کانال کانون صنفی معلمان نوشته است پس از تحصن موفقیت آمیز روز ۲۱ مرداد، نیروهای امنیتی محمدرضا رمضانزاده، مسوول دبیرخانه شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان را بازداشت کرده و کنترل رسانه تلگرامی آنان را به دست گرفتهاند. این رسانه همچنین از بازداشت معلمی دیگر به نام عبدالرضا قنبری خبر داده است.
مقامات قضایی-امنیتی جمهوری اسلامی تحصن اعتراضی سراسری معلمان ایرانی را با تهدیدهای امنیتی و بازداشت پاسخ دادند. کانال کانون صنفی معلمان نوشته است پس از تحصن موفقیت آمیز روز ۲۱ مرداد، نیروهای امنیتی محمدرضا رمضانزاده، مسوول دبیرخانه شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان را بازداشت کرده و کنترل رسانه تلگرامی آنان را به دست گرفتهاند. این رسانه همچنین از بازداشت معلمی دیگر به نام عبدالرضا قنبری خبر داده است.
معلمان ایرانی روزهای ۲۱ و ۲۲ مرداد با فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان علیرغم حضور در مدارس، از رفتن به کلاسهای درس خودداری کردند و با بالا بردن پلاکارد و کاغذنوشتههای متنوع، نسبت به سیاستهای آموزش و پرورش اعتراض کردند. عکس العمل نیروهای امنیتی بازداشت و تهدید معلمان فعال بوده است. مسوول دبیرخانه شورای هماهنگی تشکلهای صنفی که بانی فراخوان و هماهنگی تحصن معلمان است، روز ۲۱ مهر در مشهد بازداشت و کانال و گروه تلگرامی معلمان توسط نیروهای امنیتی در اختیار نهادهای امنیتی قرار گرفت.
کانال کانون صنفی معلمان با اعلام خبر بازداشت محمد رمضانزاده نوشت نیروهای امنیتی پس از در اختیار گرفتن کنترل رسانه معلمان، پیامها و پستها تهدیدآمیز منتشر کردهاند: «به دنبال تحصن موفق روز گذشته، از دیشب کانال شورای هماهنگی و ابرگروه تحصن بخاطر دستگیری محمدرضا رمضانزاده رئیس شورای هماهنگی از مدیریت و کنترل شورا خارج شده است. و برای شکستن تحصن با کمک رباتها مطالب غیرمرتبط و تهدیدآمیز در ابرگروه منتشر میگردد.»
روز ۲۲ مهر نیز عبدالرضا قنبری، فعال سیاسی و یکی دیگر از معلمان در تهران بازداشت شد. معلمان اعلام کردند تحصن آنان قائم به یک یا چند شخص نیست و بازداشت فعالان و هماهنگ کنندگان مانع اعتراض نخواهد شد: «رمضانزاده دستگیر شود یا نشود، این تحصن شکل میگیرد. این اعتراضات قائم به شخص نیست، خیلی از کسانی که امروز تحصن کردند رمضانزاده را نمیشناسند.»
معلمان در فهرست مطالبات، علاوه بر شرایط معیشتی معلمان، به وضعیت مدارس و گرانی و تورم و مشکلات کلی کشور نیز پرداختهاند. اعتراض به پولی سازی آموزش، اعتراض به پایین بودن حقوق و دستمزد، اعتراض به گرانی و تورم، اعتراض به زندانی کردن معلمان، اعتراض به نقض حق تحصیل رایگان و عمومی، مطالبه مدارس امن و ایمن و استاندارد، اعتراض به کاهش قدرت خرید معلمان در کنار سایر اقشار جامعه، مطالبه رفع تبعیض از ساختار نظام آموزشی، دفاع از تحصن و تشکل یابی به عنوان یک مسلم، اعتراض به غارت صندوق ذخیره فرهنگیان، مطالبه بیمه فراگیر و کار آمد، اعتراض به عدم اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری، اعتراض به طرح معلم تمام وقت، اعتراض به عدم اجرای طرح رتبه بندی و همچنین آزادی معلمان در بند، مواردی است که در بیانیه معلمان ایرانی بر آن تاکید شده است.
