خبرگزاری هرانا – دادگاه تجدید نظر استان اصفهان، حکم دادگاه بدوی مبنی بر محکومیت حمیدرضا رحمتی، عضو کانون صنفی معلمان این شهر را عینا تائید کرد. آقای رحمتی، پیشتر توسط دادگاه کیفری شهرستان شهرضا به تحمل ۳ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق در ملا عام و بیست میلیون ریال جزای نقدی محکوم شده بود. بر اساس این حکم مدت ۱۰ ماه از محکومیت وی در تبعید و در زندان شهر نائین اجرا خواهد شد. با استناد ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد، یعنی ۱۸ ماه حبس در خصوص آقای رحمتی قابل اجرا خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حکم حبس در تبعید، شلاق در ملا عام و جزای نقدی حمیدرضا رحمتی، عضو کانون معلمان اصفهان به تائید دادگاه تجدید نظر رسید.
تائید این حکم توسط شعبه ۱ دادگاه تجدید نظر استان اصفهان در حالی صورت گرفته است که حمیدرضا رحمتی نسبت به حکم صادره اعتراض نکرده بود و درخواست تجدید نظر خواهی مبنی بر نقص حکم صادره توسط دادستان عمومی و انقلاب شهرضا صورت گرفته بود.
حمیدرضا رحمتی در ارتباط با این موضوع به گزارشگر هرانا گفت: “من به دلیل اینکه امیدی به دادرسی عادلانه در دادگاه نداشتم درخواست تجدید نظر نکردم با این حال دادستان شهرضا به دلیل اینکه پس از حکم صادره به لحاظ معنوی در صدور حکم با ایراداتی مواجه شده بود درخواست تجدید نظر کرده و خواهان نقض حکم صادره شده بود. با این حال دادگاه تجدید نظر، این حق را به دادستان نداده و رای را عینا تائید کرده است”.
در بخشی از دادنامه صادره توسط شعبه ۱ دادگاه تجدید نظر استان اصفهان آمده است: “نظر به اینکه دادستان از جمله مقاماتی نیست که تقاضای نقض رای و صدور حکم برائت را نماید و حسب بند ماده ۴۳۳ قانون آیین دادرسی کیفری، دادستان فقط ار حیث برائت متهم و عدم انطباق رای با قانون یا عدم تناسب مجازات می تواند اعتراض کند”.
در مرحله بدوی و بر اساس حکم صادره توسط شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو شهرستان شهرضا، حمیدرضا رحمتی از بابت اتهام “اخلال در نظم عمومی با حرکات غیر متعارف در محیط اداره آموزش و پرورش” به تحمل ۱۸ ماه حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق در ملا عام و همچنین از بابت اتهام “تشویق و ترغیب و تهدید به خشونت با ارسال پیامک در فضای مجازی” به ۱۸ ماه حبس تعزیری و پرداخت ۲۰ میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم شده بود.
لازم به ذکر است از این میزان محکومیت حبس، با استناد ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد، یعنی ۱۸ ماه حبس تعزیری در خصوص آقای رحمتی قابل اجرا خواهد بود.
بر اساس این حکم، مدت ۱۰ ماه از حبس وی به صورت حبس بسته، در تبعید و در شهرستان نائین صورت خواهد پذیرفت و حکم شلاق این معلم نیز در ملا عام و در حیاط زندان شهرضا و در حضور کلیه زندانیان و قاضی ناظر بر زندان اجرا خواهد شد.
این دادگاه همچنین حمیدرضا رحمتی را به عنوان مجازات تکمیلی مکلف به انتشار و الصاق حکم قطعی خود در اداره آموزش و پرورش شهرضا و همچنین تهیه و انتشار لیست ۴۰ مورد از خدمات و پیشرفت های حکومت ایران طی ۴۰ سال گذشته در فضای مجازی کرده است.
مصادیق اتهامات مطروحه علیه آقای رحمتی، در این دادنامه تحصن تک نفره وی در اداره آموزش و پرورش شهرضا و در دست گرفتن شعار نوشته با مضمون “به زندانی بودن معلمان راستین در صحن اداره تا گرفتن پاسخ صحیح در تحصن و اعتصاب خواهم ماند” عنوان شده است.
آقای رحمتی روز شنبه ۸ دیماه ۹۷، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از تفهیم اتهام «اخلال در نظم عمومی» در ارتباط با تحصن، در تاریخ ۱۱ دیماه همان سال با تودیع قرار کفالت ۴۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.
آقای رحمتی پیشتر نیز در تاریخ ۱۴ آذرماه ۹۵ در اعتراض به برخوردهای امنیتی با معلمان و زندانیکردن اسماعیل عبدی استعفای خود را به ریاست آموزش و پرورش شهرضا تحویل داد و مدتی بعد به سر کار خود بازگشت.
وی در تاریخ ۲۴ آذر ۹۴ نیز در اعتراض به عدم رسیدگی به وضعیت محمود بهشتی، سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران در مقابل اداره آموزش و پرورش شهرضا تحصن و اعلام اعتصاب غذا کرده بود. او پس از مدتی توسط نیروهای امنیتی بازداشت و ساعاتی بعد با قرار کفالت آزاد شده بود.