مسیح مهاجری، در سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی: اگر قانون منع بکارگیری بازنشستگان خوب است، چرا درباره آن دسته از ائمه جمعه که حداقل یکی دو دهه از سن بازنشستگی عبور کردهاند، اجرا نمیشود؟
اینکه در سالهای اخیر تعداد شرکتکنندگان در نمازهای جمعه کم شده و همواره رو به کاهش است به این دلیل است که نسبت به وجود شرایط لازم در ائمه جمعه مسامحه شده و در نتیجه، نماز جمعه از مسیر واقعی خود فاصله گرفته است.
متأسفانه اکنون کم نیستند ائمه جمعهای که فاقد بسیاری از شرایط هستند و قدرت جذب مردم و فشرده کردن صفوف را ندارند. برخلاف دوران صدر انقلاب که ائمه جمعه عموماً دارای نفوذ معنوی در مردم بودند.
خوشبختانه در میان ائمه جمعه افراد واجدشرایط و موفق نیز داریم ولی وجود کسانی که فاقد ویژگیهای لازم هستند و با سخنانشان مشکلآفرینی میکنند، چهره کلی نمازجمعه را خدشهدار میکند.
در دهههای اخیر انرژی و پول زیادی برای ساختن مصلی در شهرهای مختلف صرف شده ولی برای ارتقاء سطح کیفی ائمه جمعه سرمایهگذاری قابل توجهی نشده است و در نتیجه نمازخانه داریم ولی نمازگزار نداریم و تعداد نمازگزاران جمعه سراسر کشور در هر جمعه در مقایسه با جمعیت نمازخوان، بسیار ناچیز است.
مهمتر اینکه وجود جوانها در نمازجمعه بسیار اندک است. این، یعنی ائمه جمعه با نسل کنونی رابطه چندانی ندارند. به جای اینکه بر این واقعیت چشم ببندیم، به این سؤال پاسخ بدهیم که با این وضعیت، چگونه میخواهیم همراهی نسلهای آینده را با انقلاب و نظام تضمین کنیم؟
یکی از کارهای خوب آیتالله جنتی این بود که از امامت جمعه تهران کنار رفت. هماکنون حداقل در پنج مرکز استان نیاز به کنار رفتن ائمه جمعه بشدت احساس میشود. بعضی بهدلیل کهولت سن، بعضی به دلیل افراطی بودن و بعضی به دلیل عدم مقبولیت و نداشتن قدرت جذب.
در شهرهای کوچک نیز به یک تجدیدنظر اساسی در مورد ائمه جمعه احساس نیاز میشود و در مجموع این سنگر بسیار مهم و تأثیرگذار برای آنکه بتواند واقعاً تأثیرگذار باشد به یک پالایش اساسی نیازمند است.