سایت ملیون ایران

گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل خواستار رسیدگی به وضعیت نازنین زاغری و نرگس محمدی شدند

خبرگزاری هرانا – شش گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل طی بیانیه ای از حکومت ایران خواستند که فورا کمک های پزشکی را در اختیار نازنین زاغری و نرگس محمدی، دو زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین قرار بدهند. این دو زندانی از روز ۲۴ دی‌ماه در اعتراض به عدم برخورداری از خدمات درمانی دست به اعتصاب غذا زده اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز ۲۶ دی‌ماه ۱۳۹۷، شش گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل با انتشار بیانیه‌ای وضعیت جسمانی این دو زندانی را در ایران وخیم اعلام کردند و از حکومت ایران درخواست کردند به تعهدات بین‌المللی خود پابند باشد.

در بخشی از بیانیه این گزارشگران حقوق بشر آمده است: “از حکومت ایران می‌خواهیم فوراً و بدون قید و شرط دسترسی نازنین زاغری-راتکلیف و نرگس محمدی را به دارو و کمک‌های پزشکی که بارها از شما تقاضا کرده‌اند، فراهم کنید”.

گزارشگران حقوق بشر محرومیت از خدمات بهداشتی مناسب را دلیل اعتصاب غذای نازنین زاغری و نرگس محمدی عنوان کردند و از پخش تصاویر دستگیری نازنین زاغری در تلویزیون ملی ایران بعد از اعلام اعتصاب غذای وی ابراز نگرانی کردند.

این گزارشگران با بیان اینکه نازنین زاغری و نرگس محمدی بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی، از اردیبهشت ۱۳۹۴ تا فروردین ۱۳۹۵ به صورت خودسرانه در بازداشت بوده‌اند، اعلام کردند:”مقامات ایرانی باید فورا به نقض حقوق این دو زندانی سیاسی مانند عدم برخورداری از خدمات درمانی مناسب که در نوع خود بی‌رحمانه، غیر انسانی و شکنجه‌گرانه است و عامل اصلی اعتصاب غذای اعتراضی آنها است پایان بدهند”.

آنها در انتها ضمن ابراز نگرانی در مورد وضعیت سلامتی نازنین زاغری و نرگس محمدی اعلام کردند که دولت ایران به عنوان یکی از اعضای متعهد به میثاق بین‌المللی موظف است به حقوق همه شهروندان از جمله زندانیان احترام بگذارد. علاوه بر این بر اساس قوانین ماندلا در باب رفتار با زندانیان، همه زندانیان باید به خدمات درمانی و بهداشتی مناسب دسترسی داشته باشند.

لازم به یادآوری است که نرگس محمدی و نازنین زاغری، در تاریخ ۹ دی ماه طی نامه‌ای اعلام کرده بودند در اعتراض به چگونگی نحوه رسیدگی به وضعیت درمانی‌شان در مرحله اول به مدت سه روزه دست به اعتصاب غذا می زنند. آنها اعتصاب غذای خود را از روز ۲۴ دی‌ماه شروع کردند.

نرگس محمدی در روز ۱۹ دی‌ماه طی نامه‌ای سرگشاده خطاب به دادستان تهران از صدور دستور جدید این مقام قضایی در خصوص تلفن زدن انتقاد کرد. وی این اقدام را انتقام جویانه خوانده و در بخشی از این نامه می‌گوید “آیا این کار به معنای قطع تماس تلفنی من و کودکانم نیست؟ آیا چنین شیوه ای شکنجه روحی و روانی و اعمال فشار طاقت فرسا بر یک مادر زندانی نیست”.

نرگس محمدی، نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر ایران، که از تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴در زندان بسر می‌برد، برای سه اتهام به ۱۶ سال زندان محکوم شده است. پنج سال برای ” اجتماع و تبانی علیه نظام” یک سال برای “برای تبلیغ علیه نظام” و ده سال برای تاسیس و همکاری با انجمن لگام، انجمنی برای لغو مجازات اعدام، مطالبه‌ای که از سوی حکومت در ایران تحمل نمی‌شود. بنا بر ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی و با درنظر داشت «مجازات اشد»، نرگس محمدی باید ۱۰ سال زندان را تحمل کند.

نازنین زاغری رتکلیف فروردین سال ۹۵ هنگام بازگشت به بریتانیا در فرودگاه تهران بازداشت و به کرمان منتقل شد. سپاه کرمان در اطلاعیه‌ای او را به مشارکت در “براندازی نرم” و همکاری با “موسسات معاند” متهم کرد. وی در شهریورماه ۹۵ در دادگاهی به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به پنج سال زندان محکوم شد. خانم زاغری روز یکشنبه ۱۶ مهر (۸ اکتبر) ۱۳۹۶، به دادسرای اوین منتقل و در آنجا به او گفته شده که سپاه پاسداران سه اتهام جدید علیه او مطرح کرده است. این اتهام‌ها شامل عضویت در سازمان‌هایی است که “برای براندازی نظام” تلاش می‌کنند. دریافت پول از موسسه‌های رویترز و بی‌بی‌سی و شرکت در تظاهراتی در مقابل سفارت ایران در لندن اتهام‌های دیگری است که به خانم زاغری زده شده است. گزارش شده که قاضی تحقیق، اتهام‌های اول و سوم را به خانم زاغری تفهیم کرده و او هر دوی آنها را رد کرده است. او در حال حاضر در زندان اوین دوران حبس خود را می‌گذراند. نازنین زاغری با بخش آموزشی و خیریه بنیاد رویترز همکاری داشت و در گذشته مدتی در بخش اداری نهاد خیریه بخش جهانی بی‌بی‌سی کار می‌کرد.

خروج از نسخه موبایل