رهبر جمهوری اسلامی با اشاره به “موقعیت بسیار حساس” کنونی گفت: «باید به دشمن پیام قدرت بدهیم نه پیام ضعف». او مدعی شد که اقتصاد ملی ایران تحریم را شکست میدهد. خامنهای پذیرش وجود بنبست در ایران را “خیانت” دانست.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، روز پنجشنبه ۱۲ مهرماه (چهارم اکتبر) با حضور در “همایش دهها هزار نفری بسیجیان استان تهران” در ورزشگاه صدهزار نفری آزادی از جمله از “موقعیت بسیار حساس” ایران، منطقه و جهان سخن گفت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی رهبر جمهوری اسلامی، خامنهای افزود: «حساسیت از این جهت است که از یک طرف عربدهکشیهای سران استکبار و سیاستهای آمریکای جهانخوار و از یک طرف قدرتنمایی جوانهای مؤمن و پیروزیهای پیاپی در میدانهای مختلف و از یک طرف مشکلات اقتصادی کشور و تنگی معیشت بخش بزرگی از مردم ضعیف کشور و از طرفی حساس شدن و به تکاپو افتادن نخبگان کشور که این وضعیت آنها را حساس کرده و به تکاپو و تلاش فکری و عملی وادار کرده است.»
خبرگزاری ایسنا حاضران در این همایش را “گروههای جهادی” بسیجیای معرفی کرده است که “شهریورماه امسال در رزمایش خدمت بسیجیان شرکت کرده و به ارائه خدمات مختلف به اقشار محروم در عرصههای عمرانی، بهداشتی، فرهنگی و آموزشی پرداخته بودند.”
خامنهای در جریان سخنرانی خود ضمن اشاره به اینکه “این جلسه بزرگ در موقعیت بسیار حساسی” برگزار شده، “جان کلام” خود را “اول عظمت ایران، دوم اقتدار جمهوری اسلامی و سوم شکست ناپذیری ملت ایران” عنوان کرد و خطاب به بسیجیان حاضر در این همایش افزود: «نوک پیکان حرکت عظیم ملی، شما جوانان هستید. پیران مجرب، اگر خسته و بیحال نباشند میتوانند راهنمایی کنند ولی موتور پیشبرندهی این قطار شما جوانان هستید.»
“بنبست نداریم”
رهبر جمهوری اسلامی ضمن تأکید بر “جهاد” جوانان در آغاز پیروزی انقلاب ایران، اوایل دهه ۶۰، دوران جنگ هشتساله ایران و عراق و پس از آن، گفت که “امروز هم جهاد فکری و عملی برای گشودن گرههای اقتصادی باز هم جوانها هستند”.
علی خامنهای با اشاره به “موانع” موجود بر سر راه “پیشرفت”، شرایطی را برای “مقابله با موانع” برشمرد و گفت: «گام اول برای آنکه بتوانیم راه را طی کنیم، احساس حضور دشمن و وجود دشمن است. تا انسان نداند که دشمن در مقابل اوست برای خود حرز و دفاع و سنگر به وجود نمیآورد.»
خامنهای افزود: «آن روشنفکر راحتطلب و ریاکار و منافق که اساس دشمنی آمریکا را انکار میکند و نمیفهمد و نسخهی تسلیم در مقابل آمریکا برای ملت و دولت مینویسد، اگر عامل دشمن نباشد، حداقل مرد میدان پیشرفت کشور نیست.»
رهبر جمهوری اسلامی “گام دوم” را “اعتماد به نفس و عزم در ایستادگی” عنوان کرد و ادامه داد: «گام سوم، شناخت حوزه و عرصهی تهاجم است. جنگ ما با دشمن در کجاست؟ این را باید درست تشخیص بدهیم. باید تهدید دشمن را درست فهم کنیم. باید بدانید دشمن از کجا حمله میکند. همهی مردم باید درک درستی از عرصهی نبرد داشته باشند.»
خامنهای در ادامه سخنرانی امروز خود در ورزشگاه آزادی به “تصویرسازی غلط دشمن” از ایران و منطقه اشاره کرد و گفت: «وانمود میکنند که در موضع قدرتند درحالیکه در موضع قدرت نیستند.» او افزود: «یک تصویرسازی دیگری که بهشدت غلط است، تصویرشان از ایران اسلامی است. اخیرا رئیسجمهور آمریکا به سران اروپا گفته شما دو سه ماه صبر کنید، جمهوری اسلامی کلکش کنده خواهد شد. به یاد حرفهایی افتادیم که ۴۰ سال قبل همین کسانی که نوکران آمریکا بودند و خود آنها مژده میدانند ۶ ماهه کلک کنده میشود؛ امروز ۴۰ سال گذشته، آن نهال باریک تبدیل شده به درختی تناور. حالا این بیچاره دلخوشی به خودش و همکارانش میدهد.»
