محمود علوی وزیر اطلاعات ایران می گوید که ده ها “جاسوس” که در نهادهای دولتی کار می کردند دستگیر شده اند.
وزیر اطلاعات ایران گفت که “… ده ها جاسوس را در نهادهای مختلف شناسایی و دستگیر کردیم. ما افراد زیادی را که امکان جاسوسی دارند زیر ذربین و ضربه برده و ضرورتی به اعلام ندارد، ما مجال اقدامات دشمنان در این زمینه را نمی دهیم.”
وزیر اطلاعات دولت حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، نگفت که این کسانی که ادعا کرد جاسوس هستند برای چه کشورهایی کار می کنند.
او همچنین گفت “از مدیریت دو تابعیتی ها به دلیل منع قانونی جلوگیری می کنیم و اگر مدیر دو تابعیتی بشناسیم برای برکناری او اقدام می کنیم؛ من بارها گفته ام اگر شخص دو تابعیتی را می شناسید به ما معرفی کنید.”
در سال های اخیر مساله شهروندان دوتابعیتی ایرانی، به ویژه در میان مدیران، از سوی مقامهای قضایی و امنیتی برجسته شده است.
اخیرا “طرح ممنوعیت انتخاب و انتصاب مقامات دو تابعیتی یا مرتبط با دول خارجی” در مجلس ایران اعلام وصول شد.
در صورت تصویب این طرح، استفاده از ایرانیانی که دارای تابعیت کشوری دیگر نیز هستند در دستگاه های حساس دولتی ممنوع خواهد شد.
اردیبهشت ماه گذشته متن کامل گزارش تحقیق و تفحص مجلس ایران در باره مسئولان دوتابعیتی منتشر شد.
در این گزارش، “گسترش روزافزون تهدیدات دشمن”، “افشای بعضی از مصادیق نفوذ از طریق گسیل افراد دوتابعیتی” و “روشن شدن ابعاد امنیتی پشت پرده” از دلایل اهمیت موضوع عنوان شده بود.
نمایندگان تهیه کننده گزارش، همچنین از “وابستگی سیاسی و فرهنگی و ایدئولوژیک” افراد دوتابعیتی به “غرب و کشورهای معاند نظام”، به عنوان “زمینهساز استحاله درونی انقلاب اسلامی” یاد کرده بودند.
گزارش مجلس، با طرح این ادعا که افراد گذرنامههای غیر ایرانی “پوشش مناسبی برای پیادهسازی مأموریت سرویسهای اطلاعاتی بیگانه” هستند، خواستار “اشراف اطلاعاتی” بر “تهدیدات بالقوه” این افراد شده بود.
ایران تابعیت دوگانه را به رسمیت نمیشناسد. در صورتی که شهروند ایرانی تابعیت یک کشور دیگر را بپذیرد باید تابعیت ایران را ترک کند، اما معمولا روند قانونی ترک تابعیت طی نمیشود.
خبرگزاری رویترز گزارش می دهد که از زمان اظهارات آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی در مورد “نفوذ” عوامل غربی در نهادهای تصمیم گیری ایران، بازداشت کسانی که تابعیت دوگانه دارند افزایش یافته است.
این خبرگزاری در سال ۲۰۱۷ گزارش داد که سپاه پاسداران ایران حداقل ۳۰ نفر با شهروندی دوگانه را در سال های اخیر دستگیر کرده است که اتهام اکثر آنها جاسوسی است.
از: بی بی سی