سایت ملیون ایران

نرخ دلار در صرافی‌ها و بانک‌ها به حدود ۱۲ هزار تومان کاهش یافت

بر اساس اعلام سامانه نظارت ارز (سنا) امروز دوشنبه (۲۴ تیر ماه) نرخ خرید دلار توسط بانک‌ها و صرافی‌های دولتی به ۱۲ هزار تومان رسیده و نرخ فروش این ارز ۱۲ هزار و ۱۰۰ تومان اعلام شده است.

سنا، نرخ معامله ارزها در بانکها و صرافی‌های دولتی را بصورت روزانه اعلام می‌کند.

بر این اساس، نرخ‌های اعلام شده برای دلار امروز دوشنبه (۲۴ تیر ماه) در مقایسه با دیروز حدود ۴۰۰ تومان کاهش یافته است.

این نرخ کمترین قیمت دلار در از ابتدای سال ۹۸ تا کنون بوده است.

نرخ فروش یورو در صرافی‌ها هم امروز ۱۴ هزار و ۵۰ تومان اعلام شده است.

با این کاهش تفاوت نرخ ارز در دو سامانه سنا و نیما کاهش یافته است.

نرخ ارز در سامانه سنا؛ دوشنبه ۲۴ تیر ماه ۱۳۹۸

عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی ایران، گفته است: “بانک مرکزی دیگر اجازه نمی‌دهد نرخ ارز افزایش پیدا کند و در حال کاهش قیمت ارز و افزایش ارزش پول ملی هستیم.”

او گفته: “آمریکا به دنبال نابودن کردن پول ملی ایران بود به طوری که صحبت از هر دلار ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان می کرد که نتوانست به اهدافش برسد.”

عده‌ای از فعالان بازار ارز دلیل کاهش قیمت ارز را به دوری معامله‌گران بزرگ در این بازار و افزایش عرضه نسبت داده‌اند.

عده دیگری روان شدن نقدینگی به سایر بازارها نظیر بورس را علت افت قیمت ارز دانسته‌اند.

روزنامه دنیای اقتصاد به نقل از بعضی از فعالان بازار گفته “در هفته‌های اخیر صادر‌کننده‌ها ارز بیشتری را به بانک مرکزی تحویل داده‌اند”

بعضی از فعالان بازار ارز روان شدن نقدینگی به سایر بازارها نظیر بورس را علت افت قیمت ارز دانسته‌اند

تحولات بازار ارز در حالی است که بازار متشکل ارزی که قرار بود از ابتدای سال جاری راه‌اندازی شود، هنوز راه‌اندازی نشده است.

بازار متشکل ارزی در دی ماه پارسال به تصویب شورای پول و اعتبار رسید و اولین جلسه هیئت مدیره آن ۲۹ فروردین برگزار شد.

این بازار یک شرکت خصوصی است که کانون صرافان، کانون بانک‌های دولتی، کانون بانک‌های خصوصی و فرابورس سهام‌داران اصلی آن هستند.

رئیس‌کل بانک مرکزی علت تأخیر در راه‌اندازی بازار متشکل ارزی را بعضی ارزیابی‌ها دانسته و اعلام کرده “این بازار به زودی راه‌اندازی می‌شود اما باید به من ثابت شود که این بازار مشکلی برای کشور ایجاد نمی‌کند”.

در حال حاضر نرخ ارز در بازارهایی مانند هرات و سلیمانیه، بر قیمت ارز در تهران تأثیر بالایی دارند.


مکانیزم فعالیت بازار متشکل ارزی

بر اساس آنچه اعلام شده، بازیگران اصلی این بازار صرافی‌های مجاز، بانک‌ها و بانک مرکزی هستند و قرار است معاملات آن بر اساس ثبت سفارش و بصورت آنلاین انجام ‌شود.

اساس کار این بازار مانند بازارهای دیگر عرضه و تقاضا اعلام شده و خریداران و فروشندگان (صرافی‌های دولتی و بانک‌ها) از طریق اعلام قیمت پیشنهادی در سامانه خاص مبنای قیمت معاملات روز را تعیین می‌کنند.

با شروع روز کاری، از طریق قیمت‌های پیشنهادی فروشندگان و پیشنهادهای مختلف خریداران مبنای قیمت روز تعیین می‌شود؛ نرخ‌ها ممکن است تا پایان روز بسته به میزان نوسان کاهش یا افزایش یابند.

البته هنوز دامنه مشخصی برای نوسان در این بازار مشخص نشده است.

بنابر اعلام بانک مرکزی صرافی‌هایی که در این بازار فعالیت دارند باید هم حساب ریالی و هم ارزی داشته‌ باشند و بازار متشکل ارزی باید به موجودی این حساب‌ها دسترسی داشته باشد تا به این طریق رقم مورد معامله از موجودی معامله‌کنندگان کسر یا به آن اضافه شود.

با این روش موجودی لحظه‌ای خریداران و فروشندگان مشخص می‌شود تا این از این طریق امکان معاملات آتی ارزی محدود شود.


به گزارش ایسنا هنوز مشخص نیست که چه تعداد از صرافی‌های مجاز برای حضور در این بازار اعلام آمادگی کرده‌اند.

کاهش نرخ ارز در بازار ایران در حالی است که ایران در عرصه بین‌المللی در ماه‌های اخیر روزهای پرتنشی را سپری کرده است؛ از عدم تمدید معافیت‌های نفتی برای خریداران این کالا از ایران گرفته تا عبور این کشور از سقف غنی‌سازی برجام.

دلار آمریکا در اوایل فروردین پارسال (۱۳۹۷) با حدود ۵ هزار تومان کار خود را شروع کرد و در مهر ماه پارسال تا مرز بیست هزار تومان هم پیش رفت که بعدا شروع به کاهش کرد.

علت افزایش قیمت ارز نگرانی‌ها درباره احتمال خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران و تبعات این خروج برای اقتصاد ایران بود.

از: بی بی سی

خروج از نسخه موبایل