سایت ملیون ایران

سخنگوی وزارت امور خارجه: انگلستان هرچه زودتر نفتکش ایران را رها کند

عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران به بریتانیا هشدار داد که وارد بازی خطرناک نشود و هرچه زودتر ابرنفتکش ایران و کاپیتان و خدمه آن را آزاد کند. موسوی خواستار خروج همه‌نیروهای خارجی از آب‌های منطقه شد.

    
default

عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در مصاحبه‌ای با خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران، “ایرنا”، به تحولات جاری و به‌ویژه به تنش در آب‌های منطقه پرداخت.

سایت خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران روز جمعه ۲۱ تیر (۱۲ ژوئیه) مصاحبه جامع خبرنگار خود با سخنگوی وزارت امور خارجه ایران را منتشر کرد.

عباس موسوی در این مصاحبه به مسائل عدیده‌ای و از جمله به تنش بین ایران و بریتانیا بر سر تصرف ابرنفتکش “گریس یک” در جبل‌الطارق پرداخته است.

موسوی به تلاش‌های دیپلماتیک صورت گرفته ظرف هفته‌های گذشته اشاره کرد و عنوان نمود که تا کنون برخی از کشورهای عربی در راستای تنش‌زدایی بین ایران و آمریکا پیشقدم شده‌اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در این رابطه از کشورهای عمان، عراق و قطر نام برد. موسوی پیرامون تماس مسئولان وزارت امور خارجه ایران با کشورهای یادشده گفت: «در این راستا، هم در سفرهایی که ما به این کشورها داشته‌ایم و هم سفرهایی که آنها به تهران داشته‌اند، دیدگاه‌هایمان با شفافیت به آنها گفته شد.»

درخواست از انگلستان

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ به پرسش خبرنگار “ایرنا” درباره تصرف نفتکش ایرانی در جبل‌الطارق از احضار مجدد سفیر بریتانیا در تهران خبر داد.

موسوی ادعای بریتانیا مبنی بر اینکه مقصد ابرنفتکش “گریس یک” سوریه بوده را تکذیب کرد و گفت که این سوپرتانکر نمی‌تواند در بنادر آن کشور پهلو بگیرد.

او به بریتانیا هشدار داد که به بازی خطرناکی که آمریکا در منطقه به راه انداخته، وارد نشود. موسوی گفت:

«هم اسناد و مدارک وهمچنین تناقضات انگلیسی‌ها نشان می‌دهد که حرف لندن به لحاظ حقوقی چندان قابل اعتنا و توجه نیست مگر اینکه آنها تحت تاثیر آمریکایی‌ها بخواهند وارد بازی خطرناک و ناپیدا شوند که ما توصیه نمی‌کنیم در شرایط کنونی، آنها وارد چنین بازی‌ای شوند. کماکان از آنها می‌خواهیم هرچه زودتر این نفتکش را رها کنند زیرا این کار به سود همه است.»

“سردرگمی در سیاست آمریکا”

موسوی به نامه‌ اخیر محمدجواد ظریف به فدریکا موگرینی، هماهنگکننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا اشاره کرد، اما توضیحی درباره مضمون نامه نداد.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی گفت که ظریف از سال ۲۰۱۶ به این سو، حدود ۱۸ یا ۱۹ نامه برای موگرینی نوشته است. موسوی گفت مضمون این نامه‌ها تا کنون رسانه‌ای نشده است اما احتمال دارد، روزی ظریف این نامه‌ها را به شکل کتاب منتشر کند.

عباس موسوی به ناروشن بودن سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران اشاره کرد و گفت:

«در هیات حاکمه آمریکا به ویژه در موضوع سیاست خارجی واقعاً شاهد یک سردرگمی هستیم که تاکنون سابقه نداشته است. اظهارات ترامپ، پنس، پمپئو، بولتون و… را در این مدت کوتاه مشاهده کنید، یک سیاست واحد و منسجمی را نمی‌توان دید و معلوم هم نیست در آمریکا چه کسی تصمیم‌گیر است و چه کسی مجری.»

سخنگوی وزارت امور خارجه در بخش دیگری از سخنان خود به نقش جوزف بارل در اتحادیه اروپا اشاره کرد و گفت ایران “توقع معجزه از مسئول قبلی، فعلی و بعدی سیاست خارجی اتحادیه اروپا” ندارد.

 لازم به یادآوری است که از جوزف بارل، وزیر امور خارجه کنونی اسپانیا به عنوان جانشین فدریکا موگرینی، هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا یاد می‌شود.

موسوی همچنین در بخش دیگری از این مصاحبه خواستار خروج همه‌ نیروهای خارجی از منطقه و از آب‌های خلیج فارس شد. او گفت که وظیفه تامین و تضمین امنیت منطقه برعهده کشورهای منطقه است و حضور نیروهای خارجی در این منطقه نه تنها باعث ثبات بیشتر نمی‌شود، بلکه تهدیدی است برای امنیت و صلح.

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در این گفت‌وگو به موضوع اتهام آمریکا و بریتانیا مبنی بر حمله قایق‌های تندروی سپاه به نفتکش بریتانیایی اشاره‌ای نکرد.

از: دویچه وله

خروج از نسخه موبایل