رهبر جمهوری اسلامی سپس با اذعان به “مشکل اقتصادی”، نبود “فرهنگ صرفهجویی” و “اسراف” در جمهوری اسلامی، ادعا کرد: «این عیوب را ما داریم ولی عیب واقعی اینها نیست. عیب واقعی بنبست است که بحمدالله نداریم. ما بنبست نداریم.»
“به دشمن پیام قدرت بدهیم نه پیام ضعف”
خامنهای با اشاره به اینکه “دشمن میخواهد ملت ایران را به این نتیجه برساند که بنبست است و راهحلی وجود ندارد مگر زانو زدن و تسلیم شدن در مقابل آمریکا” افزود: «من صریحا اعلام میکنم کسانی که در داخل کشور، این فکر را که مطلوب و محبوب دشمن است ترویج میکنند، اینها خیانت میکنند. این خیانت به کشور است. اینکه بر طبق میل دشمن، ترویج کنیم که راهی جز پناه بردن به دشمن نداریم، این بزرگترین خیانت به ملت ایران است. این اتفاق نمیافتد.» رهبر جمهوری اسلامی افزود: «من به حول و قوهی الهی و به کمک شما، تا جان و توان در بدن دارم نخواهم گذاشت این اتفاق در کشور بیفتد.»
علی خامنهای در بخش دیگری از سخنانش به استفاده “دشمن” از “ابزار رسانه” نیز اشاره کرد و گفت: «ابزار رسانه را تشبیه میکنند به سلاحهای شیمیایی در جنگ نظامی. سلاح شیمیایی را وقتی میزنند، تانک و تجهیزات از بین نمیرود، انسانها از بین میروند و از قدرتِ استفاده از ابزار میافتند. ابزار رسانه هم اینجور است. امروز از تلویزیون، از اینترنت، از شبکههای اجتماعی و فضای مجازی علیه افکار عمومی ما استفاده میشود.»
خامنهای سپس مسئولان “این بخش” را خطاب قرار داد و افزود: «اینها ابزاری نشوند برای اینکه دشمن، راحت، سلاح شیمیایی خود را علیه این مردم به کار ببرد. وظیفهی خود را بدانند و با جدیت عمل کنند.»
رهبر جمهوری اسلامی همچنین با تأکید بر پرهیز مسئولان از “ضعف و اختلاف” تأکید کرد: «همه توجه کنند: هم جوانان، هم مسئولین، باید به دشمن پیام قدرت بدهیم نه پیام ضعف.»
تکرار مجدد فرمان “آتش به اختیار”
خامنهای سپس ضمن مقایسه جمعیت حاضر در استادیوم آزادی با جمعیت حاضر در سخنرانی او “در اواخر دهه ۶۰” در همین مکان گفت که آنها پس از آن سخنرانی “حرکت کردند و رفتند در جبههها حضور پیدا کردند و پیروزیهای بزرگی را برای کشور به ارمغان آوردند.” او سپس حاضران در همایش بسیجیان را فراخواند تا از جمله “در میدان شبکهسازی اجتماعی و فرهنگی” و “در میدان حرکتهای لازمِ آتش به اختیار” فعال باشند.
علی خامنهای مدعی شد که “دشمن برای مقابله با جمهوری اسلامی” راهی جز تحریم اقتصادی نداشته و “بقیه راهها در مقابل او مسدود است”. رهبر جمهوری اسلامی در نهایت گفت: «اقتصاد ملی ما میتواند تحریم را شکست دهد و شکست تحریم، شکست آمریکا است و آمریکا یک سیلی دیگر از ملت ایران خواهد خورد.»
با وجود کوچک شمردن ابعاد تحریمهای آمریکا توسط رهبر جمهوری اسلامی، بازگشت تحریمها علیه ایران حتی پیش از اجرایی شدن آن، تأثیرات خود را بر اقتصاد ایران بر جای گذاشت. نخستین پیامدهای خبر بازگشت تحریمها نوسانات ارزی و کاهش ارزش پول ملی در ایران و در نتیجه گران شدن حتی بیش از دو برابری و کمبود برخی کالاها بود؛ وضعیتی که به نوبه خود نارضایتی شهروندان از حکومت را افزایش داد. نارضایتی عمومی از وضعیت معیشتی و اوضاع اقتصادی نیز اولین جلوههایش را در تظاهرات خیابانی دیماه و مردادماه گذشته نشان داد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، ۱۸ اردیبهشتماه گذشته (هشتم ماه مه) خروج آمریکا از توافق هستهای با ایران را اعلام کرد. دور نخست تحریمها ۱۵ مرداد گذشته از جمله در حوزههای خرید و تهیه دلار توسط جمهوری اسلامی، تجارت طلا و فلزات گرانبها و خودروسازی آغاز شد و روز ۱۳ آبانماه نیز تحریمهای آمریکا در حوزه نفت و انرژی و مبادلات بانک مرکزی ایران اعمال میشوند.
از: دویچه وله