تصاویری که در رسانههای معلمان ایرانی منتشر شده و در اینترنت دست به دست میشود نشان میدهد که معلمان ایرانی در اغلب شهرهای کشور با تعطیلی کلاسها از حضور در کلاس درس خودداری کرده اند. تاکید بر تحصیل رایگان، مطالبه آزادی معلمان زندانی، ضعف ساختاری و خصوصی و پولیسازی نظام آموزشی و اتحاد معلمان با دیگر کارگران ایرانی از جمله موضوعاتی است که در پلاکاردهای معلمان متحصن به چشم میخورد. اعتراض معلمان ایرانی با حمایت سایر تشکلهای صنفی کارگران چون سندیکای نی شکر هفت تپه و کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری و شورای صنفی و جنبش دانشجویی ایران همراه شده است.
شورای صنفی دانشجویان کشور در اطلاعیه اعلام کردند از حق اعتراض و تحصن صنفی معلمان دفاع کرده و مطالبات آنها را قانونی، ضروری و حق آن ها میدانند و در اعتراض به پولی سازی و امنیتی سازی ساحت آموزش و تمام مصادیق آن، همچون گذشته در کنار معلمان خواهند ایستاد. دانشجویان در دانشگاههای تهران و علامه طباطبایی با برگزاری تجمعاتی در محوطه دانشگاه ضمن حمایت از مطالبات معلمان خواستار اتحاد دانشجویان و کارگران و معلمان شدند. دانشجویان همچنین خواستار دانشجویان زندانی و از جمله محمد شریفی مقدم، دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف شدند که از اوایل اسفند ۹۶ زندانی شده و حدود پنجاه روز نیز در بیخبری به سر میبرد.
کانال کانون صنفی معلمان نوشت دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در حمایت از خواسته های به حق معلمان و همراه با آنان روز ۲۲ مهر برخی کلاسهای نوبت عصر را تعطیل و به نشانه اعتراض، تحصن کردند. دانشجویان شعارهایی از قبیل “راه امیددرمانی/ دانشجوی زندانی”، “راه امید درمانی/ معلم زندانی”، ” تا معلم در حبسه/ در کلاسا بسته”، “کلید دانشبنگاه دست توئه روحانی/ اسم رمز ورودش شده امیددرمانی”، “آموزش پولگردان/تضعیف زحمتکشان”، “دولت اعتدالی/سفره ما شد خالی” سردادند. حسن روحانی رییس جمهور ایران یک روز قبل در سخنرانی خود در دانشگاه تهران از امیددرمانی صحبت کرده بود.
رسانههای معلمان نوشتهاند نیروهای امنیتی با ترساندن مدیران، هر فعال صنفی غایبی را متهم به تحریک معلمان کردند: «بالفرض که دانستید کدام مدیر و یا کدام معلم نقش موثرتری در تحصن داشته است، میخواهید و چه میتوانید بکنید؟. چرا در این بحبوبه جنگ اقتصادی، هزینه تلفن و خودکار و کاغذ را بر بودجه فقیرانه آموزش و پرورش تحمیل میکنید. چرا مرکز حراست وزارتخانه با همکاری وزارت اطلاعات ، کلاسهای توجیهی و آموزشی برای پرسنل خود برگزار نمیکند.»
برخورد امنیتی با فعالیتهای معلمان و به ویژه کانون صنفی معلمان، در ده سال گذشته از مهمترین مواردی است که در اغلب اعتراضات معلمان و همچنین اعتصابهای معلمان زندانی تکرار شده است، با این همه برخوردهای امنیتی تشدید شده است. علاوه بر معلمان بازداشت شده در تحصن امروز، دست کم چهار معلم به نامهای اسماعیل عبدی، محمد حبیبی، محمود بهشتی و روح الله مردانی به دلیل فعالیتهای صنفی یا سیاسی زندانیاند.
از: ایران امروز