کمیته ویژه پیگیری سانحه تصادف اتوبوس واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد روز چهارشنبه پنجم دی اعلام کرده است که پنج نفر از معاونین و مدیران این دانشگاه به دلیل «قصور» و «بی توجهی» از کار برکنار شدند.
در حادثه واژگون شدن یک دستگاه اتوبوس در محوطه داخلی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد در تهران، در روز سهشنبه، چهارم دی، ده نفر کشتهو ۲۵ تن دیگر زخمی شدند.
به گزارش ایسنا، در بیانیه کمیته ویژه پیگیری سانحه تصادف اتوبوس واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزادآمده است: به دنبال «قصور و بیتوجهی برخی از معاونین و مدیران واحد علوم و تحقیقات نسبت به نظارت بر برون سپاری و تامین امنیت تردد دانشجویان و عدم احراز صلاحیت حرفه ای پیمانکار»مقرر شد تا معاون دانشجویی و مدیرکل دانشجویی واحد علوم و تحقیقات به اتفاق سرپرست معاونت اداری و مالی وقت و مدیرکل اداری وقت و مسئول ترابری وقت واحد علوم و تحقیقات که کارفرما و ناظر قرارداد برونسپاری ترابری اتوبوسهای دانشجویی بودند، برکنار و به جهت اخراج به مراجع قانونی ذی ربط معرفی شوند.
این کمیته همچنین تصریح کرده است که حادثه واژگون شدن این اتوبوس و کشته و مجروح شدن دانشجویان را «بدون هیچ ملاحظه سیاسی، گروهی و جناحی» پیگیری خواهد کرد.
این در حالی است که دادستان تهران پیشتر در همین روز از بازداشت دو نفر در ارتباط با تصادف مرگبار اتوبوس دانشگاه آزاد اسلامی و احضار دو تن از مسئولان دانشگاه علوم و تحقیقات به دادستانی خبر داد.
به گفته دادستان تهران، بازپرس این پرونده دستور داده که هیئت کارشناسی هفت نفرهای تشکیل و علت حادثه و وضعیت جاده، اتوبوس و وضعیت بیمه راننده بررسی شود.
پیش از این نیز شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در اطلاعیهای اعلام کرده بود اتوبوسی که در دانشگاه علوم و تحقیقات دچار حادثه شد، تحت نظارت این شرکت نبوده است.
به دنبال وقوع این حادثه، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دستور تشکیل کمیته ویژه پیگیری این حادثه را صادر کرد و، به گزارش ایرنا، همه کلاسهای واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد تعطیل شده است.
کشته شدن دانشجویان در حادثه واژگون شدن یک دستگاه اتوبوس دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات باعث شده است تا اظهارات کسانیکه معتقدند بنای واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد در این منطقه از ابتدا اشتباه بوده، مورد توجه قرار گیرد.
در همین زمینه، احمد خرم، وزیر اسبق راه و ترابری گفته است: «زمین دانشگاه علوم تحقیقات را خارج از ضوابط قانونی در ارتفاع ۱۸۰۰ متری، قلدرمآبانه تصرف کردند و ساختند و به این قلدری هم افتخار میکردند.»
به گزارش ایسنا، احمد خرم اضافه کرده است:« طرح احداث دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات در شمال غرب تهران در دولت پنجم یا ششم و زمان شهرداری آقای کرباسچی مطرح شد. این دانشگاه در ارتفاع بالای ۱۸۰۰ متر ساخته شده که در اختیارمنابع ملی بود و قانونا ساخت و سازدر آنجا غیرمجاز محسوب میشد. همان زمان بنده وزیر راه و ترابری بودم و در آن دوره و قبل از آن مسوولیت کمیته راهبردی سبز کردن دامنه البرز را بر عهده داشتم که با این پروژه مخالفت کردیم اما به دلیل حمایتهایی که از دانشگاه آزاد صورت میگرفت، یک تکه زمین را تصرف کردند و سپس هر از گاهی دهها هکتار دیگر را به تصرف خود درمیآوردند.»
وی با اشاره به این که اساسا ساخت وساز در شیب بالای ۵ درجه خطرناک است، تصریح کرد: «این دانشگاه با شیبهای غیرمجاز در نقطه ارتفاعی در منطقهای برفگیر و دارای یخزدگی ساخته شده است. وقتی آنجا یخبندان میشود، آدم پیاده هم سر میخورد، چه برسد به ماشین.»
در همین زمینه، شهربانو امانی رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران با انتقاد از مدیریت دانشگاه آزاد گفت مدیران این دانشگاه به جای تکمیل پروژههای نیمهکاره بودجهها را صرف «حوزههای سیاسی و سیاسیکاری» میکنند.
با استفاده از گزارش های ایسنا و رادیو فردا؛ خ
از: رادیو فردا