وزارت خزانه داری آمریکا علاوه بر تحریم های مرتبط با برنامه هسته ای ایران، دو فرمانده شبهنظامی و دو استاندار سابق عراق را هم تحریم کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا روز پنجشنبه ۲۷ تیرماه پنج شخص حقیقی و هفت موسسه را به دلیل «تهیه مواد حساس» برای برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران تحریم کرد.
وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه خود که روی سایت آن منتشر شده است، گفته که علیه شبکهای از شرکت های پوششی و عوامل درگیر در تهیه مواد حساس برای عناصر مورد تحریم برنامه هسته ای ایران دست به اقدام زده است.
این افراد و موسسات که به گفته وزارت خزانه داری در ایران، چین و بلژیک مستقر هستند، به عنوان شبکه تهیه مواد برای شرکت فناوری سانتریفوژ ایران (تسا) عمل میکردند، شرکتی که بواسطه تولید سانتریفوژهای مورد استفاده در تاسیسات سازمان انرژی اتمی ایران، نقشی حساس در برنامه غنیسازی اورانیوم جمهوری اسلامی ایفاء میکند.
شرکت «تسا» پیشتر در ۲۱ نوامبر ۲۰۱۱ در فهرست تحریمی وزارت خزانهداری آمریکا علیه اشاعهدهندگان سلاحهای کشتار جمعی قرار گرفته بود. این شرکت وابسته به سازمان انرژی اتمی است و در سال ۲۰۰۶ نیز توسط سازمان ملل تحریم شده بود.
نام این شرکت سال ۱۳۹۱ هم مطرح شد. در آن زمان فاش شد که شرکت گلنکور، بزرگترین شرکت تجارت کالای جهان از طریق یک شرکت واسطه ایرانی، با این شرکت مراودات تجاری داشته و هزاران تن اکسید آلومینیوم در مقابل دریافت مقادیر کمتری فلز آلومینیوم مبادله کرده است.
وزارت خزانه داری آمریکا روز پنجشنبه شرکت ایرانی «باختر رعد سپاهان» را در فهرست تحریمی قرار داد و گفته که این تشکیلات با همکاری دفترش در بلژیک، قراردادهایی به ارزش صدها هزار دلار برای خرید محصولات آلومینیومی از مقصد چین و ارسال آن به ایران به نمایندگی از شرکت «تسا» منعقد کرده است.
آمریکا میگوید از این محصولات آلومینیومی برای ساخت سانتریفوژ توسط ایران استفاده میشد که متصدی آن شرکت فناوری سانتریفوژ ایران (تسا) بود.
افسانه کریمی عادگانی، رئیس هیات مدیره رعد سپاهان، نیز توسط آمریکا تحریم شده و وزارت خزانه داری میگوید که تخصص وی، مهندسی هستهای است.
دفتر «باختر رعد سپاهان» در بلژیک که تحت نام شرکت «TAWU BVBA» فعالیت میکند و مدیر آن سهیل طالبی نیز توسط وزارت خزانهداری آمریک تحریم شدهاند.
این شرکت و مدیر آن متهم شدهاند که کارهای دلالی مربوط به بستن قرارداد با تولیدکنندگان آلومینیوم در چین را انجام میدهند. آقای طالبی دارای تحصیلات مهندسی متالورژی است. وی همراه با افسانه کریمی و به نمایندگی از «تسا» مصحولات آلومینیومی را تهیه میکردند.
سهیل طالبی همچنین شرکتی به نام «شرکت واردات- صادرات سانمینگ سینو- یورو» در چین تاسیس کرده که امور مربوط به تحویل و پرداخت پول محصولات آلومینیومی از چین را انجام میدهد.
شرکت صنعتی آلومینیوم هِنان جیایوآن نیز که هدف تحریم قرار گرفته است، قراردادی برای فروش محصولات آلومینیومی به ارزش بیش از نیم میلیون دلار با دفتر بلژیکی «باختر رعد سپاهان» بسته بود و برای انتقال این کالاها از چین به ایران با آنها همکاری کرده است.
آمریکا اردیبهشت سال گذشته از توافق هسته ای با ایران خارج شد و تحریم های خود علیه ایران را بازگرداند.
آمریکا که سیاست فشار حداکثری بر ایران را برای دستیابی به توافق تازه موشکی، هستهای و تعریف نقش تهران در منطقه را دنبال میکند، میگوید که تا زمان تغییر رفتار ایران به فشارهای خود ادامه میدهد.
تحریم ۴ شهروند عراقی «مورد حمایت ایران»
وزارت خزانهداری آمریکا همچنین پنجشنبه اعلام کرد که دو فرمانده شبهنظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی و همچنین دو استاندار سابق عراق را تحریم میکند.
این چهار نفر شامل ریان الکلدانی، فرمانده بخشی از حشد الشعبی موسوم به نیروهای مسیحی «بابلیون»، وعد قدّو، فرمانده شبهنظامیان کرد موسوم به «شَبَک، نوفل العاکوب، استاندار سابق نینوی، و احمد الجبوری، استاندار سابق صلاحالدین، هستند.
بنابر بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا، احمد الجبوری به خاطر فساد مالی و «حفظ منافع شخصی خود از طریق مصالحه با نیروهای نیابتی ایران» تحریم میشود و ریان الکلدانی و وعد قدّو نیز به دلیل نقض فاحش حقوق بشر (توسط شخص آنها یا نیروهای تحت فرمانشان) مشمول تحریم شدهاند و دلیل تحریم نوفل العاکوب نیز «فساد مالی، از جمله سوء استفاده از اموال دولتی، مصادره املاک خصوصی به نفع خود، فساد مالی درقراردادهای دولتی، بهرهبرداری از منابع طبیعی و گرفتن رشوه» ذکر شده است.
با استفاده از وب سایت وزارت خزانه داری آمریکا؛ ح.ر
از: رادیو فردا