ابوالفضل قدیانی، فعال سیاسی، در تحلیل بیانیه اخیر آیتالله علی خامنهای نوشت که رهبر جمهوری اسلامی «تن به اصلاح نخواهد داد» و تنها راه حل خروج از این «بنبست» «مقاومت یکپارچه» همه گرایشهای سیاسی است تا «سختی استبداد بشکند و تن به رفراندوم سراسری جهت تغییر نظام حاکم دهد».
آقای قدیانی در نوشتهای در وبسایت کلمه، بیانیه رهبر جمهوری اسلامی به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب بهمن ۵۷ را مانند دیگر بیانیهها و سخنرانیهای او، «مشحون از شعار، کلیگویی، تکرارهای ملالآور و دروغهای اعجابانگیز درباره آزادی، معنویت، عدالت اجتماعی و اخلاق» دانست.
این عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی این بیانیه را شبیه تز اصلی یوزف گوبلز، وزیر تبلیغات هیتلر، دانست که «باید دروغ را هرچه بزرگتر گفت تا راستنماتر جلوه کند و مخالفان در تکذیبش، دچار شک شوند».
آیتالله خامنهای در این بیانیه نوشته بود که انقلاب اسلامی «قدرتمند امّا مهربان و باگذشت و حتّی مظلوم» بوده و «از آغاز تا امروز نه بیرحم و خونریز بوده و نه منفعل و مردّد».
در مقابل آقای قدیانی نوشت: «وقاحتی غریب میطلبد مستبدی که نیروهای سرکوب و دستگاه بیداد تحت سلطهاش چند هزار شهروند معترض را در همین یک سال اخیر دستگیر و زندانی کرده است، مدعی آزادی و معنویت و عدالت اجتماعی و اخلاق شود».
این فعال سیاسی همچنین با اشاره به این بخش از بیانیه آیتالله خامنهای که انقلاب اسلامی «دارای انعطاف و آماده تصحیح خطاهای خودش است اما اهل تجدیدنظر و انفعال نیست» نوشت که او حاضر به «انعطاف و تسلیم» در برابر «قدرت خارجی» خواهد شد اما در برابر مردم خود «تجدیدنظر» نخواهد کرد.
آقای قدیانی روز ۱۶ تیر نیز «چاره کارساز» حل مشکلات ایران را برکناری رهبر جمهوری اسلامی دانسته و خطاب به اصلاحطلبانی که «دنبال اصلاح امور با نگه داشتن ساختار فاسد و معیوباند»، نوشته بود که آنها «یا اصلا اصلاحطلب نیستند و یا تنها سودای محال در سر میپرورند».
وی در نوشته اخیر خود نیز تاکید کرد که آقای خامنهای قصد ندارد «استبدادورزی را به کناری بگذارد و در ِاوضاع مملکت به همان پاشنه خواهد چرخید».
به گفته آقای قدیانی، «غارت ثروت ملی و سرکوب آزادیهای فردی و سیاسی ادامه خواهد یافت» و «همچنان خبری از آزادی بیان و قلم، تحزب و تجمع اعتراضی نخواهد بود».
این فعال سیاسی راه حل خروج از این «بنبست» را «مقاومت یکپارچه نیروهای سیاسی اعم از جمهوریخواه و اصلاحطلب و تحولخواه و…» دانست تا «سختی استبداد بشکند و تن به رفراندوم سراسری جهت تغییر نظام حاکم دهد».
وی تاکید کرد: «نظام حاکم تن به اصلاح نمیدهد و اساسا ساختار حقوقی و واقعیاش به گونهای نیست که اصلاح شود. او را باید با مقاومت و ایستادگی مجبور به پذیرش اصلاح ساختاری کرد چه از طریق رفرم و چه از طریق برگزاری رفراندوم».
آقای قدیانی در پایان این نوشته، حکومت مطلوب خود را «جمهوری دمکراتیک سکولار ایران» اعلام کرد.
این فعال سیاسی از جمله امضا کنندگان بیانیه ۱۵ فعال سیاسی و مدنی است که سال۹۶ با تأکید بر «اصلاحناپذیری» حکومت جمهوری اسلامی، خواستار برگزاری همهپرسی تحت نظارت سازمان ملل متحد برای «گذار مسالمتآمیز» از حکومت فعلی «به یک دموکراسی سکولار پارلمانی» شدهاند.
این عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، پس از اعتراضهای سال ۸۸ بازداشت و یک سال زندانی شد. او بار دیگر در سال ۹۱ به دو سال زندان و ۴۰ ضربه شلاق محکوم شد.
از: رادیو فردا