سایت ملیون ایران

کاشت نهال حقوق بشر به نام دکتر مصدق در شهر کلن آلمان

nahal

روز چهارشنبه ۱۵ مه (۲۵ اردیبهشت) در پارک حقوق بشر کلن، نهالی با نام دکتر مصدق و به امید نشو و نمای حقوق بشر در ایران توسط خانه همبستگی مهر و با حضور شهردار منطقه کاشته شد.

در نزدیکی دانشگاه کلن منطقه‌ای به نام “لیندنتال” قرار دارد که بسیار مورد توجه ایرانی‌های مقیم کلن است. شهردار این منطقه می‌گوید تعداد زیادی از ۱۴۰ هزار ساکن لیندنتال، ایرانی هستند.

در مرکز لیندنتال، پارک بزرگی قرار دارد که از سال ۲۰۰۲ با ایده‌ای از سوی سازمان عفو بین‌الملل و با موافقت شهرداری منطقه به نام “پارک حقوق بشر” نامگذاری شد.

شهردار منطقه لیندنتال کلن در حال آبیاری نهال حقوق بشر

جای جای این پارک، سنگ فرش‌هایی به نام‌های حقوق اولیه‌ای که در اعلامیه جهانی حقوق بشر به رسمیت شناخته شده‌اند قرار داده شده است؛ حق آزادی بیان، حق پناهندگی، حق امنیت اجتماعی، حق آزادی عقیده و مذهب و…

درست در میان دو سنگ از این سنگ‌ها با نام حق آزادی بیان و حق پناهندگی، درختی کاشته شده که نام ایران، حقوق بشر و دکتر مصدق را بر خود دارد.

خانه همبستگی مهر مبتکر کاشت این درخت است. سهیلا ستاری از اعضای این انجمن به دویچه‌وله می‌گوید: «ما می‌دانیم که فقدان آزادی و عدم رعایت حقوق شهروندی ایرانیان یکی از مشکلات عدیده جامعه‌ی ایران است که در عین حال یکی از دغدغه‌های فکری ایرانیان خارج از کشور از جمله اعضای خانه‌ی همبستگی مهر نیز بوده است. به این علت ما ایده‌ی کاشتن درخت آزادی و حقوق بشر را به‌عنوان یک نماد و سمبل که در جاهای دیگر اجرا می‌شد پیگیری کردیم و خوشبختانه توانستیم آن را به انجام برسانیم».

این درخت قرار است هرسال با نام یکی از شخصیت‌های ایرانی که در راه پیشبرد دموکراسی و حقوق بشر در ایران تلاش کرده‌اند نامگذاری شود. امسال نام این نهال با نام دکتر محمد مصدق پیوند خورده است.

خانم ستاری درباره علت انتخاب دکتر مصدق می‌گوید: «دکتر مصدق بانی دولت ملی بود. در دوران حکومت ‌او انواع آزادی‌ها ازجمله آزادی مطبوعات، تظاهرات، قلم و… عملی شد. مصدق در این رابطه قوانینی را تصویب کرد که ما می‌توانیم از او به‌عنوان معمار جامعه‌مدنی ایران نام ببریم. جامعه مدنی در دوره‌ی او گسترش پیدا کرد و حمایت شد.

مصدق به دموکراسی پارلمانی معتقد بود و آن را اجرا کرد، لیبرالیسم از نوع ایرانی‌اش را عملی ساخت. او به انتخابات آزاد معتقد بود و برایش مبارزه کرد و تمام این اقدامات را با شیوه‌ی مسالمت‌آمیز و با پرهیز از خشونت پیش برد. اوهمواره از حقوق شهروندی ایرانیان و از آزادی دفاع کرد. دکتر مصدق یکی از معلمین بزرگ آزادی و حقوق بشر و ایجاد جامعه مدنی در ایران است. به این دلیل و به احترام همه‌ی این اقدامات و افکار، ما امسال را به نام دکتر محمد مصدق نامگذاری کرده‌ایم».

“هلگا بلومر فِرِرکِر” شهردار منطقه لیندنتال از سوی انجمن مهر دعوت شده بود تا در این مراسم شرکت کند. او درباره علت حضورش در این مراسم به دویچه‌وله گفت که این پارک محلی است که هر جمعه شهروندانی که تابعیت آلمانی گرفته‌اند در اینجا طی مراسمی شناسنامه آلمانی خود را از من تحویل می‌گیرند که بسیاری از آنان هم ایرانی هستند.

خانم فررکر گفت: «وقتی برای این مراسم از من دعوت کردند، این ایده به نظر من خیلی زیبا آمد که در پارک حقوق بشر و به نام حقوق بشر یک درخت بکارم و این درخت همانطور که بزرگ می‌شود به صورت نمادین ایده‌های حقوق بشری هم میان مردم رشد کند».
شهردار لیندنتال بعد از مراسم درختکاری، سخنان کوتاهی ایراد کرد. وی با اشاره به اصل اول قانون اساسی آلمان که می‌گوید: “منزلت انسان خدشه ناپذیر است” این اصل را نه فقط یک کلام زیبا یا یک بیان سیاسی بلکه یک مفهوم بسیار مهم دانست که هریک از ما باید سهم خود را در راه عملی کردن آن ادا کنیم.

وی گفت: «من این را خیلی خوب می‌فهمم که خانه همبستگی مهر با این کار می‌خواهد دین خود را در این میان ادا کرده و به پیشبرد دموکراسی در ایران کمک کند، راهی که همه ما می‌دانیم راه درازی است».

خانم فررکر گفت که این درخت هنوز گل نداده اما گفته‌اند که درخت ماگنولیاست و بنابراین ما منتظر گل‌های آن می‌مانیم.
وی سخنانش را با آرزوی تغییر در ایران، هرچند در درازمدت به پایان برد.
از: دویچه وله

خروج از نسخه موبایل