سایت ملیون ایران

رویترز: افت ۵۰ درصدی واردات فولاد ایران

fulad

با توقف صادرات فولاد و آهن شرکتهای غول غربی به ایران بخاطر تحریم ها، هم اکنون تنها کشورهای انگشت شماری مانند قزاقستان، روسیه و چین باریکه تنفسی برای نیازهای حیاتی بازار مصرف فولاد ایران باز کرده اند.

خبرگزاری رویترز طی گزارشی که جمعه، ۱۳ اردیبهشت، منتشر کرده است می گوید که واردات فولاد ایران در سال گذشته تحت تاثیر تحریمهای غرب بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است.

بازار فولاد ایران بصورت چشمگیری وابسته به واردات است، بطوری که سالانه ۱۰ میلیون تن فولاد وارد می کند، اما این رقم در سال گذشته بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است. عدم اختصاص ارز دولتی به واردکنندگان، همچنین تحریمهای غرب باعث ایجاد معضل در بازار فولاد ایران شده است.

ایرج رهبر رئیس کانون سراسری انبوه سازان ۱۷ مهرماه سال گذشته در گفت وگو با خبرگزاری مهر گفته است که « قیمت فولاد تا چند هفته گذشته در بازار با نرخ ۱۱۰۰ تا ۱۲۰۰ تومان خرید و فروش می شد اما هم اکنون این رقم به ۲۱۰۰ تا ۲۲۰۰ تومان رسیده است».

رویترز می گوید که ایران توانسته باریکه ای را برای واردات مقداری فولاد به بازار داخلی ایران حفظ کند و مقداری نیز تولید فولاد را افزایش دهد، اما هنوز سالها راه برای خودکفایی در این زمینه دارد.

بر اساس این گزارش نبود زیرساختها و ظرفیت لازم برای تبدیل سنگ آهن خام به فولاد در حجمی که بازار داخلی تقاضا می کند، همچنین جبران افت چشمگیر درآمدهای نفت صادراتی توسط صادرات دیگر محصولات باعث شده است که ایران صادرات سنگ آهن خام را دو برابر افزایش دهد. این کشور ۳ میلیارد دلار سنگ آهن خام صادر کرده است.

به نقل از رادیو فردا، اتحادیه اروپا ۱۵ اکتبر سال گذشته تحریم هایی را در مورد فروش فولاد، آلومینیوم و دیگر فلزات اساسی به ایران مقرر کرد. آمریکا نیز اول ماه ژوئیه تحریمهایی بر صادرات برخی فلزات به ایران اعمال کرده است.

در این میان شرکتهای چینی واردات سنگ آهن از ایران را افزایش داده اند.

بر اساس گزارشهای رسمی، چین ماهانه ۲ میلیون تن سنگ خام ایرانی وارد می کند. این رقم دو برابر نسبت به اوایل سال گذشته میلادی افزایش نشان می دهد.

رویترز می نویسد که البته این حجم از صادرات سنگ آهن به معنی «کلید حل مشکلات ایران نیست»، چرا که بیشتر معاملات تجاری دو کشور از نوع کالا به کالا یا توسط مبالغی است که در بانکهای چین از بابت واردات نفت ایران ذخیره شده است.

بر اساس تحریمهای ماه فوریه آمریکا، هیچ مشتری نفت ایران مجاز به خارج کردن پول نفت وارداتی از ایران با هیچ ارزی نیست و این کشور تنها می تواند پول نفت صادراتی را در همان کشور صرف خرید «کالاهای مجاز» کند و سپس از کشور خارج کند.

رویترز ۲۳ اسفندماه نیز گزارش داده بود که شرکت عظیم فولادسازی «پی او اس سی او» کره جنوبی روابط خود با شرکتهای دولتی ایران قطع کرده و تنها با شرکتهای خصوصی ایران معاملات می کند.

سید رسول خلیفه سلطانی دبیرانجمن تولید کنندگان فولاد ایران ۲۲ اسفندماه اعلام کرد که واردات فولاد خام در ۱۱ ماهه اول سال جاری خورشیدی ۸ درصد و واردات محصولات فولادی ۳۶ درصد نسبت به دور مشابه سال گذشته کاهش داشته است. بر اساس گزارش “دفتر بین الملی آمار فولاد”، ایران قبلا سالانه بالای ده میلیون تن فولاد و محصولات فولادی وارد می کرد.

خروج از نسخه موبایل