سایت ملیون ایران

کشته شدن جوان ۲۶ ساله در اعتراض‌های گوهردشت کرج

پس از انتشار گزارش‌هایی از مرگ یکی از حاضران در اعتراض‌های خیابانی در گوهردشت کرج توسط ماموران ضد شورش، دادستان این شهر مدعی شد که به این جوان ۲۶ ساله با اسلحه‌ای از میان «تجمع‌کنندگان» و «از پشت» شلیک شده است.

حاجی‌رضا شاکرمی روز یک‌شنبه، ۱۴ مرداد، در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم گفت که «تیری از سوی تجمع‌کنندگان به جوانی که بین آنها بوده شلیک شده» است.

وی همچنین گفت: «تعدادی تیر نیز به مأموران حاضر شلیک شد که این جوان از پشت مورد اصابت تیر قرار گرفت و کشته شد.»

در همین حال حساب کاربری خبرگزاری فارس در توئیتر مدعی شد که این تیر از یک خودروی پژو ۲۰۶ و «با سلاحی غیر سازمانی» شلیک شده است.

دادستان کرج به نام این جوان اشاره نکرده، اما برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی از کشته شدن یک جوان به نام رضا اوتادی توسط ماموران ضد شورش در اعتراض‌های گوهردشت کرج خبر داده‌اند.

رادیوفردا در ایران خبرنگار ندارد و نمی‌تواند جزئیات این تجمع‌ها را مستقلا تایید کند.

از خون جوانان وطن لاله دمیده…#رضا_اوتادی به جمع یارانش پیوست…#کرج_قهرمان اولین شهید را در #قیام_مردادماه تقدیم وطن کرد…بگذار تا بگریم چون ابر در بهاران…کز سنگ ناله خیزد روز وداع یاران… pic.twitter.com/N8wawZcbR1

— بهنام موسیوند (@BehnamMousivand) August 4, 2018
ادعای دادستان کرج درباره کشته شدن این جوان توسط معترضان درحالی بیان شده که پیش از این نیز مقام‌های امنیتی و قضایی کشته شدن تعدادی از افراد در اعتراض‌ها را به «افراد ناشناس»، «ماموران سرویس های امنیتی غرب» و افرادی از میان معترضان نسبت داده بودند.

با این حال گزارش نهادهای حقوق بشری از کشته شدن این افراد توسط ماموران ضد شورش یا نیروهای بسیج حکایت دارد.

مقامات جمهوری اسلامی مسئولیت قتل اکثر افراد کشته شده در اعتراض ها از جمله قربانیان اعتراض‌های سال ۸۸ ، دی ماه ۹۶ و دیگر موارد مشابه را نپذیرفته‌اند.

گوهردشت کرج از جمله محل‌هایی بود که در روزهای گذشته تجمع های اعتراضی در آن رخ داده است.

در همین حال برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی از ایجاد ایست و بازرسی در مسیرهای منتهی به این منطقه خبر داده اند.

توئیتر خبرگزاری فارس همچنین خبر داد که در اعتراض‌های خیابانی در کرج ۲۰ نفر از معترضان بازداشت شده‌اند.

پیشتر ژیلا بنی‌یعقوب، روزنامه‌نگار، در توئیتر خود خبر داده بود که «بیش از ۵۰ نفر از زنان بازداشت شده در تجمع های اعتراضی روزهای اخیر تهران به زندان قرچک ورامین منتقل شده اند».

مقامات رسمی آماری از تعداد افراد بازداشت شده در روزهای اخیر ارائه نکرده اند.

دور تازه اعتراض‌های خیابانی در ایران به دنبال سقوط ارزش ریال، وضعیت نابه‌سامان اقتصادی، گرانی و افزایش روزانه قیمت ارزهای خارجی و سکه آغاز شد، اما طی روزهای اخیر شعارهای اصلی معترضان علیه رهبر جمهوری اسلامی، حکومت و روحانیون بوده است.

طی روزهای اخیر، تظاهرات اعتراضی در تهران، اصفهان، شیراز، اهواز، مشهد و شمار دیگری از شهرهای ایران برگزار شده است.

خروج از نسخه موبایل