکا» بازداشت شد؛ چهار صد و پنجاه و چهار روز در سلول انفرادی ماند، بدون حق ملاقات و امکان دسترسی به وکیل در اسفند ۱۳۵۹ محاکمه‌ شد؛ نخست به اعدام محکوم گشت و تنها با تلاش و وساطت مهندس بازرگان حکم اعدام او به حبس ابد تقلیل یافت. امیر انتظام به اتهام جاسوسی دستگیر و محکوم شد. اما محکومیت او در اصل به خاطر کوشش برای انحلال مجلس خبرگان بود. طرح انحلال مجلس خبرگان قانون اساسی زمانی در دولت موقت بازرگان مطرح شد که این مجلس مشغول تصویب اصول مربوط به ولایت فقیه بود. طرح دولت موقت که توسط ۱۸ تن از اعضای آن امضا شده بود، با مخالفت خمینی اجرا نشد.

متاسفانه در مقابل اتهام ناجوانمردانه‌ی جاسوسى در آن زمان، برخی نیروهای سیاسى انقلابی و مخالف آمریکا نه تنها از  امیر انتظام دفاع نکردند، بلکه بر آتش اتهامات ناموجه و بدون استناد علیه او دمیدند.

آقای امیرانتظام در سال ۱۳۷۷ و پس از ۱۹ سال حبس برای حدود دو سال از زندان آزاد شد، اما دوباره در سال ۱۳۷۸ به دلیل روشنگری وی نسبت به جنایت های ارتکابی اسدالله لاجوردی به زندان بازگشت. با وخامت وضعیت جسمی و نیاز به عمل جراحی فوری در سال ۱۳۸۲ دوباره با مرخصی از زندان خارج شد و تا پایان عمر بدون آن که رسما حکم زندان وی پایان یابد، به صورت مرخصی های ادواری و یا محدودیت های سیاسی روزگار را گذراند. آقای امیر انتظام تنها در اواخر عمر بعد از چهار دهه فراق امکان دیدار با فرزندان خود را یافت.

عباس امیرانتظام در طول چهار دهه‌ی گذشته نماد کم‌نظیر مقاومت و پایداری، رواداری، روی‌گردانی از  انتقام جویی و مخالف کینه ورزی و خشونت بود. انسانی آزاده، که حتی کینه‌ای از عاملان رنج و ملال خود در طول چهار دهه‌ی گذشته به دل نگرفت. او با رفتار و گفتار خود در سال های اخیر به یکی از آموزگاران نسل جدید فعالان سیاسی و مدنی در کشور بدل شده بود. شخصیتی برجسته که مشی و رفتار انسانی اش مرز دیوارهای زندان و جسم و جان خسته و رنجدیده اش را در نوردیده و در سپهر عمومی انتشار یافته بود.

ما همدردی عمیق خود در این غم بزرگ را به همسر و خانواده‌ی ایشان، شورای مرکزی و اعضای جبهه ملی ایران و همه‌ی مبارزان ملی و آزادیخواه کشورمان، اعلام می کنیم. ما همراه با جبهه ملی ایران از همه‌ی کوشندگان راه آزادی و سعادت کشورمان دعوت می کنیم در مراسم تشییع آن نماد مقاومت مشارکت نمایند و یاد و خاطره اش را گرامی دارند. مراسم تشییع روز جمعه ۲۲ تیر ماه  ۱۳۹۷ساعت ۹ صبح از منزل ایشان واقع در  تهران، تقاطع بزرگراه مدرس و آفریقا به طرف الهیه، کوچه گلنار، کوچه ماهرو، مجتمع لاله به سوی بهشت زهرا برگزار خواهد شد.

هیات سیاسی اجرائی:
اتحاد جمهوریخواهان ایران
حزب چپ ایران (فدائیان خلق)
سازمان های جبهه ملی ایران در خارج از کشور
همبستگی جمهوریخواهان ایران

۲۱ تیر ماه ۱۳۹۷ – ۱۲ ژوئیه ۲۰۱۸

خروج از نسخه موبایل