معاون سازمان میراث فرهنگی میگوید تعداد گردشگران ایرانی در سال گذشته حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر کمتر از سال قبل بود. او گفته که در سال ۹۷ عراق مقصد نخست گردشگران ایرانی بوده است.
سقوط سرسامآور ارزش پول ملی در سال ۹۷ و افزایش شدید بهای ارزهای معتبر خارجی در ایران بسیاری از ایرانیان را از انجام سفرهای خارجی باز داشته است. تازهترین آمار گردشگران ایرانی در سال گذشته این وضعیت را آشکار میکند.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری میگوید تعداد گردشگران ایرانی در سال گذشته اندکی بیش از ۳۱ درصد کمتر از سال قبل از آن بوده است.
ولیالله تیموری پنجشنبه ۲۹ فروردین (۱۸ آوریل) به خبرگزاری ایلنا گفته که تعداد گردشگران خروجی از ایران در سال گذشته اندکی بیش از هفت میلیون و ۲۴۲ هزار نفر بوده که نسبت به سال پیش از آن حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر کاهش داشته است.
بر این اساس ترکیه که در سالهای گذشته از محبوبترین مقصدهای گردشگران ایرانی بوده این جایگاه را تا حدودی از دست داده و عراق که به طور عمده مقصد سفرهای زیارتی است پذیرای بیشترین تعداد از مسافرانی ایرانی بوده است.
عراق مقصد نخست ایرانیان در سال ۹۷
تیموری درباره محبوبترین مقصد گردشگران ایرانی به ایلنا گفت: «این موضوع را نیز به طور دقیق نمیتوان اعلام کرد. چرا که اکنون با توجه به تحریمهای پروازی که با آن مواجه هستیم، هواپیماهای ایرانی نمیتوانند به صورت مستقیم به بسیاری از کشورها سفر کنند و ابتدا به ترکیه یا دبی رفته و از آنجا به مقصد مورد نظر خود پرواز میکنند. البته با همه این تفاسیر در حال حاضر سفر ایرانیان به عراق از همه کشورهای دیگر بیشتر است.»
او میگوید در سال ۹۷ حدود دو میلیون و ۸۷۲ هزار ایرانی به عراق سفر کردهاند و بعد از عراق به ترتیب کشورهای ترکیه، امارات متحده عربی، آذربایجان، گرجستان، آلمان، قطر، ارمنستان، عربستان سعودی و چین پرطرفدارترین کشورها در بین ایرانیان برای سفرهای خارجی بودهاند.
بررسی وضعیت گردشگری در ایران به دلیل ناکافی و نادقیق بودن آمار کار سادهای نیست. تازهترین آمار ارائه شده در وبسایت رسمی سازمان میراث فرهنگی مربوط به سال ۹۶ است که مطابق آن در این سال چهار میلیون و ۲۲۲ هزار ایرانی به عراق سفر کردهاند.
مخفی کردن آمار گردشگران به دلیل تحریم
آمار گردشگری سال گذشته نه تنها در سایت رسمی سازمان میراث فرهنگی منتشر نشده که معاون این سازمان نیز میگوید به دلیل اعمال تحریمهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی ارائه جزئیات آمار گردشگران ورودی به ایران “به صلاح” نیست و او نمیتواند به طور مشخص اعلام کند از کدام کشورها بیشتر به ایران سفر کردهاند.
ولیالله تیموری به ایلنا گفته است: «بر اساس شرایط تحریم که در حال حاضر با آن مواجه هستیم، نمیتوانیم به صورت ریز مشخص کنیم که گردشگران از چه کشورهایی به ایران سفر کردهاند و به نوعی از این کار منع شدهایم. یعنی به نوعی در این شرایط اعلام اینکه گردشگران چه کشورهایی به ایران سفر میکنند، به صلاح نیست.»
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی درباره ارتباط تحریم با منع ارائه آمار دقیق درباره گردشگران ورودی به ایران توضیح بیشتری نداده است.
آمار مربوط به سال ۹۶ نشان میدهد که در این سال حدود چهار میلیون و ۵۴۳ هزار خارجی وارد ایران شدهاند و شهروندان عراق با یک میلیون و ۳۵۶ هزار نفر در صدر این جدول قرار دارند. جایگاههای بعدی به ترتیب به کشورهای آذربایجان، افغانستان، ترکیه، ترکمنستان، پاکستان، بحرین، کویت، هند و چین تعلق دارد.
از: دویچه وله